Bytte om på rækker og kolonner i Excel

Hvis du har lavet et Excel regneark, hvor du ønsker at bytte om på rækker og kolonner, så behøver du ikke skrive hele regnearket om.

I Excel findes der en funktion, hvor du kan bytte om på rækker og kolonner i et eksisterende regneark.

Det kan være en nyttig funktion i tilfælde af, man har fået lavet et regneark, hvor man enten ikke har “tænkt sig om” fra starten, eller hvor arket har udviklet sig i en uforudset retning, og har fået for mange kolonner i forhold til rækker, og dermed er blevet uoverskueligt.

LÆS OGSÅ Find dokument der ikke er gemt

Bytte om på rækker og kolonner i Excel

Lad os sige at du har lavet et regneark, som ligner det der er vist her.
Bytte om på rækker og kolonner i Excel
Nu vil du gerne bytte om på rækker og kolonner.

Start med at markere cellerne i arket.
Bytte om på rækker og kolonner i Excel
Højreklik derefter på markeringen og vælg Kopiér, eller tryk Ctrl+C

Placér markøren i en celle under dit skema og vælg Sæt ind på fanen Hjem.

Her klikker du på knappen Rotér 180 grader (du kan også højreklikke og vælge Sæt ind)Bytte om på rækker og kolonner i Excel
Nu kan du se, at der er byttet om på rækker og kolonner i dit regneark, og du kan slette de oprindelige indtastninger. Hvis der havde været tastet i de øvrige celler, ville de værdier også være byttet om.

Eksemplet her er fra Excel 2010 og 2013. I tidligere versioner hedder funktionen Transponer.

Se funktionen “Rotér 180 grader” på video

Hvis du vil se fremgangsmåden på video, kan du afspille videoklippet her.

Office 365 – 5 bruger licens

Office 365 – 5 bruger licens Office 365 Home, 5 bruger licens – 1 års licens på op til 5 PC/Mac, 5 tablets og 5 smartphones.
Komplet Office 365 med alle opgraderinger inkluderet, så du altid er sikret den seneste version. Office 365 er tilpasset til hver enkelt enhed, så du har adgang til at se og redigere dine filer alle steder fra.
Der medfølger 1 TB lagerplads pr. bruger på OneDrive. Det er nok til at gemme 1 mill. dokumenter, 100 videoer, 10.000 sange og 70.000 billeder – samtidig, hvilket skulle dække de fleste personers behov for plads.
Hvis du ikke har behov for 5 licenser, så findes der også en 1 bruger licens

599,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

2 kommentarer til “Bytte om på rækker og kolonner i Excel

  1. Hej
    Jeg sidder for første gang med Excel i Office 2013. Denne vejledning til funktionen med at bytte om på rækker og kolonner, når man indsætter en kopieret tabel, kan jeg kun følge indtil:
    “Placér markøren i en celle under dit skema og vælg” Nu skal jeg vælge “indsæt speciel”, 2 gange hvis jeg højreklikker. I menuen der kommer frem, skal jeg vælge hvad der skal sættes ind, fx “Alt med kildetema” og herefter kan jeg vælge “transponer”, som står nederst til højre. Ikonet der ses i videoen er ikke her hos mig.

Skriv en kommentar