WordPress Backup til Dropbox eller Google Drive- Sådan gør du

WordPress Backup til Dropbox eller Google Drive – Sådan gør du

Backup en af de ting, du helst skal have 100% styr på, hvis du driver en blog, og UpdraftPlus WordPress backup til Dropbox eller Google Drive klarer det helt automatisk.

Så længe din WordPress installation kører som den skal, så har du ikke brug for en backup, men den dag din blog bliver hacket, eller der går kludder i din database, så vil du ønske, at du havde brugt et par aftener på, at få styr på det.

Tænk hvis du mistede alle dine indlæg, som du sikkert har brugt hundredevis af timer på at skrive!

Har du styr på DIN WordPress backup? Hvis du kan svare ja til dette spørgsmål, så behøver du nok ikke læse videre, medmindre du vil vide hvorfor WordPress Backup til Dropbox er super smart, og hvordan du kan tage backup uden, at bruge unødig meget tid på installation og konfiguration.

LÆS OGSÅ: Hvordan undgår man kommentarspam i WordPress

WordPress Backup er kedeligt

Lad os slå det fast! At rode med WordPress backup er absolut ikke den sjoveste opgave, og du synes sikkert, at det er meget sjovere at skrive indlæg på din blog, eller pimpe dit tema, så det ser rigtig lækkert ud.

Husk blot, at konsekvensen af ikke at have en backup, kan være katastrofal. Det vil utvivlsomt sætte dig langt tilbage, og noget af dit indhold, vil sikkert ikke engang kunne genskabes.

Rigtige mænd tager ikke backup, de græder….

Hvordan undgår du at bruge for meget tid på WordPress backup?

Som sagt er WordPress backup hamrene kedeligt, men enormt vigtigt. Den letteste løsning er at betale dig fra, at andre tager backup for dig, og hvis du vurderer, at du vil betale prisen, og bruge din tid på vigtigere opgaver, så er det den bedste løsning for dig.

Hvis du derimod gerne vil spare pengene, og sørge for backup’en selv, så er det rent faktisk ikke så besværligt, som det lyder. Jeg har brugt lang tid, og testet mange plugins, inden jeg fandt en løsning der passede til mit behov.

Jeg havde to krav til min WordPress backup løsning:

 1. Der skal tages automatisk backup
 2. Jeg vil rimelig nemt kunne genskabe min blog, hvis det bliver nødvendigt

Jeg besluttede at et plugin ville være den bedste løsning for mig, men hver gang jeg fandt et plugin, der rent faktisk virkede, så var det altid noget, der skulle startes manuelt, og det var derfor afhængigt af, at jeg huskede det og, at jeg var i nærheden af min computer osv.

UpdraftPlus Backup and Restoration er et plugin, der opfylder begge mine krav. UpdraftPlus tager backup af alle filer, undtagen WordPress core filerne, men dem kan du altid hente hos WordPress Danmark

LÆS OGSÅ: Hvorfor er WordPress sikkerhed så vigtig

Tag ikke backup af gamle temaer og plugins

Start med at rydde op i dine gamle temaer og plugins. Der er ingen grund til at bruge tid og plads på Dropbox til, at tage backup af filer der ikke længere er i brug.

WordPress Backup til Dropbox eller Google Drive

Når du har fundet og installeret UpdraftPlus, er der et par ganske få indstillinger der skal sættes, inden du er i gang. Du skal selvfølgelig også have en Google Drive eller en Dropbox konto, men det har du sikkert gættet (hvis du bruger dette link til at oprette en Dropbox konto, får vi begge 500Mb ekstra plads)

Efter installationen har du fået en ny knap i WordPress administrationen under Indstillinger der hedder UpdraftPlus Backups. Klik på den og vælg fanen Indstillinger.

Hvor ofte skal der tages backup?

updraftplus-1

Start med angive hvor tit du vil lave backup. Hvis der ofte tilføjes artikler, kommentarer osv., kan du f.eks. vælge Daglig, så tages der backup hver dag. Ellers vælger du det interval, der passer dig bedst.

