Sådan kommer du i gang med esport: gå fra amatør til professionel gamer

Mange gamere drømmer om en tilværelse, hvor de kan leve af deres passion. Er du vild med gaming, har tanken sikkert også strejfet dig. Hvor fedt kunne det ikke være, hvis du kunne blive betalt for at spille dit favoritspil dagen lang?

Det ville de fleste gamere sikkert have det fint med, og her kommer derfor nogle råd til dig, som gerne vil øge dine chancer for at blive professionel gamer.

Følg professionelle gamere

Streamingplatforme som Twitch har gjort det nemmere for amatørgamere at følge de professionelle af slagsen. Det kan være en god måde at lære nye tricks på, så du kan blive bedre til dit spil. Er du til Counter Strike, kan du eksempelvis følge de bedste Counter Strike hold derude. Danske Astralis er et godt eksempel. De har i mange år været blandt de bedste i branchen, og de kunne senest juble, da de i december vandt turneringen Dreamhack Masters Winter Grand Final.

Få inspiration ved at se deres kampe, og prøv at lægge mærke til hvordan de lægger strategier, og hvilke våben de bruger. Det kan faktisk være utroligt underholdende at se de bedste hold duellere, og det er også derfor, at e-sport er i så stor vækst. Gamingverdenen begynder derfor at minde mere om traditionelle sportsgrene som fodbold. Der er således kommet mere fokus på esport i medierne, ligesom også sponsorer og bookmakere der tilbyder live betting, har kastet sig over gamingindustrien. Lykkedes det dig at blive professionel, kan du derfor også se frem til mere opmærksomhed, ligesom du vil kunne tjene penge på sponsorater.

Husk sund kost og motion

Ja du læste rigtigt. De bedste professionelle gamere har kostplaner og træningsplaner, der skal hjælpe med at forbedre deres fysiske og mentale evner. Astralis har eksempelvis ansat en fysisk træner, der sørger for at alle på holdet er top tunet. I gaming er det nemlig vigtigt at have en hurtig reaktionstid, og det opnår man bedst ved en aktiv og sund livsstil. Sørg derfor for at få masser af søvn, spis sundt og husk at træne. Som minimum kræves det 30 minutters fysisk træning om dagen, hvor pulsen kommer op.

Deltag i turneringer

Mange professionelle esport events bliver afholdt over en enkelt weekend, men for at kunne deltage i disse turneringer, skal du ofte kvalificere dig først. Det kan gøres på flere måder, men en af de bedste måder, er ved at tilmelde dig en liga. På den måde kan du over tid bevise dit værd, hvis du er god nok. Lige så snart dit navn kontinuerligt bliver vist på et leaderbord, vil du få mere opmærksomhed fra professionelle hold og andre interessenter. Du kan også deltage i mindre online turneringer, for på den måde at bygge et omdømme op.

Det lyder måske nemt, men i virkeligheden er det ikke lige til at blive professionel. Det er derfor også de færreste, der faktisk formår at opbygge en karriere inden for gaming. Det betyder dog ikke at det er umuligt. Følger du disse tre trin, er du allerede godt på vej. Derudover kræver det træning. Masser af træning og dedikation. Har du talentet der skal til, og har du på samme tid viljestyrken til at gå hele vejen, er alt muligt.