Dogecoin mining vs Bitcoin mining

Det er snart over 11 år siden, at det famøse whitepaper vedrørende Bitcoin blev offentliggjort. Verden havde på daværende tidspunkt ingen kendskab til nogen form for digital valuta andet end de kontanter, som man nu engang kunne gøre brug af i samfundet samt de fiat-penge, der florerede online. Ingen havde i deres vildeste fantasi set en helt ny decentraliseret, digital møntfod dukke op på det finansielle marked, men det var ikke desto mindre det, der skete.

Meget vand er løbet i den digitale decentraliserede valuta-å siden da. Bitcoin har fået følgeskab af adskillige nye kryptovalutaer, som hver især byder sig ind på markedet som nye pendanter til den ‘gamle’ Bitcoin. En af dem er Dogecoin, som er er blevet relativt populær på det seneste. Men hvordan ser forholdet ud mellem de to, og hvad bør man reelt satse på?

Visse eksperter peger på Dogecoin

Bitcoin-kursen har nærmest sprunget alle kurver og har i sin raketfart mod stjernehøjderne gjort adskillige mennesker til millionærer og milliardærer. Men kan man overhovedet presse citronen mere, og er der noget at komme efter for ganske almindelige hobby-spekulanter i kryptovaluta? Noget tyder på, at der skal findes et alternativ til Bitcoin, og i den forbindelse er Mininvestering.dks anbefalede mæglere til køb af dogecoin, da der er flere spændende ting under opsejling med denne kryptovaluta set i forhold til den gammelkendte Bitcoin, som har vist sig at have visse problemer.

Elon Musks enorme betydning

Man kommer ikke udenom, at kryptovaluta er påvirkelig af flere forskellige udefrakommende faktorer. En af dem er Elon Musk. Den store forretningsmagnat udtalte sig fornyligt negativt om Bitcoin-minings påvirkning på klimaet, hvilket fik kursen på denne kryptovaluta til at dykke. Samme effekt kan Elon Musk også have på Dogecoin, men indtil videre har han faktisk kun talt godt om den noget yngre kryptovaluta, hvilket kan få god indvirkning på Dogecoin-kursen, hvis han fortsætter lovprisningen af denne digitale valuta.

Stadig stort potentiale i Dogecoin-kursen

En af de ting, der afholder folk fra at investere i Bitcoin, er ikke kun de vilde kursudsving, men det er i lige så høj grad prisen. Med en pris på næsten en kvart million for blot en eneste Bitcoin er det svært for almindelige danskere at følge med i opkøbet. Der er ganske enkelt ikke privatøkonomi nok til at gabe så stort. Men det er der imidlertid med Dogecoin. Prisen er under 2000 kroner, og derfor kan langt de fleste danske hobby-spekulanter være med. Og den historiske Bitcoin-kurs efterlader også mange danske kryptohandlende med en begrundet drøm om, at det samme kan ske for Dogecoin.

Dogecoin står stærkt overfor cyberkriminalitet

Både Dogecoin og Bitcoin mines i en ekstremt kompliceret digital proces, der skaber lag på lag af krypteringer, som er uafhængige af hinanden. Det betyder i praksis, at de respektive kryptovalutaer er mere eller mindre sikret mod almindelig cyberkriminalitet. Du står ikke pludselig med risiko for at miste dine Dogecoins, hvis du tilfældigt er blevet narret online af en Phishing mail eller anden cyberkriminalitet på nettet.