Cookie- og privatlivspolitik

Introduktion til cookies

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies

Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende enhed med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:

Statistik cookies

Google Analytics bruges til indsamling af besøgsstatistik. Statistik cookies hjælper med at forstå, hvordan de besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt. Google Analytics Indsamler anonym statistik om brugerens besøg på hjemmesiden såsom antallet af besøg , den gennemsnitlige tid på hjemmesiden og hvilke sider der er læst. Formålet er at generere rapporter til optimering af hjemmesidens indhold. Der indsamles data om brugerens platform (PC, tablet el. mobil) – Disse data benyttes af Google Analytics til at optimere hjemmesidens indhold og annoncerelevans.

Marketing cookies

Google Adsense anvender cookies til at vise annoncer for besøgende. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger. Google registrerer et unikt ID, der identificerer brugerens enhed ved tilbagevendende besøg . ID’et anvendes til at målrette annoncer.

Reklamenetværk (Partner-Ads, Tradedoubler, Adtraction) bruges til at vise reklamer på hjemmesiden. Når en bruger besøger siden og klikker på en reklame fra et reklamenetværk, søges der efter en tracking-cookie på brugerens enhed. Denne cookie opdateres eller der lægges en ny cookie, hvis den ikke findes i forvejen. Tracking-cookies bruges udelukkende til tracking i.f.m. godtgørelse for markedsføring og ikke til indsamling af personlige oplysninger.

YouTube videoer er indlejret på siden. YouTube benytter cookies til følge, hvor meget videoerne bliver afspillet, hvornår og af hvem.

Facebook cookies bruges til at vise en “synes godt om” knap, og information om hvilke af dine Facebook venner der synes godt om. Facebook giver endvidere adgang til et statistikværktøj (Facebook Insights), der viser information omkring brugen af Facebook.

MailChimp (nyhedsbrev) anvendes som platform for udsendelse af nyhedsbreve. MailChimp er et Amerikansk firma, og derfor opbevares de oplysninger, som du afgiver i forbindelse med nyhedsbrevet, i USA. Dette er dit navn, din e-mail og eventuelt dine præferencer. Du kan til en hver tid opsige dit nyhedsbrevabonnement ved at afmelde via link nederst i nyhedsbrevet.

Sikkerhedscookies

WP Security er et sikkerhedsprogram som indsamler IP-adresser og cookis fra besægende på hjemmesiden for at beskytte mod hackerangreb.

Personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du:

  • tilmelder dig mit nyhedsbrev
  • deltager i undersøgelser
  • kommenterer på bloggen og abonnerer på kommentarer
  • skriver til mig via kontaktformularen

Jeg indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden, navn og e-mailadresse.

Sikkerhed

Jeg har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Jeg benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til Helpdesken.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Helpdesken.dk ejes af:

Stig Ulriksen
Lergravsvej 59, 4300 Holbæk
Kontakt Helpdesken.dk