Søg
Close this search box.
Test af Sandberg Outdoor Solar – Powerbank med solceller

Test af Sandberg Outdoor Powerbank med solceller

Sandberg Outdoor solar er en serie solcelle powerbanks som er designet til udelivet, og derfor er perfekt til vandreture i naturen, på spejderlejr, festivals og andre steder, hvor du ikke lige kommer i nærheden af en stikkontakt.

Artiklen indeholder annonce- og reklamelinks

Opladning med solceller tager noget længere tid end almindelig opladning i stikkontakten, og flere faktorer spiller ind, når du lader ved hjælp af solens stråler. Solcellernes vinkel på solen og UV styrken har stor indflydelse på, hvor lang tid en opladningen af powerbanken tager, men solcellerne kan fungere som et udmærket alternativ og supplement.

Test af powerbank Sandberg Outdoor Solar 24000

Powerbank Sandberg Outdoor Solar er en serie af powerbanks med indbyggede solceller, som kan oplade eller supplere batteriet med strøm, men du kan selvfølgelig også oplade powerbanken i en stikkontakt eller i USB porten på en computer.

En stor powerbank til udelivet

Sandberg Outdoor Solar 24000 er forholdsvis stor sammenlignet med andre powerbanks, og den hører til i den tunge ende, så den kan fylde meget i en jakkelomme.

 • IP67 Støvtæt og modstandsdygtig overfor vand
 • Kapacitet: 24000 mAh / 88.8 Wh
 • Batteri type: Li-ion
 • Micro USB input: 5V/2A
 • USB-C input: 5V/3A (MAX)
 • Kan oplade fra Micro USB og USB-C porte samtidig
 • USB output 1: 5V/2A
 • USB output 2 (QC 3.0): 5V/3A, 9V/2A, 12V/1.5A
 • USB-C output: 5V/3A
 • Porte: 1 x Micro USB female, 2 x USB A female, 1 x USB-C
 • Solcelle panel: 2.0 W / 400 mA
 • Batteriindikator med 4 LED
 • Indbygget lommelygte
 • Dimensioner: 180 x 89 x 30 mm
 • Vægt: 553 gram

Powerbankens styrker og fordele ligger helt klart i robusthed og power. Hvis du skal bruge en powerbank til at slæbe frem og tilbage til skolen, så vælg en mindre og lettere model fra Powerbanken.dk.

Hvis du derimod skal på camping, spejderlejr, fisketur eller på festival, så er Sandberg Outdoor Solar 24000 et oplagt valg.

Måske er den “stor og klodset”, men den klarer både støv på festivalen, sand på stranden og vand på camping- og fisketuren uden problemer.

IP67 koden betyder at powerbanken er fuldstændig støvtæt, og den kan tåle at ligge i 1 meter dybt vand, i en kort periode – Hvis du da skulle få brug for det. Oversat betyder det, at Sandberg Outdoor Solar kan overleve både den mest tørre og den mest våde Roskilde festival, uden problemer. Hvis du spilder på den, eller den bliver beskidt, så vasken du den bare under vandhanen.

Sandberg Outdoor er en særdeles kraftig og robust powerbank, der er skabt til udelivet. I fuldt opladet tilstand kan Outdoor Solar oplade en almindelig standard smartphone op til 9 gange. Hertil kommer den ekstra strøm, som solcellepanelet kan give dig.

Oplad to enheder samme tid

Powerbanken har flere USB stik, så du kan oplade 2 telefoner samtidig. Du kan selvfølgelig også oplade andre enheder som f.eks. Bluetooth højtalere, løbeure og andre mindre elektroniske enheder. Det kræver kun at enheden du skal oplade, kan lade via USB eller USB-C stikket.

Indbygget kraftig lommelygte

Der er indbygget lommelygte med LED pærer, der giver et særdeles kraftigt lys. Lommelygten er praktisk på den mørke teltplads, og andre steder hvor du har brug for at finde vej i mørket.

Solcelle powerbank – Konklusion

Der er både fordele og ulemper forbundet med solcelle opladning, som skal tages i betragtning, når du skal finde den rigtige powerbank.

En powerbank med solceller er helt sikkert vejen frem, men spørgsmålet er, om teknologien er udviklet nok.

Det tager stadig lang tid hvis du udelukkende vil lade via solen, men det kan give et godt supplement til stikkontakten, og det kan forlænge powerbankens batteritid væsentligt.

Beredsskabsstyrelsen har fornylig opdateret deres beredsskabsråd i forbindelse med kriser og katastrofer, hvor de anbefaler at man har en powerbank klar. I sådanne tilfælde vil en solcelle powerbank være perfekt.

Fordele ved powerbank med solar

En powerbank med indbyggede solceller har nogle unikke fordele sammenlignet med andre typer af powerbanks:

 • Selvopladelig: En powerbank med indbyggede solceller kan oplade sig selv, så længe den er udendørs og har adgang til sollys. Det gør den særligt nyttig, hvis du er på tur eller på en plads, hvor der ikke er adgang til en strømkilde.
 • Miljøvenlig: Solceller er en form for ren energi, og ved at bruge en powerbank med indbyggede solceller, bidrager du til at reducere dit CO2-aftryk.
 • Lang levetid: Solceller har en forventet levetid på 20-25 år, hvilket betyder, at en powerbank med indbyggede solceller kan have en længere levetid end andre typer af powerbanks, der kun er opladet ved hjælp af en strømkilde.

Ulemper ved powerbank med solar

 • Langsommere opladning: Solceller oplader ikke så hurtigt, som når du oplader fra stikkontakten, så det vil tage længere tid at oplade en powerbank ved hjælp af solceller.
 • Dårligere ydeevne i dårligt vejr: Solceller oplader ikke så godt i dårligt vejr, så en powerbank med indbyggede solceller vil oplade langsommere, eller slet ikke oplade, i skyet vejr og regnvejr.
 • Pris: Powerbanks med indbyggede solceller er ofte dyrere end andre typer af powerbanks. Til gengæld får du adgang til gratis strøm.
 • Større og tungere: Solceller fylder mere end almindelige opladere, så en powerbank med indbyggede solceller vil typisk være større og tungere end andre powerbanks.

Køb Køb Køb

I det store og hele er en powerbank med indbyggede solceller et godt valg, hvis du ofte er på tur og har brug for en oplader, der ikke kræver adgang til en strømkilde. Det er også et godt valg, hvis du ønsker at være mere miljøvenlig i dit energiforbrug. Det er dog vigtigt at være opmærksom på de nævnte ulemper, så du kan vælge den bedste powerbank til dit behov.

Hvis du er til udeliv, og har brug for en robust powerbank med et kraftigt batteri, så er Sandberg Outdoor Solar absolut en oplagt mulighed.

Tjek også Sandberg Outdoor Solar Powerbank 16000mAh:

Og Sandberg 420-53