Søg
Close this search box.

Gode tips til finansiering af en ny printer

Når ens printer går i stykker, kan det være kritisk, hvis man bruger den meget, og helpdesk ikke kan hjælpe. Hvis kontoen og pengepungen er tom, er det endnu værre, og da kan man komme i en situation, hvor man skal overveje, hvordan man finansiere en ny. Det skal vi se nærmere på her, så læs med og få gode tips. 

Lånemarkedet kan nemlig være lidt af en jungle, og hvis man ikke kender til den, kan det være svært at gennemskue, hvad man skal være opmærksom på. Man kan dog med fordel sætte sig ind i tingene, inden man vælger at acceptere et lån for på den måde at vide, hvad man går ind til.

Forstå hvordan et lån er skruet sammen 

En låntype, som mange låneudbydere tilbyder, er et privatlån online. Et privatlån er det samme som et forbrugslån, og her bestemmer man selv, hvad pengene skal bruges til. Det kan eksempelvis være en ny printer, hvis man ikke kan undvære en. Privatlån arrangeres i dag næsten udelukkende på nettet, hvilket gør det både nemt og hurtigt for kunderne. 

Fordi det er så nemt, kan det være fristende blot at trykke på knappen og få pengene udbetalt, men her kan det betale sig at se sig for og forstå, hvordan låneverdenen hænger sammen og hvilke forpligtelser, man siger ja til. 

Først og fremmest skal du se på, hvad lånet koster. Det er nemlig ikke gratis at låne, som det ville være, hvis man lånte af sine forældre. Udlån af penge er en forretning, og låneudbyderne tjener deres penge ved at opkræve renter gebyrer af pengene, de udlåner. Hvis du låner penge ude i byen, skal du derfor betale flere penge tilbage, end du lånte. 

Hvad koster et lån? 

For at finde ud af, hvad et lån koster, kan du se på rentesatsen og ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og angiver, hvor stor en procentdel, der skal lægges oven i lånebeløbet. Her er du interesseret i et lån med en lav ÅOP. Du kan også vælge at se på det samlede tilbagebetalingsbeløb, for her står det sort på hvidt, hvor meget der skal betales tilbage. Hvis du for eksempel vil låne 10.000 kr. og det samlede tilbagebetalingsbeløb er 16.000 kr., koster det dig altså 6.000 kr. at låne pengene. 

Både lånebeløbet og omkostningerne betales tilbage lidt ad gangen, og her aftaler man med låneudbyderen, hvor meget man skal betale tilbage hver måned. Her er det vigtigt at få skruet sit lån sammen på en måde, så man er sikker på at have råd til at afdrage det beløb, man har aftalt. 

Når du har undersøgt tingene grundigt, kan du overveje, hvor nødvendigt lånet er i forhold til hvad, det koster. Måske har du mulighed for at printe et andet sted, eller måske kan du låne pengene af dine forældre eller spare op og købe printeren, når du har råd. Der kan være flere muligheder, og hvilken du vælger, er op til dig.