Instagram-venlig destination: Den Gyldne Cirkel på Island

Instagram-venlig destination: Den Gyldne Cirkel på Island

Du ser dem jævnligt på de sociale medier. De insta-venlige destinationer, som får dig til at drømme dig langt væk fra hverdagen. Et af de steder er Island. Island er fyldt med skønne seværdigheder og naturoplevelser. En af de helt populære ture er Den Gyldne Cirkel, som er beliggende i den sydlige del af landet – ikke langt fra hovedstaden Reykjavik. 

Hvad er Den Gyldne Cirkel?

Den Gyldne Cirkel er en af Islands mest populære ture på øen, hvor du kommer forbi tre skønne naturperler. Du kan dele turen op over to dage, eller du kan klare det hele på én dag, alt efter hvor meget tid, du ønsker at bruge hvert sted. Vælger du at gøre det hele på én dag, anbefales det at sætte mindst 8 timer af. Den letteste måde at komme rundt på er ved at leje en bil eller tage med på en guidet tur.

Hvad er det så for nogle seværdigheder, du kan opleve på denne rute?

Gå en tur i den smukke þingvellir Nationalpark

þingvellir Nationalpark er et historisk og æstetisk imponerende sted – og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Her blev verdens ældste eksisterende parlament etableret i 930 e.Kr. Området huser også dalen Almannagjá, som er opstået mellem to tektoniske pladerl, og dermed også en helt unik visualisering af, at kontinenterne rykker sig. I nationalparken er det også muligt at dykke eller snorkle mellem de to tektoniske plader i Silfra. Her er vandet iskoldt og klart som glas. En helt utrolig oplevelse.

Opleve naturens indre kræfter ved Geysir området

Det geotermiske område i Haukadalur er et af de eneste steder i verden, hvor du kan opleve aktive gejsere. Området er særligt berømt for gejseren Strokkur, da den med jævne mellemrum viser sine kræfter frem ved at sende en eksplosion af vand op mod 30 meter op i luften. Så sørg for at have kameraet klar. Tålmodighed behøver du ikke at have meget af, da der sjældent går mere end minutter mellem hver udbrud. 

Det imponerende vandfald Gullfoss

Gullfoss er et af mest kendte og elskede vandfald på Island. Den ligger i Hvítá-floddalen og består af to vandfald. Det første er 11 meter, og det andet er 21 meter højt. Samlet set er det et fald på 32 meter. Det er et imponerende syn, som kan nydes fra mange vinkler og platforme omkring vandfaldet. 

Netop fordi, det er en af mest populære seværdigheder, kan der også være mange mennesker. Det anbefales derfor at besøge området tidlig morgen/formiddag eller hen på aftenen. 

Hjælp mig med at dele artiklen