Sådan virker Google Underretninger

Google Underretninger hjælper dig med at holde øje med dine ynglingsøgeord på nettet.

Hvis du ofte søger efter de samme ting på nettet, kan Google Underretninger, eller Google Alerts, som det hedder på engelsk, være en stor hjælp.

Med Google Underretninger kan du oprette søgninger med bestemte søgeord, og modtage en besked når ordet findes på nettet, eller på en bestemt hjemmeside, som du vil holde øje med.

LÆS OGSÅ: 16 Google søgetips du ikke kender

Sådan virker Google Underretninger

Det er ganske gratis at oprette søgninger, ligeså mange du vil, og det er ikke engang nødvendigt at have en Google konto.

Det er dog lidt lettere at administrere gemte søgninger, hvis man logger ind på Google kontoen.

Vil du gerne vide, når der bliver skrevet om en bestemt person, eller et bestemt produkt, er det meget let at lade Google Underretninger overvåge internettet for dig.

Vil du f.eks. gerne vide når helpdesken.dk nævner ordet Google i en ny artikel, så beder du bare om det, eller måske kunne det være interessant at holde øje med, om dit eget navn nævnes på nettet.

Det er muligt, at oprette mere eller mindre avancerede søgninger i Google underretninger.

Opret en simpel søgning

Google Underretninger holder øje med dine ynglingsøgninger

Start med at gå til siden http://www.google.com/alerts?hl=da. Har du en Google konto, så log dig ind på den.

Lad os sige du gerne vil underrettes, når der skrives nyt om Batman.

Skriv Batman i Søgeforespørgsel og skriv din mailadresse i Send via, så modtager du en mail hver gang Google støder på nyt om Batman.

Send via Feed er kun mulig, hvis du har en Google konto. Hvis du ikke bruger en Google konto, vil du have mulighed for at fravælge dine søgninger, i de mails du modtager fra Google.

Opret en lidt mere avanceret søgning

Vil du oprette en lidt mere avanceret søgning er det også muligt, og det er muligt at bruge de samme søgetermer, som du bruger, når du normalt søger på Google.

  • Anførselstegn – Hvis du sætter anførselstegn om søgeordene, søges der kun efter sætninger hvor disse ord indgår. For eksempel “Batman og Robin”
  • Site: – Holder øje med en søgning på en bestemt hjemmeside. Skriv for eksempel Google site:helpdesken.dk – Så får du besked, når der findes nyt indhold om Google på Helpdesken.dk
  • Minus – Holder ord uden for søgningen. Google -Chrome finder sider hvor Google er nævnt, men ikke Chrome

Det er muligt at kombinere søgemulighederne som for eksempel
“Batman og Robin” -Jokeren site:wikipedia.org

Resultattype – Står normalt til Alle, men det er muligt at vælge, kun at søge blandt nogle specifikke resultattyper – blogs, video, debatter eller bøger

Hvor ofte vil du have besked – Kræver vist ingen forklaring. Vælg det interval du ønsker.

Hvor mange resultater skal medtages – Hvis du vælger “Kun de bedste resultater” forsøger Google at vælge de mest relevante resultater.

Send via – Skriv din mailadresse (eller eventuelt RSS hvis du er logget på en Google konto)

Klik Opret underretning og Google vil herefter give dig besked, når der er nyt i dine søgninger. Det sparer enormt meget tid, at man ikke længere behøver at lave søgningerne manuelt.

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar