Surf privat med InPrivate browsing i Internet Explorer

Surf privat med InPrivate browsing i Internet Explorer og undgå, at andre brugere af computeren efterfølgende kan afsløre, hvad du har foretaget dig på nettet.

Vil du surfe på nettet med Internet Explorer, uden at efterlade dig spor på computeren i form af cookies, browseroversigt og midlertidige internetfiler, der kan afsløre hvilke sider du har besøgt, kan du benytte funktionen InPrivate-browsing, som blev introduceret i IE8.

InPrivate browsing kan lyde som om man har, gang i noget meget fordækt, men det behøver det ikke at være. Funktionen er praktisk når man deler computer med flere forskellige personer.

Funktionen er især gavnlig, hvis man sidder på en offentlig computer, f.eks. på biblioteket eller på en internet café. Her er man måske ikke interesseret i, at den næste bruger skal kunne se, hvilke sider man har kigget på.

Det kan også være at du leder efter en gave til din kæreste på nettet, og ikke vil risikere at det bliver afsløret.

Surf privat med InPrivate browsing

InPrivate browsing aktiveres i Internet Explorer med tastaturgenvejen Ctrl+Shift+P, eller i menuen Funktioner -> InPrivate-browsing.

Når funktionen er aktiv, vises et lille InPrivate logo i browseren. InPrivate deaktiveres når du lukker browseren.

Næste gang du vil surfe anonymt, skal du huske at aktivere funktionen igen.

Hvis du får lavet nogle indstillinger der ikke virker efter hensigten, kan du altid nulstille Internet Explorer. Se hvordan du nulstiller og gendanner Internet Explorer

Automatisk aktivering af InPrivate

Hvis du automatisk vil aktivere InPrivate browsing, hver gang du starter Internet Explorer, skal du højreklikke på IE ikonet på skrivebordet og vælge Start InPrivate browsing.

Du kan også ændre din skrivebordsgenvej til IE, så den automatisk starter InPrivate browsing.

Højreklik på IE ikonet på skrivebordet og vælg Egenskaber. Tilføj -private som vist her og klik Ok

Surf privat med InPrivate browsing i Internet Explorer - Ændre genvej

Surf privat med Inprivate Browsing er ikke anonym surf

Du skal være opmærksom på, at InPrivate browsing kun forhindrer, at andre personer der bruger samme computer kan se, hvilke sider du har besøgt.

Der er ikke tale om anonym surf, så de websider du besøger, kan stadig indsamle oplysninger om din færden, og f.eks. logge dit IP nummer, browsertype osv.

Google Chrome Inkognito

Hvis du bruger Google Chrome til at surfe på nettet, så findes der en lignende funktion som kaldes Inkognito. Du kan læse mere om Google Chrome Inkoknito her

Beskyt din computer og mobile enheder mod virus

Husk også at tjekke de andre IT produkter jeg har samlet på Helpdesken.dk/shoppen

Norton Security

Norton Security De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at beskytte sin computer imod skadelig virus. Norton Security beskytter derudover også mod malware og sikrer dine personlige data, hvilket bl.a. forebygger identitetstyveri og økonomisk kriminalitet.
Norton Security beskytter ikke kun din computer, men også dine andre enheder som smartphone og tablets (iOS og Android), så du trygt kan anvende dem på internettet og du ved at både ud og din familie er sikret på den bedst tænkelige måde.
Omfatter 25 GB sikker lagringsplads i skyen for din pc med mulighed for at tilføje mere plads, når du får behov for det

389,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar