Pokerplatforme er deres eget sociale medie

Poker er et yderst populært spil, og spillerne har nu mulighed for at skabe bånd på tværs af grænserne på online spilleplatforme.

Siden den nu professionelle pokerspiller Chris Moneymaker tog pokerverden med storm i 2003, da han som fuldstændig ukendt spiller vandt The World Poker Tour, er interessen for poker kun steget.

I dag live streamer både professionelle og ukendte spillere deres spil på streamingtjenesten Twitch, og der findes et utal af pokerplatforme, der tilbyder spil og muligheden for at interagere med spillere fra hele verden.

Netop denne mulighed for at chatte- og tale med – og i visse tilfælde se de andre spillere – har skabt et rum, hvor spillere på tværs af landegrænser kan interagere med hinanden og lære af hinanden. I mange tilfælde skabes der venskaber på trods af afstande.

Denne mulighed for åbent at kunne interagere med hinanden har skabt et rum, hvor pokerplatforme med lethed kan sammenlignes med diverse andre sociale medier, og i denne artikel vil vi dykke lidt længere ned i denne hypotese.

Lidt om poker

Poker udviklede sig til at være et yderst populært spil. Folk har altid brugt diverse former for spil til at fordrive tiden med, og i starten af 1800-tallet fandt spillet, der senere skulle blive kendt som poker, for alvor rodfæste i byen New Orleans i den amerikanske delstat Louisiana.

New Orleans har nogle vidunderligt blandede og eksotiske rødder, og det har altid været en regulær smeltedigel af kunst, mystik og nytænkning. Det er derfor ikke overraskende, at det netop var her, at poker fandt sit fødested.

Små, tidlige eksempler på kasinoer begyndte at dukke op sammen med lokale spillesteder, hvor mænd kunne mødes og spille kort.

Langsomt, men sikkert, bredte poker sig gennem landet, og de mest populære varianter af spillet overlevede og blev til de former for poker, som vi kender i dag. Det er blandt andet spil som 7 Card Draw, 5 Card Stud, Omaha Hi/Lo og det evigt populære Texas Hold’Em, som i dag er den mest populære form for poker, og også den variant der typisk set spilles ved de store turneringer. Hold’Em er dynamisk og hurtigt, hvilket gør det til en spilleform, der både tiltaler spillerne og tilskuerne.

The Moneymaker Effect

Pokerspillets popularitet tog for alvor fart i det tidlige 2000, og det er kun gået opad siden da – og der er ingen tegn på, at farten snart sagtnes.

Spillet, som Chris Moneymaker for alvor bragte til de grønne borde, var Texas Hold’Em, og det er kun blevet mere populært i tidens løb.

Chris Moneymakers fænomenale og noget overraskende sejr førte til et kæmpe boom i pokerspillets popularitet – et boom, der populært set kaldes Moneymaker-effekten – hvilket var startskuddet, der for alvor åbnede op for det stadig relativt nye fænomen, der indebar at spille på nettet.

I dag er onlinespil blevet mainstream, og der er også en masse andre spil udover Hold’Em, som er tilgængelige i dag.

På diverse anbefalede onlinepokersider kan spillerne, udover Hold’Em, spille Omaha Hi/Lo, 7 Card Stud og en række andre forskellige spillemuligheder. De kan for eksempel spille poker med rigtige dealere, og de kan vælge at spille med en chat- og webcam-feature eller videopoker, som alle er features, der gør det muligt, for spillerne at interagere med hinanden.

Spillerne danner venskaber, giver hinanden tips og hints, og deler deres spil og op- og nedture på samme måde som andre deler ud af deres liv på for eksempel Twitter, Instagram og Facebook.

Det er netop disse features, der gør, at pokerplatforme godt kan betragtes som deres egen form for sociale medier med en meget specifik niche.

Online spilleplatforme - Poker er ikke længere et isoleret spil, men nærmere en social begivenhed
Online spilleplatforme – Poker er ikke længere et isoleret spil, men nærmere en social begivenhed

Pokerplatforme som et socialt medie

Instagram, Facebook, Twitter og lignende sociale medier er enormt populære i dag netop på grund af den unikke mulighed, som brugeren har for at interagere med andre mennesker på tværs af landeskel, kulturelle forhold og eventuelle sprogbarrierer.

Folk lægger billeder, tekster og memes op af ting eller begivenheder, der reflekterer noget vigtigt i deres liv og opnår en tilfredsstillende grad af interaktion gennem likes, kommentarer eller beskeder.

På samme måde fungerer online spilleplatforme og -fora. Spillere deler deres op- og nedture i forhold til poker; de taler sammen eller chatter gennem sitet, og tager del i de andres oplevelser.

For pokerentusiaster, der går meget op i deres spil, er disse fora lige så vigtige som Facebook eller Instagram – måske endda vigtigere i nogle tilfælde.

Disse fora giver brugerne mulighed for at dele og tage del i andre brugeres oplevelse i og af det spil, de holder så meget af.

Derfor kan en pokerplatform sagtens være et vigtigt socialt medie, der giver brugeren en oplevelse af samhørighed med et ligesindet (poker)samfund.

Twitch og livestreams

Det er det samme fænomen, vi ser på tjenester som for eksempel Twitch. Twitch er en streamingtjeneste, der gør det muligt for spillere at streame deres spil live for alle dem, der måtte se med.

Det gælder ikke kun poker, men også de populære spil som Fortnite, PUBG, League of Legends og så videre.

Spillerne kan kommunikere og interagere med de øvrige spillere, og de mennesker der sidder bag skærmene og ser med, hvilket skaber en følelse af sammenhold og samhørighed – et form for samfund.

Streaming og skabelse af sådanne sociale samfund på nettet er en ting, vi kommer til at se meget mere til i fremtiden – både hos poker og de øvrige spil – og meget tyder på, at det er her, spillere og tilhængere af et bestemt spil vil komme til at samles fremover.

I forhold til poker betyder det højst sandsynligt, at der vil blive dannet endnu mere af et sammenhold på nettet af mennesker, som både elsker at spille og streame og dem, der godt kan lide at følge med.

På Twitch er det ikke kun almindelige mennesker, der nyder at spille af og til, men det er også professionelle spillere, der ofte streamer fra deres dagligdags spil på nettet, men også i høj grad fra turneringer og andre events.

Det bliver uden tvivl spændende at følge udviklingen indenfor pokerverden og online spilleplatforme.