Gadget huskeliste til ferien

Top 10 gadget huskeliste til ferien. Vi må erkende, at elektronik, mobiltelefoner og tablets er blevet en stor del af vores hverdag. Derfor kan en 14 dages sommerferie uden internet eller strøm til mobilen, føles som en tur tilbage til stenalderen, specielt for den yngre del af familien.

Inden du rejser på ferie, kan det derfor godt betale sig at forberede sig ordentligt. For at gøre ferien helt perfekt for både børn og voksne, kan du overveje om du skal medbringe nogle af følgende gadgets. Uanset om du bliver i Danmark, eller du rejser til udlandet, skal der være styr på detaljerne, og der skal ikke meget til at gøre det lettere at komme godt fra start.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste apps til rejsen

Top 10 Gadget huskeliste til ferien

Her får du den ultimative gadget huskeliste til ferien, med 10 bud på ting der kan gøre turen perfekt.

GPS

Tidligere kunne man godt klare sig uden, men hvis du skal på kør selv ferie, vil jeg vurdere at en GPS er en absolut nødvendighed. Om du vælger en separat GPS enhed, eller GPS app til mobilen, afhænger af dit temperament. Personligt er jeg stor tilhænger af at samle så meget som muligt i mobilen, men det er meget individuelt.

GPS Enheder

Gadget huskeliste til ferien - TomTom Go

TomTom Go serien byder på kvalitets GPS’er med Europakort fra ca. 1000,- kr. Hvis du har brug for kort udover Europas grænser, skal du betale lidt mere. TomTom tilbyder lifetime opgraderinger af kort, som sikrer at din GPS altid er up-to-date.

Gadget huskeliste til ferien - Garmin DriveSmart

En af de andre meget populære GPS producenter er Garmin, som med deres Garmin DriveSmart serie har optimeret designet og lavet en superflot og slank enhed med stemmestyring, lifetime opdateringer og andre lækkerier.

GPS Apps

Både TomTom og Garmin producerer apps til smartphones, så hvis du vil samle alt i én enhed, er det løsningen for dig. Kortene downloades og ligger lokalt på din smartphone, så du skal ikke bruge data for at navigationen.
Gadget huskeliste til ferien - Navigon GPS

Der findes en hel del andre producenter, der leverer navigations apps, så der er rigeligt at vælge imellem.

LÆS OGSÅ: 7 must-have apps til bilejeren

Tabletholder

Hvis ungerne skal se film på bilturen, så kan du fastgøre din tablet til forsædets nakkestøtte med en tabletholder. Denne tabletholder er universal, og passer til de fleste biler og tablets op til 11″.

Gadget huskeliste til ferien - Tabletholder

Holderen sikrer at din tablet er fastholdt på køreturen, og ungerne slipper for at side med den i hænderne. Hvis der er flere børn på bagsædet, kan alle lettere se skærmen, når den er fastgjort til sædet.

Powerbank

På campingturen eller på festival, hvor der ikke er adgang til stikkontakter, er en powerbank guld værd. En powerbank et et eksternt batteri, der kan oplade din telefon eller tablet adskillige gange.

Gadget huskeliste til ferien - Powerbank

Powerbanks fås i mange varianter og prisklasser. Generelt gælder det, at jo dyrere en powerbank er, og jo flere mAh (milliampere) den kan lagre, jo flere gange kan du oplade din telefon.

Nogle powerbanks leveres med solceller, så de kan oplade sig selv, og derved levere endnu mere energi.

Batteribyen.dk leverer powerbank i alle prisklasser.

Mobillader til cigarstik

På bilturen kan du lade din telefon, tablet osv. i bilens cigarstik ved hjælp af en billader med USB udgang.

Gadget huskeliste til ferien - Billader til cigarstik

En billader kan købes fra ca. 100,- kr. og opefter. Den viste model med 2 USB udgange er lidt dyrere.

 

Rødt Kort app

Når man kører på ferie, er det vigtig at huske det røde kort, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

Gadget huskeliste til ferien - Rødt Kort app

Med app’en kan du kontakte Rødt Korts vagtcentral, og samtidig sende dine nøjagtige koordinater, så vejhjælpen kan finde frem til dig.

Rejse Router

Hvad gør man, når man sidder på et hotelværelse, og den eneste internet forbindelse, er et stik i væggen? Man tager en rejse router og opretter sit eget wi-fi netværk, som let kan tilgås fra mobil, tablet eller computer.

Gadget huskeliste til ferien - Wi-Fi rejse router

Routeren har 2 USB porte indbygget, så du tillige kan bruge den til at oplade dine enheder.

Bluetooth højtaler

Musik skal der til, også når man er på ferie. en Bluetooth højtaler kan let kobles til dine telefon, tablet eller computer, og så er du klar til at tage på stranden.

Gadget huskeliste til ferien - Bluetooth højtaler

Bluetooth højtalere kan købes fra omkring 100,- kr og op til flere tusinde kroner, alt efter hvilken kvalitet du ønsker. Når du spiller musik på stranden eller campingpladsen, så husk at de øvrige gæster også skal kunne være der, uden at blive generet af din musik.

Selfiestang

På ferien skal der selvfølgelig også tages billeder og en masse selfies, så venner og familie kan se at man rigtig hygger sig. De bedste selfies tages med en selfiestang.

Gadget huskeliste til ferien - Selfiestang

Selfiestangen har Bluetooth udløser i håndtaget, så du slipper for ledninger og let kan tage dine selfies.

Elektrisk køleboks til bilen

Denne 12V køleboks holder dine mad- og drikkevarer kølige og lækre på bilturen. Specielt på de længere ture sydpå, er det dejligt at kunne få lidt koldt at drikke og holde rugbrød, pålæg og frugt køligt.

Gadget huskeliste til ferien - Køleboks

Find min bil app

Når man har parkeret sin bil i en by man ikke kender, kan det nogle gange være temmelig svært at finde tilbage til parkeringspladsen. Der findes flere forskellige apps, der ved hjælp af din telefons GPS kan guide dig tilbage til bilen. Det eneste du skal huske er at markere stedet, inden du forlader parkeringspladsen.

Jeg bruger selv denne Find my car app, der findes på adskillige sprog, der i blandt dansk.

Gadget huskeliste til ferien - Find My Car

 

Gå selv ind på App Store eller Google Play og søg efter “Find min bil” eller “Find my car”, og find den app der passer dig.

God ferie

Jeg håber gadget huskelisten til ferien, kan være med til at give alle i familien en god oplevelse. God ferie 🙂

Arkon Tripod til smartphone

Arkon Tripod til smartphone Arkon Tripod Magnetic Mount. 28 cm høj tripod til magnetisk holder, så du hurtigt kan sætte din smartphone på holderen. Tripoden har fleksible bøjelige ben, så du altid kan placere den rigtigt, uanset underlag. De fleksible ben gør et tripoden også kan placeres på et stakit, en gren og andre steder hvor benene kan bøjes rundt om.
Tripoden har en skrue i toppen der gør, at der også kan monteres et almindeligt kamera.
Ideel til Skype video streaming og til videooptagelser der kræver, at telefonen holdes helt stille.
Arkon Triod magneten er stærk nok til at holde f.eks. en iPhone 7 Plus

239,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar