Huskeliste til ferien – Disse ting skal du have med

Senest opdateret:

Annonce

Top 10 gadget huskeliste til ferien. Vi må erkende, at elektronik, mobiltelefoner og tablets er blevet en stor del af vores hverdag. Derfor kan en 14 dages sommerferie uden internet eller strøm til mobilen, føles som en tur tilbage til stenalderen, specielt for den yngre del af familien.

Inden du rejser på ferie, kan det derfor godt betale sig at forberede sig ordentligt. For at gøre ferien helt perfekt for både børn og voksne, kan du overveje om du skal medbringe nogle af følgende gadgets.

Uanset om du bliver i Danmark, eller du rejser til udlandet, skal der være styr på detaljerne, og der skal ikke meget til at gøre det lettere at komme godt fra start.

Top 10 Gadget huskeliste til ferien

Her får du den ultimative gadget huskeliste til ferien, med 10 bud på ting der kan gøre turen perfekt.

GPS

Tidligere kunne man godt klare sig uden, men hvis du skal på kør selv ferie, vil jeg vurdere at en GPS er en absolut nødvendighed. Om du vælger en separat GPS enhed, eller GPS app til mobilen, afhænger af dit temperament. Personligt er jeg stor tilhænger af at samle så meget som muligt i mobilen, men det er meget individuelt.

GPS Enheder

Gadget huskeliste til ferien - TomTom Go

TomTom Go serien byder på kvalitets GPS’er med Europakort fra ca. 1000,- kr. Hvis du har brug for kort udover Europas grænser, skal du betale lidt mere. TomTom tilbyder lifetime opgraderinger af kort, som sikrer at din GPS altid er up-to-date.

Gadget huskeliste til ferien - Garmin DriveSmart

En af de andre meget populære GPS producenter er Garmin, som med deres DriveSmart har optimeret designet og lavet en superflot og slank enhed med stemmestyring, lifetime opdateringer og andre lækkerier.

GPS Apps

Gadget huskeliste til ferien - Navigon GPS

TomTom laver også navigationsapps til smartphones, så hvis du vil samle alt i én enhed, er det løsningen for dig. Kortene downloades og ligger lokalt på din smartphone, så du skal ikke bruge data for at bruge navigationen.

Der findes en hel del andre producenter, der leverer navigations apps, så der er rigeligt at vælge imellem.

Tabletholder

Hvis ungerne skal se film på bilturen, så kan du fastgøre din tablet til forsædets nakkestøtte med en tabletholder. Denne tabletholder er universal, og passer til de fleste biler og tablets op til 11″.

Gadget huskeliste til ferien - Tabletholder

Holderen sikrer at din tablet er fastholdt på køreturen, og ungerne slipper for at side med den i hænderne. Hvis der er flere børn på bagsædet, kan alle lettere se skærmen, når den er fastgjort til sædet.

Powerbank

På campingturen eller på festival, hvor der ikke er adgang til stikkontakter, er en powerbank guld værd. En powerbank et et eksternt batteri, der kan oplade din telefon eller tablet adskillige gange.

Gadget huskeliste til ferien - Powerbank

Powerbanks fås i mange varianter og prisklasser. Generelt gælder det, at jo dyrere en powerbank er, og jo flere mAh (milliampere) den kan lagre, jo flere gange kan du oplade din telefon.

Nogle powerbanks leveres med solceller, så de kan oplade sig selv, og derved levere endnu mere energi.

Powerbanken.dk leverer kvalitetsprodukter i alle prisklasser.

Hvis du er i tvivl om hvilken powerbank du skal vælge, så vil jeg anbefale dig at læse en artikel her på siden der handler om valg af powerbank og priser på forskellige powerbanks

Mobillader til cigarstik

Gadget huskeliste til ferien - Billader til cigarstik

På bilturen kan du lade din telefon, tablet osv. i bilens cigarstik ved hjælp af en billader med USB udgang.

En billader kan købes fra ca. 100,- kr. og opefter hos Incover.dk. Den viste model med 2 USB udgange er lidt dyrere.

Rødt Kort app

Når man kører på ferie, er det vigtig at huske det røde kort, der sikrer dig vejhjælp i udlandet.

Gadget huskeliste til ferien - Rødt Kort app

Med app’en kan du kontakte Rødt Korts vagtcentral, og samtidig sende dine nøjagtige koordinater, så vejhjælpen kan finde frem til dig.

Læs mere om app’en her – Få det røde SOS kort på mobilen

Rejse Router

Hvad gør man, når man sidder på et hotelværelse, og den eneste internet forbindelse, er et stik i væggen? Man tager en rejse router og opretter sit eget wi-fi netværk, som let kan tilgås fra mobil, tablet eller computer.

Gadget huskeliste til ferien - Wi-Fi rejse router

Routeren har 2 USB porte indbygget, så du tillige kan bruge den til at oplade dine enheder.

Bluetooth højtaler

Musik skal der til, også når man er på ferie. en Bluetooth højtaler kan let kobles til dine telefon, tablet eller computer, og så er du klar til at tage på stranden.

Gadget huskeliste til ferien - Bluetooth højtaler

Bluetooth højtalere kan købes fra omkring 100,- kr og op til flere tusinde kroner, alt efter hvilken kvalitet du ønsker. Når du spiller musik på stranden eller campingpladsen, så husk at de øvrige gæster også skal kunne være der, uden at blive generet af din musik.

Hos Evermart.dk kan du finde mange forskellige bluetooth højtalere i alle prisklasser

Selfiestang

På ferien skal der selvfølgelig også tages billeder og en masse selfies, så venner og familie kan se at man rigtig hygger sig. De bedste selfies tages med en selfiestang.

Gadget huskeliste til ferien - Selfiestang

Denne selfiestang har Bluetooth udløser i håndtaget, så du slipper for ledninger og let kan tage dine selfies.

Se det store udvalg af selfiesticks hos Wupti.com

Elektrisk køleboks til bilen

En 12V køleboks holder dine mad- og drikkevarer kølige og lækre på bilturen. Specielt på de længere ture sydpå, er det dejligt at kunne få lidt koldt at drikke og holde rugbrød, pålæg og frugt køligt.

Gadget huskeliste til ferien - Køleboks

Wupti.com har 12V kølebokse i forskellige størrelser.

Find min bil app

Når man har parkeret sin bil i en by man ikke kender, kan det nogle gange være temmelig svært at finde tilbage til parkeringspladsen. Der findes flere forskellige apps, der ved hjælp af din telefons GPS kan guide dig tilbage til bilen. Det eneste du skal huske er at markere stedet, inden du forlader parkeringspladsen.

Jeg bruger selv denne Find my car app, der findes på adskillige sprog, der i blandt dansk.

Gadget huskeliste til ferien - Find My Car

Gå selv ind på App Store eller Google Play og søg efter “Find min bil” eller “Find my car”, og find den app der passer dig.

TV på ferien – Gadget nr. 11

En læser gjorde mig opmærksom på, at jeg havde glemt en meget vigtig ting, som deres familie altid har med på ferien.

Derfor er listen blevet udvidet med et ekstra punkt.

Hvis der er TV og Wi-Fi i din feriebolig, så skal du selvfølgelig huske din Chromecast, så du kan streame film og serier.

Google Chromecast

Jeg har tidligere skrevet en artikel om hvad en Chromecast er, og hvordan den virker.

Andre artikler du måske vil synes om

Her fik du et forslag til en huskeliste til ferie. På Helpdesken.dk findes der andre lignende artikler, som du måske vil kunne lide:

Annonce

Skriv en kommentar