11 WordPress plugins du ikke vil undvære

Artiklen er opdateret den 9. juni 2016.

Disse 11 WordPress plugins har jeg stort set brugt på alle de sider, jeg har lavet i tidens løb. Det er en lille samling af gode og brugbare WordPress plugins, som du kan få stor glæde af på din blog.

Disse plugins hjælper med at optimere sikkerheden, øge brugeroplevelsen og få flere besøgende på din side.

Hvis du selv har andre favorit plugins, så skriv dem gerne i en kommentar, så andre kan få glæde af dem.

11 supergode WordPress plugins

Akismet – Fanger spam kommentarer i dine indlæg.
Når din blog har kørt et stykke tid, vil du fra tid til anden opleve, at dine kommentarer bliver spammet med alt muligt underlig tekst og reklame. Akismet fanger næsten alle spam kommentarer, og du kan slette dem i ro og mag via WordPress kontrolpanelet. For at aktivere Akismet skal du have en såkaldt API nøgle. Den bestiller du gratis på Akismet’s hjemmeside, så kommer den på en e-mail med det samme. Akismet følger normalt med i standardinstallationen af WordPress. Har du den ikke allerede, kan den nemt installeres fra Plugins menuen.

Broken Link Checker – Kontrollerer dit indhold for døde links.
Det virker ikke så professionelt, at have sine indlæg fyldt med links, der ikke længere virker. Broken Link Checker holder øje med dit indhold, og giver dig besked når der findes et dødt link.

Simple Login Lockdown – Beskyt din blog mod hackerangreb.
Hvis en uvedkommende forsøger at logge ind på din blog, og taster forkert adgangskode et antal gange (kan indstilles mellem 5 – 20 gange) spærres adgangen til login siden i et vist tidsrum (kan indstilles mellem 30 minutter-24 timer)

Search Meter – Hvad søger dine besøgende efter?
Search Meter registrerer hvad dine besøgende indtaster i søgefeltet på din side, og om de finder det de leder efter.  Derved kan du tilpasse siden efter brugernes ønsker.

P3 (Plugin Performance Profiler) – Hjælper med at optimere dine sides performance.
Hvis din side loader langsomt, kan det skyldes et dårligt kodet plugin eller ganske enkelt, at du har for mange plugins installeret. P3 laver en oversigt over dine plugins loadtid og hjælper dig med at synliggøre hvilke plugins der performer dårligt. Brug plugin’et, og slet det når du er færdig med at bruge det. Derved ligger det ikke og fyldet, og du kan altid installere det igen.

P3 virker desvæære ikke hvis din server kører med PHP 7 version. Jeg håber de får det løst, da det er alletiders plugin.

Contact Form 7 – Form til din kontaktside.
Nok den mest populære kontakt form til WordPress, der p.t. er hentet over 1 million gange i Plugin biblioteket. Contact Form 7 kan håndtere flere forskellige forms på samme side og den kan tilpasses efter behov. Der er mulighed for at koble Contact Form 7 sammen med Akismet for at undgå spam kommentarer.

Google Authenticator – Forhindrer at hackere logger ind på din side.
Dette plugin, lavet af danskeren Henrik Schack, giver mulighed for to-faktor login til WordPress kontrolpanelet. Du skal installere Google Authenticator app’en på din Android eller iPhone som giver dig en unik kode for at kunne logge på WordPress. Det sikrer er ingen hackere får uautoriseret adgang til dit kontrolpanel. Se vejledning i opsætning af Google Authenticator her

Simple 301 Redirects – Viderestiller dine bruge fra en gammel til en ny side.
Hvis du ændrer en sides URL, bør du lave en 301 viderestilling til den nye sides URL. Derved undgår du, at dine side får døde links og, at dine besøgende klikker forgæves. Hvis andre linker til de sider du har ændret, vil siden ikke kunne findes, medmindre du har lavet en 301 Redirect.

UpdraftPlus – Backup/Restore – Laver automatisk backup af dit sites filer og database.
Du definerer selv hvor ofte du vil lave backup, og der er mulighed for at gemme din backup på f.eks. Dropbox eller Google drev. Sæt UpdraftPlus op én gang og glem alt om din backup.

WP Remote – Opdatér let plugins på mange forskellige sider.
Hvis du driver mere end en enkelt WordPress side, så ved du hvor besværligt det er at holde alle sider opdateret med de nyeste plugin versioner. Med WP Remote kan du let opdatere plugins på alle dine sider enten fra din computer, eller fra din mobil eller tablet. Dette er et plugin, der virkelig kan spare dig for meget tid.

Yoast SEO – Optimerer SEO på din side.
Hvis du ikke har styr på din SEO (søgemaskineoptimering), så risikerer du at dine indlæg ender så lang nede i Googles søgeresultater, at ingen finder dine sider. Yoast SEO hjælper dig med at huske at sætte ALT beskrivelser på dine billeder, bruge den rigtige søgeordstæthed, tælle hvor mange ord din artikel består af, ændre META beskrivelse og mange andre ting der hjælper Google med at finde din side. Et absolut must-have for enhver hjemmesideejer.

Lav et WordPress Child Theme

Hvis du overvejer at lave ændringer i dit tema, så bør du lave et Child Theme. Det kan du læse mere om her. WordPress Child Theme

Skriv en kommentar