Google Docs – Det “gratis” alternativ til Microsoft Office

Gratis officepakke fra Google Docs – Der er efterhånden flere forskellige programmer og hjemmesider, du kan bruge til tekstbehandling, at producere regneark eller holde styr på dine noter. Microsoft Office er et af de mest kendte på markedet, men får mere og mere konkurrence fra gratis, eller næsten gratis, alternativer. Et af disse alternativer kommer fra Google.

Google har nemlig lavet deres egen udgave af Office-pakken. Med Google Docs, Sheets og Slides har du de fundamentale værktøjer ved fingerspidserne, når du har brug for det, uden det behøver koste dig noget.

Men lad os dække prisen først: Servicen bruger Google Drive og er gratis så længe du holder dig under 15 GB, inklusive den plads du bruger på din Gmail. For de fleste personer er 15 GB dog rigeligt, så dette bør ikke være en hindring, for at få en gratis officepakke.

Lad os dække de tre største programmer.

Google Docs

Først har vi Google Docs. Dette er din Google-version af Word. Et tekstbehandlingsprogram der kan det hele.

Hvad enten du skal skrive en kort note, en udførlig guide eller en hel roman. Programmet lader dig redigere et dokument, og sætte det op som det passer dig m.h.t. afsnit, kapitler, sektioner eller hvad end dit behov er.

Google Sheets

Hvis tekstbehandling ikke er hvad du har brug for, kan det være du skal bruge et alternativ til Excels regneark. Dette får du ved hjælp af Google Sheets.

Med Sheets kan du let holde styr på regnskaber, lister og arbejdsbøger. Det kan være du har din egen virksomhed, og skal have sat kunder, produkter og regninger ind, for at danne et bedre overblik over situationen.

Det tillader dig for eksempel også at sætte alle dine private online søgninger i system. I dag findes der mange søgeportaler, der gør det muligt at afsøge et marked på et sted, eksempler som billudlejningsportaler, tilbudsportaler eller en BonusFinder der giver mulighed for at finde de bedste kasino bonusser, kan nævnes.

Da der ofte er lange lister samlet ønsker du måske at få et bedre overblik over det i dit eget ark, du har lige ved hånden. I alle tilfælde er Google Sheets en solid mulighed.

Google Slides

En tredje vigtig del af Googles pakke, er Google Slides. Dette er en pendant til Microsofts PowerPoint program.

Slides lader dig sammensætte lækre præsentationer, hvad enten det er til arbejde, studie eller i fritiden. Om det er en produktpræsentation, en tale der skal have visuel understøttelse eller måske en eksamen der skal gennemgås. Slides sørger for, at dække dine behov.

Der indgår flere produkter i Googles pakke, men ovenstående er de største. En ekstra bonus ved deres programmer er, at det hele foregår i skyen.

Det betyder blandt andet, at du har adgang til dine filer, fra alle enheder hvor du er logget på din Google-konto. Det betyder også, at dit arbejde ikke går til spilde, da alle siderne automatisk gemmer undervejs, så du ikke mister noget.

Generelt virker det til, at brugen af Googles programmer bliver mere og mere udbredt. Så selv hvis du ikke skal bruge det i dit eget arbejde, så kan det være en god idé, at sætte dig ind i hvordan det hele fungerer, da der er god chance for, at du kommer i kontakt med det før eller siden. Det er heldigvis sat let og overskueligt op, så du kan hurtigt komme godt igang.

Andre artikler om Googles gratis Officepakke

Andre har læst disse artikler om Google Docs

Eller se alle artiklerne om Googles produkter her.

Hjælp mig med at dele artiklen