Google Chrome bogmærker – Sådan bruger du dem

Lær at bruge Google Chrome bogmærker, og få styr på alle dine favoritlinks.

Hvis du er typen der ofte besøger en hjemmeside og tænker, “jeg gemmer lige et link til siden, så jeg kan besøge den senere” og så efterfølgende glemmer alt om det, eller linket forsvinder iblandt de hundredevis andre sider, som du også har gemt i dine Chrome bogmærker, så fortvivl ikke.

I Google Chrome er der heldigvis gode muligheder for at arrangere bogmærkerne på en overskuelig måde, der gør dem lette at holde styr på.

Ved at samle alle Google Chrome bogmærker, og synkronisere dem med din Google konto, skal du aldrig lede efter dine sider igen.

Bogmærkerne er altid tilgængelige på de computere og smartphones, du logger på.

I denne artikel kan du læse om:

Ryd op i dine eksisterende Chrome bogmærker

Hvis du allerede har gemt mange bogmærker, skal du starte med at få struktur på dem først.

Start med at lave en oprydning i bogmærkerne, og slet alle links der ikke længere er interessante, ikke virker eller er oprettet flere gange.

Hvis du har mange bogmærker, kan det godt tage et stykke tid at rydde op.

Organiser dine Chrome bogmærker

Efter oprydningen er du klar til at organisere dine bogmærker i passende mapper. Mange af dine links kan sikkert grupperes i kategorier, evt. med flere underkategorier, hvis det er nødvendigt.

Et eksempel kunne være en mappestruktur kunne være:

 • Biler
  • Audi
   • A4
   • A5
   • A6
  • BMW
   • 316
   • 318
   • 320

Brug Chrome’s Bogmærkeadministrator

I Chrome findes en Bogmærkeadministrator, som giver et godt overblik over alle dine bogmærker.

Tryk Ctrl+Shift+O for at åbne administratoren, eller klik på Tilpas -> Bogmærker -> Bogmærkeadministrator.

Google Chrome bogmærkeadministrator

 

I venstre side ses strukturen i mappetræet, og når der klikkes på en mappe, ses bogmærkerne i højre side. En mappe tilføjes ved at højreklikke i billedet og vælge Tilføj mappe. De enkelte bogmærker trækkes derefter hen i deres respektive mapper.

Enkelte bogmærker der benyttes meget ofte, kan med fordel bibeholdes i roden af bogmærkemappen, da de så vil være lettere at komme til.

Vis/skjul Bogmærkelinjen

Vil du gøre bogmærkerne endnu lettere tilgængelige, kan du åbne bogmærkelinjen ved at trykke Ctrl+Shift+B. Linjen kan skjules ved at trykke på de samme taster igen.

Så let får du styr på dine Google Chrome bogmærker

Derved kommer mapper og bogmærker til at ligge i toppen af browserbilledet.

Bemærk at jeg har slettet teksten ud for ikonerne. Det har jeg gjort for at få plads til flere ikoner på linjen, og da ikonerne er let genkendelige, er det ikke noget problem.

Du kan slette eller omdøbe ikonteksten i Bogmærkeadministratoren eller ved at højreklikke på ikonet og vælge Rediger.

Tilføj nye bogmærker

Nye bogmærker tilføjes lettest ved, at gå til siden der skal bogmærkes og klikke på den lille stjerne yderst til højre i Chromes adresselinje.

Herved åbnes et billede, der gør det muligt at navngive bogmærket og tilføje det i den rigtige mappe.

Du kan også tilføje en side ved at trække linket over på bogmærkelinjen (Drag and Drop)

Synkronisering af bogmærker

Det kan meget ofte være en fordel, at have adgang til sine bogmærker fra andre computere end sin egen, f.eks. på jobbet eller i skolen.

Hvis du har en Google konto, og du er logget ind i Chrome, synkroniseres dine bogmærker med din konto. Dvs. at når du logger på Chrome på en anden computer, så følger dine bogmærker med, hvilket er ganske smart.

Hvis du endnu ikke har en konto hos Google, kan du oprette en gratis konto her.

Du kan sagtens benytte flere forskellige brugerprofiler i Google Chrome

Benyt bogmærkerne på din smartphone

Hvis du bruger Chrome på din smartphone, kan du også logge ind på den, og få adgang til alle dine bogmærker her.

Når du er logget ind trykker du på indstillinger -> Bogmærker.

Backup af bogmærker

Hvis du vil være helt sikker på ikke at miste dine bogmærker, kan du tage en backup af Bookmark filen på din computer.

I Windows 7, 8 og 10 ligger filen på denne placering:

C:\Brugere\BRUGERNAVN\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

Kopier stien til Stifinder eller Computer og erstat BRUGERNAVN med dit computer brugernavn. Kopier Bookmarks filen og gem den et sikkert sted.

Hvis du får brug for at indlæse din backup kopierer du filen tilbage på samme placering. husk at alle ændringer der er lavet siden du lavede backup, vil gå tabt.