Samtidig skal du vælge hvor mange backups du gemme bagud. Som udgangspunkt vil jeg foreslå minimum 2, men gerne flere. Gamle backups slettes, så personligt kopierer jeg med jævne mellemrum en backup ud, og placerer den et andet sted, så jeg hele tiden har en ældre backup, for alle tilfældes skyld.

Hvor skal backup filerne gemmes?

Wordpress backup - Sådan gør du

Vælg hvor du vil gemme din backup. Nogle af mulighederne kræver at du køber betalingsversionen af UpdraftPlus. Backup til Dropbox kan du bruge i den gratis version, så det vil være vores udgangspunkt i denne vejledning.

 • Klik på Dropbox og scroll derefter ned i bunden og klik på Gem ændringer
 • Gå tilbage til Godkend med Dropbox og klik på linket
 • Klik på Tillad for at give adgang til din Dropbox

Nu går den første backup af din WordPress hjemmeside i gang. Backup kørslen tager nogle minutter (alt efter din sides størrelse). Når kørslen er færdig, så gå ind på din Dropbox og kontrollér, at backup’en ligger der. Du kan også klikke på fanen Eksisterende backups. Her kan du se hvilke backups du har gemt.

Sådan laver du WordPress backup til Dropbox – Video

Her kan du se en video fra UpdraftPlus YouTube kanal, der viser hvordan man laver WordPress backup til Dropbox.

Gendanne (restore) site fra backup

Med Gendan funktionen kan du gendanne hele eller dele af din WordPress installation.

Hvis du fejlagtigt er kommet til at slette et indlæg, et plugin eller et tema eller der er noget der driller efter en opdatering, så kan du genskabe præcis det du behøver.

 • Åbn UpdraftPlus
 • Klik på knappen Gendan
 • Find den backup du vil gendanne fra (kig på datoen)
 • Vælg hvad du vil gendanne
  • Database (her ligger bl.a. dine indlæg)
  • Plugins
  • Temaer
  • Uploads (billeder du har lagt ind)
  • Andre
 • Jeg vælger Plugins som eksempel
 • Klik på Gendan knappen
 • Vælg hvad du vil gendanne, i dette eksempel Plugins

Genskabe WordPress fra backup

 • Klik Gendan
 • Når backup filerne er hentet klik Gendan
 • Efter et øjeblik er backup filerne kopieret ind
 • Kontrollér at alt er ok og klik på Slet gamle mapper i UpdraftPlus
 • Lav en ny backup ved at klikke på Backup nu, så du har en frisk kopi af et fungerende site

Gendannelse fra backup er naturligvis ikke nogen garanti for, at alt bliver som før, men de gange jeg har testet UpdraftPlus, har det fungeret opåklageligt. På UpdraftPlus hjemmeside kan du læse om hvilke overvejelser på bør gøre inden du laver en gendannelse

Denne video viser, hvordan man gendanner en WordPress hjemmeside. Du kan se originaludgaven her – How to Backup and Restore WordPress

 

Her kan du få flere tips om WordPress eller andre IT relaterede tips og Tricks

WordPress manualen

WordPress manualen WordPress Manualen lærer dig at lave din egen hjemmeside eller webshop med WordPress. Manualen er for både begyndere og let øvede.
WordPress Manualen er på mere end 180 sider, og den guider dig på en grundig og lærerig måde igennem processen med at lave din egen hjemmeside eller webshop.
Manualen starter med at forklare hvad Wordpress egentlig er, og forklare hvordan du køber et domænenavn og vælger det rigtige webhotel.
Du guides igennem opsætningen af en hjemmeside og du bliver sat ind i plugins, SEO og sikkerhed.
Et helt afsnit fortæller om hvordan du laver en webshop med det gratis plugin Woocommerce.

179,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar