Tre anderledes ting du kan bruge en VPN til

Mange mennesker har i dag investeret i en VPN for at beskytte deres personlige data. Men vidste du, at der faktisk er mange andre fordele ved at investere i en VPN? Vi fortæller om tre af dem her. 

Kender du det, når en stor fodboldkamp med dine favorithold mødes, og du finder ud af, at det ikke vises på nogle af de tv-kanaler, du har adgang til? Det er bare ikke det samme at læse om kampen i avisen dagen efter, så i første omgang er gode råd dyre – selvom vi heldigvis her kan afsløre, at løsningen slet ikke er så dyr endda. Løsningen er nemlig at investere i en VPN, og fordi der er så stor konkurrence blandt VPN-udbydere, koster det ikke mere end 20-30 kroner om måneden. 

Hvordan fungerer en VPN?

Enhver enhed, der har forbindelse til internettet, får tildelt en unik IP-adresse, som man kan sammenligne med et CPR-nummer. VPN står for Virtuelt Privat Netværk og rent teknologisk fungerer det således, at den skjuler enhedens rigtige IP-adresse ved at omdirigere computerens internetforbindelse til en mellemserver, så det ser ud, som om trafikken kommer fra denne. Supernemt og helt lovligt. På denne måde er computeren både beskyttet mod for eksempel annoncører, som gerne vil målrette deres reklamer mod ejeren af computeren, og du kan ved at vælge en udenlandsk IP-adresse få adgang til geo-blokeret indhold. Men hvad kan en VPN ellers bruges til?

Den kan blandt andet:

Livestreame sport

Når du som i førnævnte eksempel gerne vil have adgang til en fodboldkamp, der vises på udenlandsk tv, er det VPN-tjenesten, som giver dig adgang til livestreaming. For eksempel, når favoritterne Real Madrid, et solidt odds forslag, der giver odds 1.90 som vindere af den spanske La Liga 2020/21, møder rivalerne fra FC Barcelona, der er blandt de populæreste klubber i verden. Der vil derfor være mange fans, som måske ikke har adgang til livestreaming af kampen, hvis de ikke befinder sig i området, som tv-kanalerne sender til geografisk. Med en VPN kan du logge på en server i Spanien og på den måde få adgang til kampe som denne.

Få hurtigere internet

Din internetudbyder leder faktisk ikke altid din trafik gennem de hurtigste forbindelser. Det kan der være mange årsager til, men faktum er at det kan betyde, at dit internet bliver langsommere, end det burde være. Nogle gange vil du derfor opleve, at en VPN kan gøre dit internet hurtigere, fordi din internetudbyder ikke kan se, hvor trafikken kommer til og fra, og derfor sender den en anden vej, end den normalt ville gøre. 

Spare penge, når du booker flybilletter og lejer bil

Rigtigt mange rejsebureauer, biludlejningsfirmaer og flyselskaber bruger cookies eller andre dataindsamlingsværktøjer, som fortæller dem, hvor i verden du befinder dig. På den måde målretter og tilretter de tilbud og priser til de enkelte forbrugere. Så selvom priserne på flyrejser er faldende, kan din geografiske placering i verden betyde, at du går glip af tilbud. Men ved at bruge en VPN, kan du logge på en server i et andet land og sammenligne priserne. 

Lignende artikler på Helpdesken.dk

Hvis du kunne lide artiklen om ting du kan bruge VPN til, så vil du måske også kunne lide disse artikler: