Essentielle værktøjer og apps for freelancere i 2020

værktøjer og apps for freelancere – Freelancere har brug for en række særlige værktøjer sammenlignet med fastansatte i samme stillinger. Vi fortæller her om nogle af de bedste programmer, apps og andre typer af værktøjer for freelancere i 2020. 

Som freelancer har du ikke en stor virksomhed i ryggen, der indkøber programmer, apps og værktøjer til dig som medarbejder. Det kan der både være fordele og ulemper ved.

Fordelen er, at du selv kan vælge de programmer, du kan lide at arbejde i, og som er relevante for dig. Ulempen er selvfølgelig, at hvis du vil købe programmer, skal du selv betale for dem. Derfor er det også vigtigt, at du undersøger markedet, så du undgår dyre fejlkøb.

Derfor har vi lavet denne guide, hvor vi fortæller om nogle af de vigtigste værktøjer, du som freelancer har brug for. 

Tidshåndteringsværktøjer

Det har sine fordele at være sin egen chef, men hvis man ikke er struktureret og disciplineret, kan man hurtigt ende med at sidde med opgaverne i sidste øjeblik. Det findes der heldigvis råd for.

Der findes forskellige former for tidshåndteringsværktøjer, som hjælper dig med at få mest muligt ud af din tid. RescueTime er et program, som sporer, hvordan du bruger din tid på din computer, så du kan justere tidsspilde og optimere din arbejdstid.

Og finder du ud af, at meget af din tid bruges på fx sociale medier, kan du bruge Focus Booster-appen til at finde tilbage igen. Den effektiviserer dit arbejde ved hjælp af pomodoroteknikken, som går ud på at arbejde 25 minutter og holde fem minutters pause.

Sociale medieværktøjer

Der findes ikke mange brancher i dag, som ikke bruger sociale medier på en eller anden måde. En af de største og mest succesfulde er sportsbranchen, som overraskende nok også er blevet trendsættende.

For nyligt kom det frem, at Ronaldo, tjener mere på sin Instagram-profil, end han får i løn for at spille i storklubben Juventus. Dette er på trods af at han spiller for en klub, der med sports betting odds 1.57 hos bookmakere som bet365, er favoritter til at vinde det italienske mesterskab.

Dette viser bare, hvor vigtigt det kan være at være præsenteret på online medier. Selvom du måske ikke er administrator af Ronaldos sociale medier, så er der alligevel mange virksomheder, der ansætter en freelancer til at passe deres sociale medier.

I den forbindelse kan det være rart med nogle værktøjer, som gør dette arbejde nemmere. Et af disse er Tweriod, som via analyse af dine følgere over en vis periode giver dig indblik i, hvornår det er bedst at lave opdateringer.

Du kan herefter bruge BufferApp til automatisk at poste dine Twitter-apps på bestemte tidspunkter og med særlige intervaller, når dine følgere er online. 

Organiseringsredskaber

For mange freelancere kan det være en udfordring at organisere arbejdet. Remember the Milk er et af de fantastiske organiseringsredskaber, der findes på markedet.

Det kan bruges på stort set alle enheder, og du kan bruge det sammen med andre freelancere eller samarbejdspartnere, når du skal have lavet noget færdigt.

Der findes rigtigt mange andre værktøjer, som kan hjælpe dig som freelancer med alt fra projektstyring til at blive en bedre kommunikatør. Så slut med undskyldninger for ikke at få noget fra hånden, så længe du har de rette værktøjer til rådighed.

Find flere gratis værktøjer

På Helpdesken.dk har jeg samlet en side med links til en masse forskellige programmer og værktøjer – som alle kan hentes og benyttes gratis i deres basisversion.

Dem finder du her Gratis online tjenester og ressourcer på internettet

Hvis du selv bruger et program eller et værktøj, som du gerne vil dele, så send mig en besked her, så sørger jeg for at tilføje dit link.

Andre læste også disse artikler

Her er nogle andre artikler i samme boldgade, som måske vil interessere dig.

Du kan også hoppe tilbage til kategoriens forside, og se alle guider, der er samler der.