112 app fortæller alarmcentralen hvor du er

Den gratis alarm 112 app fortæller alarmcentralen hvor du befinder dig, så der hurtigt kan sendes hjælp afsted, uden først at skulle afklare, hvor politi eller ambulance skal sendes hen.

Jeg synes det er en genial app, og derfor jeg vil gerne hjælpe med at udbrede kendskabet til den, ved at fortælle lidt om den.

Alarm 122 app – Sådan virker den

Forestil dig at du får brug for at ringe efter politi eller ambulance, men du ikke ved præcis hvor du er. Måske holder du på en øde landevej, eller befinder dig i en by du ikke kender.

Når man ringer 112 i forbindelse med alvorlig sygdom eller en ulykke, kan få minutter måske afgøre om de tilskadekomne overlever. Hurtig hjælp er vigtig i livstruende situationer.

App’en som er blevet døbt “Danmarks officielle 112 app“, sender din aktuelle position direkte til alarmcentralen, ved hjælp af din smartphones GPS.

Danmarks officielle 112 app blev lanceret tilbage i 2013, som et samarbejde mellem politiet, Trygfonden, Hovedstadens Beredskab og Styrelsen for dataforsyning og effektivisering.

Siden lanceringen er app’en forbedret, og bl.a. kan den nu lettere finde din position, selvom du er i et område med dårligt signal.

En anden forbedring er, at din position nu sendes umiddelbart inden opkaldet går igennem, så politi eller redning kan sendes afsted mens du taler med alarmcentralen.

Medio 2016 er app’en blevet downloadet mere end 800.000 gange.

Installation af Danmarks officielle 112 app

Danmarks officielle 112 app
Danmarks officielle 112 app til din smartphone

Du skal selvfølgelig have app’en installeret på din telefon.

Danmarks officielle alarm 112 app findes til iPhone, Android og Windows telefoner.

Dernæst skal du sikre dig, at GPS funktionen i din telefon er slået til. 112 app kan ikke selv tænde for din GPS.

Hvis din GPS er slukket, eller der ikke er tilstrækkelig datadækning, vil opkaldet til 112 stadig gå igennem, men din position vil ikke blive sendt.

Hvis der er mindre end 25% strøm på din telefon, vil app’en ikke sende dine GPS koordinater. Dette er for at sikre, at du har strøm nok på mobilen til at fortage alarmopkaldet.

Hvis du altid vil sikre strøm på telefonen, kan du bruge en powerbank som let kan være i tasken eller i lommen – Få ekstra strøm til mobilen med en powerbank

Inden app’en er klar til brug skal den aktiveres. Du skal give tilladelse til at app’en må bruge din aktuelle position, og du skal indtaste dit mobilnummer.

Denne video er lavet af 112 app’en og viser installation og aktivering

En anden video viser hvordan et opkald fra 112 app’en bliver håndteret

Kun til 112 opkald

App’en kan kun bruges i forbindelse med alarmopkald til 112. Hvis du skal kontakte politiet i tilfælde hvor der ikke er akut behov for assistance, så skal du ringe 114 fra din almindelige telefon.

Yderligere information om 112 app

Hvis du har brug for yderligere information om Danmark officielle 112 app, kan du gå til 112app.dk

Lignende artikler

Skriv en kommentar