Sådan tager man screenshot af en hjemmeside

Sådan tager man screenshot af en hjemmeside

Her kan du læse om hvordan man tager et screenshot af en hjemmeside. Enten af hele siden, det du kan se på skærmen, eller kun en del af siden.

Der findes en del muligheder for at tage et screenshot af en computerskærm, f.eks. Windows klippeværktøj, men almindeligvis du får kun det indhold med, som du kan se på skærmen.

Hvis du vil have mulighed for at scrolle ned og få hele siden med, kan du bruge FireShot, som er et tilføjelsesprogram til Google Chrome. FireShot skulle også kunne bruges sammen med andre browsere som f.eks. Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera og Thunderbird, men det har jeg ikke testet.

Med FireShot kan du fange og gemme skærmbilleder som PDF, JPEG, GIF og PNG filer, og du kan sende skærmbilledet direkte til din printer og til Windows Udklipsholder.

LÆS OGSÅ: 15 geniale værktøjer til redigering af PDF filer

FireShot findes tillige i en Pro udgave, der giver mulighed for at sende skærmprintet til mail og Onenote og redigere i billederne.

Tilføj FireShot  i Google Chrome

Som nævnt er FireShot en tilføjelse til Googe Chrome browseren, så den skal du selvfølgelig have installeret. Hvis du ikke allerede har Chrome installeret, kan du downloade Google Chrome her

Når du har Google Chrome browseren åben, skal du installere FireShot som du finder i Google Chrome Webshoppen. Installer FireShot ved at klikke på knappen “Tilføj til Chrome” i øverste højre hjørne.

Tag screenshot af en hel hjemmeside

Når FireShot er installeret, er du klar til at tage skærmprint af en hjemmeside.

Sådan tager man screenshot af en hjemmeside

Du kan tage billeder på tre forskellige måder ved at:

  • Klikke på FireShot ikonet i Chrome menuen
  • Højreklikke på hjemmesiden og vælge FireShot
  • Bruge genvejstaster (se billedet herunder)

Tag screenshot med FireShot

Start med at gå ind på hjemmesiden som du vil tage et screenshot af.

Brug en af ovennævnte måder at starte FireShot på, og vælg om du vil tage screenshot af:

  • Hele hjemmesiden
  • Den synlige del af hjemmesiden. Dvs. det du kan se på skærmen
  • En valgfri del af hjemmesiden

Når du har foretaget dit valg, åbnes en ny fane i browseren, hvor du skal vælge om du vil gemme som PDF eller billede, kopiere til Windows udklipsholderen, eller om du vil printe billedet.

Sådan tager man screenshot af en hjemmeside

Funktionerne virker fuldstændig upåklageligt, og jeg er stor fan af FireShot.

Brother MFC-J4620DW

Brother MFC-J4620DW Brother MFC-J4620DW er en perfekt alt-i-én printer til hjemmet. Printeren kan udskrive både A4 og A3 hvilket også gør den interessant for den mindre virksomhed.
Maskinen kan scanne, kopiere og faxe i A4 format. Maskinen er billig i drift da XL-blækpatronerne kan udskrive helt op til 1.200 sider.
Printeren leveres med en 150-arks A4 papirskuffe foran. A3-ark sættes i manuelt på bagsiden af printeren.
Der er mulighed for duplex print (print på begge sider af papiret) og printhastigheden er op til 22 sider i minuttet i sort/hvid og 20 sider i minuttet i farve.
Brother MFC-J4620DW har en 9,3 cm indbygget farveskærm.

1.099,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar