Lad mig Google det for dig – lmgtfy.com

Lad mig Google det for dig, forkortet lmgtfy, er et smart lille trick, som du kan bruge til at imponere dine spørgelystne venner.

Vi har allesammen de venner og bekendte eller kollegaer, der bare synes det er lettere at spørge dig, i stedet for selv at søge information.

Hvis du ofte bliver belemret med spørgsmål, som spørgeren med lethed selv kunne have fundet svaret på ved at søge på Google, så er her et lille trick, der med garanti vil imponere dine plageånder.

Måske kan du være så heldig, at de selv prøver at finde svar på deres spørgsmål, inden de spørger dig næste gang.

Hvad er lmgtfy

Lad os sige, at du bliver spurgt om hvem der grundlagde Google. Ved hjælp af “Lad mig Google det for dig” kan du lave denne lille grafik.

Prøv at klikke på linket her – Måske bliver du også imponeret

Du kan selvfølgelig selv lave dine egne spørgsmål. Her er et andet eksempel Hvad er en powerbank

Lad mig Google det for dig – Lav din egen

Lad mig Google det for dig - lmgtfy.com - Sjovt Google trick
Lad mig Google det for dig – lmgtfy.com

Hvis du vil prøve at lave din egen lille Google-søgning, så hop ind på http://lmgtfy.com/ (Let me Google that for you). Skriv din søgetekst i søgefeltet og klik på Google-søgning.

Der bliver nu oprettet et link i bunden af skærmen. Linket kan du kopiere ind i en e-mail eller lignende og sende til “spørge Jørgen”, som kan afspille det, ved at klikke på linket – Smart ikke!

Du kan naturligvis søge efter lige præcis det du vil, men en konkret søgning giver det bedste resultat. F.eks. “Hvornår døde Elvis” eller “Hvor ligger Kronborg”.

Jeg har tidligere skrevet en artikel om gode Google søgetips, som du måske kunne have lyst til at læse – 16 Google søgetips du ikke kender

LMGTFY – Se hvordan det virker

Jeg har lavet dette lille videoklip der beskriver funktionen

Jeg håber funktionen kan hjælpe dig og dine venner med at finde svar på jeres spørgsmål. Om ikke andet, så er funktionen da i hvert fald meget sjov.

Flere tips til Google

Her er et par links til nogle andre artikler med tips til Google.