Overføre film til iPad uden iTunes

Nu kan du overføre film til iPad uden iTunes.

Apple har mange fede produkter, men når det kommer til iTunes, så giver jeg simpelthen op.

Måske er det bare mig, men jeg synes iTunes er alt for indviklet, besværligt og tidskrævende at bruge. Desuden kan man kun afspille film i MP4 formatet, hvilket i mit tilfælde betyder at jeg skal konvertere alle mine film, der for største delens vedkommende er i AVI format.

Med disse ting i baghovedet, har jeg ledt efter en let metode til at overføre film fra min computer til min iPad, uden at bruge iTunes, og som kan afspille andre formater end MP4.

Jeg fandt en app der hedder Playable Pro, som opfylder mine krav til enkelthed og funktionalitet.

Playable Pro

Playable Pro kan overføre film fra computer til iPad og iPhone via Wi-Fi, og afspiller en lang række af de gængse video formater, uden nogen form for konvertering.

Selve overførslen fra computeren tager nogle få minutter, og sker via din internet browser, helt uden brug af iTunes.

Playable Pro koster 12 kr. og kan hentes i App Store. App’en findes også i en gratis version, men pga. irriterende reklamer, vil jeg anbefale at du vælger Pro versionen.

Overføre film til iPad uden iTunes

Start med at hente Playable Pro

Inden du kan overføre film, skal du sørge for at din iPad eller iPhone og din computer, er tilsluttet det samme trådløse netværk.

Åbn Playable Pro på din iPad og tryk på Wifi Transfer. Nu får du vist en IP adresse, som du skal skrive i din computers internet browser.

Overføre film til iPad uden iTunes
Overføre film til iPad uden iTunes med Playable Pro

I dette tilfælde er IP adressen

Overføre film til iPad uden iTunes

Klik på knappen Upload Files -> Select Files og vælg den film du vil sende til din iPad.

Derefter klikker du på Upload Files. Nu bliver filmen kopieret til din iPad, og du kan hele tiden følge med i hvor langt overførslen er nået, og hvor meget filmen fylder.

Når overførslen er fuldført, vises denne meddelelse på din computerskærm – SERVER_STATUS_SUCCESS

En enkelt gang har jeg oplevet, at forbindelsen mellem computer og iPad ikke kunne etableres, men en genstart af min router, løste problemet.

Gå tilbage til din iPad og tryk på Stop Server.

Playable Pro vil forsøge at finde ud af, hvilken film du har uploadet, og vise et lille billede (thumbnail) fra filmen. Hvis den rigtige film er fundet trykker du på Yes, ellers vælger du bare No. Det har ingen betydning for afspilningen af filmen. Tryk på filmen for at starte afspilningen.

Ved at køre fingeren hen over en filmtitel fra højre mod venstre, får du mulighed for at søge efter undertekster til filmen, ændre filmens titel og slette filmen.

Overfør film direkte fra Dropbox

Hvis du har nogle af dine film liggende i Dropbox, kan du downloade dem direkte til din iPad, uden at bruge computeren. Overførslen tager lidt tid, men du slipper for at tænde computeren hver gang du skal overføre en film.

Tryk på Dropbox ikonet i Playable Pro, og etablér kontakt til din Dropbox konto. Når adgangen til Dropbox er skabt, trykker du på Dropbox ikonet igen, og trykker på den film du vil have sendt til din iPad, hvorefter overførslen går i gang.

Hent Playable Pro i App Store

Her kan du hente Playable Pro

Flere gode apps

22 kommentarer til “Overføre film til iPad uden iTunes”

 1. PlayAble er perfekt, tak for det tip! – dog har jeg en gammel Ipad1 som jeg også gerne vil bruge til film afspiller. Hvordan klarer jeg den? PlayAble kræver ios 6.0, og den jeg har kan kun opdateres til 5.1.1…

  Svar
  • Hej Allan og tak for din kommentar

   Ja, jeg er også selv meget glad for Playable, det virker bare super godt.

   Det er korrekt, at du kun kan opgradere din iPad 1 til IOS 5.1.1, men Playable skulle virke helt ned til IOS 4.3 (det står der i hvert fald på iTunes)

   Jeg må indrømme at jeg ikke har prøvet det, men hvis du ikke kan installere den seneste version, skulle du blive guidet til en tidligere version af app’en (hvis sådan en findes)

   Se evt. denne artikel fra Apple http://support.apple.com/en-us/HT201377

   Det kunne være fedt at høre om det lykkes.

   Vh
   Stig

   Svar
 2. Dejligt at slippe fri for bruge iTunes når der skal lægges fil på iPad’en.