Eksporter og importer Chrome bogmærker

Hvis du tidligere har brugt Edge, Internet Explorer eller Firefox kan du via Chrome’s importfunktion hente de bogmærker, du har gemt ind i Chrome.

Klik på Tilpas -> Bogmærker -> Importer bogmærker og indstillinger. 

Så let får du styr på dine Google Chrome bogmærker

Med denne funktion kan du også kopiere links fra Google Toolbar ind i Chrome.

Læs også andre artikler om Google Chrome

Hvis du kunne lide artiklen om Google Chrome bogmærker, så er du måske også interesseret i, at læse nogle af de andre artikler om Google Chrome?

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

23 kommentarer til “Google Chrome bogmærker – Sådan bruger du dem

 1. hej
  jeg har et problem.
  jeg har lige fået ny comp. og frem for at side og skulle gå ind på alle mine favoritter igen, vil jeg gerne istedet bare synkronisere google chrome på min comp. men der kommer ikke noget nyt frem mhs. til bogmærker/favoritter på min nye comp. og der er google chrome på både min gamle og nye comp.
  hvad kan det skyldes?
  VH Iben

 2. Er det muligt at ændre ens bogmærke ikon? Eller bare få dem til at se ens ud med en mappe. Synes det ser meget rodet ud med forskellige ikoner som slet ikke har relevans til linket.

  • Hej Ernalise

   Du kan højeklikke på mappen og vælge omdøb, så får du mulighed for at give mappen et navn efter dit eget valg.

   God aften

   Venlig hilsen
   Stig

 3. Det har været nødvendigt at gendanne min computer. Hvor, hvis muligt, finder jeg mine Chrome-favoritter og eventuelt også min historik, fra før nedbruddet?

  • Hej Johnny

   Hvis du allerede har geninstalleret din computer, så er bogmærkerne højst sandsynligt slettet. Hvis du endnu ikke har formateret computeren, så ligger der en backup på C:\Users\BRUGER\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

   Hvis du tidligere har synkroniseret bogmærkerne med din Google konto, så ligger de der, og kommer frem når du logger på Google igen.

   Håber det lykkes for dig.

   hilsen Stig

 4. Hej.. har været vant til at når jeg trykker på stjernen oppe i adresse bjælken at siden automatisk gemmes i mappen favoritter, men pludselig er den begyndt automatisk at oprette en ny mappe ‘andre bogmærker’ og gemme i den i stedet. Synes jeg har været alle indstillinger igennem men kan ikke finde noget der kan ændre det tilbage?

  • Hej Joachim

   Får du ikke en boks op, der spørger hvor bogmærket skal gemmes? Her skulle du kunne vælge om bogmærket skal gemmes i en undermappe eller f.eks. på bogmærkelinjen

   Hilsen Stig

   • Det plejer jeg at gøre, men ikke længere. Det virker ret underligt. Stjerne symbolet i adresse linjen har ændret udseende også synes jeg, kan det være en ændring google har lavet. Men stadig underligt jeg ikke kan ændre til at gemme i favoritter? Gir heller ingen mening der automatisk bliver gemt i en mappe der hedder ‘andre bogmærker’

 5. Har hidtil haft mine bogmærker vist som billede af skærmbilledet, men nu er det pludselig ændret til den “gammeldagsfacon”. Hvordan kommer jeg tilbage til, at mine bogmærker vises som et billede af den besøgte website?

  • Hej John

   Jeg er i tvivl om hvad du mener med, at du ser det på den “gammeldags” facon. Hvis det er bogmærkelinjen der mangler, kan du få den vist ved at trykke Ctrl+Shift+B

   Hilsen Stig

 6. er det ikke muligt at se alle sine bogmærker samlet ligsom i en mappe som i gamle dage med explore jeg kan ikke ser hvordan men gør med chrome trode det var via denne C:\Brugere\BRUGERNAVN\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default

  men kan se der ligger bogmærkerne bare som en stor fil hvilket ikke er ønsket

  hvordan får jeg dem ud indviudelt så de ligge med ikon og linket
  mange tak på forskud

  • Hej Chano

   Hvis du trykker Ctrl+Shift+O åbner du Bogmærkeadministratoren, hvor du kan flytte rundt på dine bogmærker.

   Hvis du ikke kan se bogmærkelinjen i Chrome, så skal du trykke Ctrl+Shift+B

   Håber det besvarer dit spørgsmål.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 7. Tak for svaret men det er ikke de funktioner jeg søgte dem kendte jeg godt til 😉
  jeg ville kunne klippe dem ud af chrome og ligge dem i en mappe 📂 for sig selv ligesom man kan arbejde med forskellige former for filer det er den funktion

  Ligesom man kunne i explore
  På forhånd tak

 8. Hej Chano

  Sådan en funktion er jeg desværre ikke bekendt med, og jeg kan ikke umiddelbart Google mig til noget. Hvis du finder ud af om det kan lade sig gøre, så skrive endelig igen.

  Hilsen
  Stig – Helpdesken.dk

Skriv en kommentar