Udskiftning eller reparation af din smartphone – hvad skal du vælge?

Det kaldes den digitale tidsalder. Vi ejer stort set alle en af de små enheder med touchskærm og alverdens fantastiske og helt nødvendige funktioner. Vi bruger den både i arbejdsrelationer og privat til kontakt, vejvisning, noter, mails osv. Det er selvfølgelig smartphonen – eller i de fleste danskeres tilfælde iPhonen – vi refererer til.

Derfor opstår der naturligvis for mange et mere eller mindre akut behov for enten reparation eller udskiftning af deres smartphone, hvis uheldet er ude, og skærmen for eksempel knækker eller batteriet dør.

Og netop dette vil ofte være spørgsmålet: reparation eller udskiftning? Valget er et udgiftsspørgsmål og handler desuden om miljø, bæredygtighed og praktikaliteter. Her opstiller vi tre gode grunde til at få din smartphone repareret fremfor at lade den udskifte.

Det er bæredygtigt og miljømæssigt forsvarligt at undgå udskiftning 

Hvert år kasseres en masse elektronik verden over, og en stor del af den e-affald bliver desværre afbrændt. Det frigiver skadelige stoffer, som vi derpå kan optage i kroppen gennem luften eller som følge af grundvandsforgiftning.

Desuden indeholder mobiltelefoner en lang række forskellige metaller, som er afgørende delelementer i en lang række produkter, og som desuden er begrænsede og i færd med at slippe op, samtidig med at efterspørgslen kun stiger. Af den grund giver det, både med hensyn til miljø og bæredygtighed, mening at genanvende mobilernes værdifulde materialer – og inden da bør mobilen blive udnyttet, og ikke udskiftet, så længe det er muligt.

Du kan få din iPhones skader diagnosticeret og repareret på blot en time

Vi bruger vores mobilers mange funktioner i alverdens henseender, og det kan derfor være direkte upraktisk at skulle undvære den i selv kortere tid ad gangen. Udsigten til, at mobilen skal sendes til reparation, kan derfor virke uønsket eller måske uoverskuelig – specielt, hvis det er usikkert, hvad produktet fejler, og om det i første omgang overhovedet kan lade sig gøre eller betale sig at få den repareret.

Heldigvis er det sådan, at mange reparationer ikke behøver tage mere end en time. Hos telerepair.dk tilbyder de desuden gratis diagnosticering af enheden, og tidsbestilling kan selvfølgelig nemt ske hjemmefra. På den måde sikrer du dig, at reparationer ikke er noget, du ofte skal sætte tid af til. Du undgår at overse fejl og skader på mobilen, og alt kan derpå blive ordnet i første omgang.

Det er ofte pengebesparende at reparere – selv hvis din mobil har mange skavanker 

En ny tidssvarende og god mobil vil uanset mærke være en udgift på flere tusinde kroner. I de fleste tilfælde vil det være billigere at få repareret skaden eller skaderne frem for at købe sig en fabriksny mobil. Markedet for reparerede og rensede mobiler, som videresælges til billigere penge, vokser, men selv her vil der i mange tilfælde være penge at spare ved at få undersøgt og repareret den mobil, du i forvejen ejer.

Hjælp mig med at dele artiklen