  Ved ikke om det er mig der bare er uheldig. Har købt Playable Pro men syn
  tes godt nok den har nogle begrænsninger ; såvidt jeg kan se kan den kun afspille mp4 og ikke MKV eller AVI som der bliver reklameret med. Har prøvet flere forskellig MKV og får beskeden ; at der mangler en codec ifbm lyd på dem alle.
  Undertekster fungere heller ikke . Prøvede at at uploade .srt men dem kan den selvfølgelig ikke bruge men finder nogle spanske (eller hvad ved jeg istedet )
  Lægger også forkerte billede på de film jeg har lagt op.
  Så…vel. Ok til at afspille mp4 filer uden undertekster indtil videre.

  Svar
  • Hej Peter

   Jeg har lige prøve at uploade både MP4, MKV 0g AVI, og hos mig virker det stadig fint. Jeg tror ikke du selv kan uploade .srt filer, det har jeg i hvert fald heller ikke fået til at virke, men til mange film kan der hentes tekster på forskellige sprog, dog har jeg ikke set tekster på dansk.

   M.h.t. coverbillederne er det muligt at søge efter de rigtige billeder, men det er selvfølgelig nok ikke alle film der findes i databasen.

   Jeg håber du får det til at virke.

   God aften
   Stig

   Svar
 3. Hej, Har brug for hjælp. Jeg kan ikke få programmet til at fungere, selvom jeg gøre alt hvad du siger. Når jeg trykker på den IP adresse jeg skal skrive kommer ikke rigtig noget frem. Er der nogen da har prøvet det?
  Vh. Maria

  Svar
  • Hej Maria

   Vil du prøve at kontrollere, at både iPad og computer er tilsluttet det samme trådløse netværk. Hvis det ikke er tilfældet, vil det ikke virke.

   Jeg har også været ude for at det var nødvendigt at genstarte min router, for at få forbindelse.

   Vh. Stig

   Svar
 4. Hej Stig
  Tusind tak for dit hurtig svar 🙂 Jeg har prøvet alt, hvad du siger men det hjælper bare ikke. Det sidste er, at når jeg skriver det IP nr. kommer da en bokse frem, men jeg få aldrig muligheden for at upload files og heller welkome 🙁 Jeg har købt den origanale apps til en værdi af 19 kr, så det forstå jeg ikke. Synes bare ikke det er i orden, hvis den aldrig kommer til at virke. Håber jeg få løst problemet snart. Med venlig hilsen Mirialis

  Svar
 5. Hvad har jeg overset?
  Jeg kan ikke få filmen ind i kamerarullen. Grundemer at jeg gerne vil redigere en film i iMovie.
  Bh Mogens

  Svar
  • Hej Mogens

   Filmene kommer ikke over i kamerarullen, når du bruger Playable. I dette tilfælde er du nok nødt til at bruge iTunes.

   Venlig hilsen Stig

   Svar
 6. Hej, Jeg kunne heller ikke connecte til min IPAD2, men som du skriver, kan det hjælpe at genstarte sin router. Det gjorde det. Glæder mig meget over ikke at skulle bruge iTunes igen. Frygteligt program. God sommer, og ser frem til at bruge “PLAYABLE PRO” i fremtiden.

  Svar
 7. Jeg kan ik få det til at virke. Har prøvet at reset router, men hver gang jeg trykker wifi transfer siger den wifi transfer enabel.

  Svar
 8. Hej Stig

  Jeg har prøvet et par gange nu at få overført en mkv film fra min macbook til min ipad, får fin forbindelse og den begynder også at downloade. Men så stopper den på fx 61% og så sker der ikke mere lige meget hvor længe jeg lader den stå? Nogen ide til hvad det kan skyldes?

  Ps Henriette, hvis du stadig kigger med, så betyder wifi-enabled jo også at wifi er aktiv, så det er da et meget godt sted du lander? 🙂

  Mvh Michelle

  Svar
 9. Hej
  Jeg har fået ført 3 film over på min ipad – har lokket af og nu kan jeg ikke få macbook til at finde browseren på ipaden igen og de er på samme net.
  vh
  Claes

  Svar
 10. Hej
  Jeg har købt programmet og godt finde IP adressen, har valgt fil (MKV), men når jeg trykken på uploade sker der intet…?
  Har prøver at genstarte routeren…?
  Mvh. Ea

  Svar
 11. Hej
  Super fedt program. Har brug for hjælp til at samle mine videoer i en mappe. Når jeg holder fingeren nede på en video lukker den bare programmet ned.

  Svar

Skriv en kommentar