Power BI er Excel på steroider – derfor bør du lære det, før din kollega gør det

Power-BI

Dataanalyse er helt afgørende for at forstå de oplysninger, som du har at gøre med som virksomhed. Business Intelligence-værktøjer, eller BI-værktøjer, er programmer, som du kan bruge til at skabe en sammenhæng mellem de data, du analyserer, og de virksomhedsbeslutninger, du træffer.

Et af de mere kendte og populære BI-værktøjer er Microsofts Power BI, som blandt andet har nydt udbredelse takket være flotte visuelle resultater samt en stor brugervenlighed. Egentlig kan det siges meget kort, at et kursus i Power BI er en god idé, men hvis du er i tvivl, om det er det rette for dig, kan du blive en smule klogere i denne tekst, hvor vi kort vil introducere dig for, hvad du kan forvente, når du tager et Power BI-kursus online.

Er du interesseret i at lære mere om onlinekurser, kan du med fordel besøge NemProgrammering.dk.

Få indsigt i din virksomhed ved hjælp af data

Selvom du måske ikke synes, at der er nogen eller noget, der kender din virksomhed bedre end dig, vil vi alligevel vove den påstand, at de fleste forretningsbeslutninger bedst træffes ud fra et gennemanalyseret datagrundlag. Og det er netop, hvad Business Intelligence er, og hvad Power BI kan hjælpe dig med.

Ethvert BI-værktøj, men i denne sammenhæng Power BI, kan hjælpe dig med indsamle og analysere dine data på en visuel flot og tilgængelig måde. Når dine beslutninger bliver taget på et datadrevet grundlag, er der en overvejende sandsynlighed for, at beslutningerne er så hensigtsmæssige som muligt.

Power BI kan indstilles til at hente data fra mere end 100 forskellige kilder og fikspunkter, som kan formateres til blandt andet rapporter, tabeller og grafer, der gør, at du lettere kan holde styr på alle din virksomheds data, når de skal analyseres og ende ud i vigtige beslutninger om virksomhedens næste træk.

En af de helt store fordele ved Power BI er, at værktøjet er brugervenligt, hvilket betyder, at man ikke behøver at have alverdens tekniske snilde for at kunne tilgå det. Med et kursus i Power BI kan du dog overhale dine konkurrenter og gøre dig selv til en mere attraktiv medarbejder eller kandidat til din næste stilling.

Hvor Excel kan virke afskrækkende, kan Power BI med sine flotte visuelle løsninger være det værktøj, der gør, at du skiller dig ud fra mængden. Men faktisk behøver Power BI ikke at stå alene, og det er programmeret til at kunne tale sammen med andre Microsoft-programmer som for eksempel Excel. Det gør det nemmere at overføre data til den samlede pulje, og du kan hurtigt komme i gang med at analysere din information og gøre den overskuelig.

Så hvad venter du på? Tag et kursus i Power BI, og skriv en kompetence på dit CV, som kan tage dig fra midten og op til toppen af ansøgningsfeltet.

Hjælp mig med at dele artiklen