Chrome Inkognito surf skjuler dine spor på computeren

Inkognito surf skjuler de internetsider du har besøgt, for andre brugere af din computer.

I nogle tilfælde kan det være gavnligt, at andre personer der har adgang til af din computer, ikke kan se hvilke sider du har besøgt.

Det behøver ikke være fordi du surfer på suspekte sider, men det kunne jo være, at du har været inde på en webshop og købe gaver til din partner, og ønsker at holde hemmeligt, eller du ikke ønsker at chefen skal vide, at du har været på Facebook.

Hvis du bruger Google Chrome, kan du aktivere funktionen Inkognito. Hvis du bruger Inkognito tilstanden i Chrome, når du surfer på nettet, så gemmes din browser- og downloadhistorik ikke på computeren, og alle cookies slettes, når du lukker browseren ned.

Det betyder kort sagt, at andre ikke kan se hvilke sider du har besøgt, og hvilke programmer billeder og lignende du har downloadet ved, at kigge computerens historik igennem.

Surf Inkognito og skjul dine spor på computeren

Når du vil bruge Inkognito, skal du gå ind i Google Chrome og åbne et Inkognito vindue. Det gør du ved at trykke Ctrl+Shift+N eller ved, at åbne Chrome menuen og vælge Nyt inkognito-vindue.

Når du surfer i Inkognito tilstand, vises dette ikon i øverste venstre hjørne.

Chrome Inkognito surf skjuler dine spor på computeren

Hvis du bruger Internet Explorer, findes der en lignende indstilling du kan benytte. Indstillingen i Internet Explorer hedder InPrivate, og den kan du læse mere om i denne artikel – Inprivate surf i Internet Explorer.

Inkognito skjuler ikke dine besøg for alle

Du skal være opmærksom på, at Inkognito kun skjuler dine spor, på den computer du arbejder på.

De hjemmesider du besøger, kan stadig registrere dit besøg og logge IP adresser osv. Det vil sige, at det altid er muligt for internetudbydere og myndigheder, at spore din færden, hvis de måtte ønske det.

Hvis du leder efter en måde at skjule din IP adresse, når du surfer på nettet, så kan du prøve at eksperimentere med Hide My Ass. De har en gratis tjeneste der skjuler din IP adresse for andre. Det er dog ikke alle hjemmesider, man kan bruge sammen med Hide My Ass. Blandt andet virker f.eks. Facebook ikke gennem denne service.

Lækkert IT tilbehør til din computer

Helpdesken.dk har samlet en masse lækre produkter til mobil, tablet og computer. Klik for at se flere IT produkter

Bl.a. denne USB 3.0 hub der udvider antallet af USB porte i computeren, så du kan tilslutte flere enheder.

TP-Link USB hub m. strømforsyning

TP-Link USB hub m. strømforsyning Udvid antallet af tilgængelige USB porte i computeren med denne 7 ports USB 3.0 Hub fra TP-Link. De ekstra USB stik gør det muligt at tilslutte mere udstyr til computeren.
USB 3.0 kan overføre data med en hastighed op til 5Gbps, hvilket er 10 gange hurtigere end USB 2.0 (Hub’ens overførselshastigheden er afhængig af computeren den tilsluttes).
Udover de 7 ekstra USB stik, er der to ekstra stik, der udelukkende kan bruges til opladning af udstyr, f.eks. mobiltelefon.
Enheden tilsluttes en af computeren ledige USB, og kræver ingen yderligere installation. Den medfølgende adapter tilsluttes stikkontakten og sikrer strømtilførsel til de enheder du tilslutter

382,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar