Derfor er brugte computere mere værd, end du tror

Ligesom med meget andet elektronik, kan en ny computer fylde en stor del af budgettet. Og når computeren brænder sammen, kan det være svært at undvære den i længere tid. Derfor vil mange naturligt besøge deres lokale computerforretning. Men det kan faktisk være en god idé at lægge vejen forbi en forhandler med brugte computere, inden man køber én fra ny. 

Hvad er en refurbished computer?

Måske har du allerede stødt på begrebet refurbished i jagten på en ny computer, men er ikke helt sikker på, hvad det betyder. Refurbished beskriver et produkt, som er blevet afleveret tilbage for at blive undersøgt og måske repareret, og til sidst sælges produktet videre. Computeren nulstilles, så derfor er alt dataen fjernet fra computeren. Det er ikke kun computere, der bliver refurbished, men også mobiler, tablets og meget mere.

Det kan være alt fra Macbooks til Lenovo refurbished bærbarcomputere – som deres populære serie ThinkPad. Ofte bliver computerne også indleveret i nærmest helt ny stand, så man kan være heldig at få en af de nyeste modeller på markedet.

Fordelene ved en ny brugt computer

Selv om mange virksomheder i computerbranchen gør, hvad de kan for at blive mere bæredygtige, så er det desværre også en industri med et stort samlet CO2-aftryk. Derfor gør du miljøet en tjeneste, når du køber en refurbished computer, hvilket er derfor, mange køber dem brugt. Mange vil dog måske blive skræmt væk af at købe en billigere computer, fordi de tror, det er ensbetydende med, at den er af dårligere kvalitet. 

Men der er nogle klare fordele ved at købe en brugt computer, som er blevet refurbished. Du får en ny computer, fordi den er blevet sat i stand – men blot til en bedre pris. Sælgerne lægger et stort arbejde i at sætte dem i stand, så de er næsten så gode som nye. Som regel vil sælgere skrive, hvor god kvalitet den er i. Derfor skal du også gøre op med dig selv, om du kan leve med en computer med skrammer, som til gengæld er meget billig.

Hvad med ulemperne? 

Den største ulempe ved at købe en refurbished computer er, hvis du er uheldig at finde den fra en utroværdig forhandler. En dårlig sælger kan måske sælge dig en computer, som ikke er i den beskrevne stand, eller som ikke virker, når du sælger den. Men finder du en god sælger, kan du være sikker på, at kvaliteten er blevet tjekket. 

Er en refurbished computer det værd?

Hvis du gerne vil spare penge og samtidig spare på klimakontoen, vil en refurbished computer ofte være et godt valg. Vælger du en billig computer, som ikke er i den bedste stand, er der en større risiko for, at den ikke vil virke, når du får den hjem. Derfor skal du naturligvis undersøge sælgerne og undersøge deres garanti og returpolitik.

Det er klart, at hvis du er én, som vil have det nyeste produkt, så er en refurbished computer måske ikke valget for dig. Det samme gælder, hvis du ikke kan lide tanken om, at andre har brugt computeren for dig. Men kan du godt leve med, at du kan få en relativt ny model til høj kvalitet, er det dét værd, da du sparer penge og får et godt produkt.  

Hjælp mig med at dele artiklen