Sticky Notes – Få Post-it sedler på skærmen i Windows

Få Post-it sedler på Windows skærmen med Sticky Notes. I Windows er der installeret et smart lille program der hedder Sticky Notes. Med Sticky Notes kan du oprette små “sedler” på skærmen, en slags elektroniske Post-it.

Sticky Notes er et genialt værktøj til at skrive en hurtig telefonbesked, eller notere ting du skal huske i løbet af dagen.

Du kan gemme, ændre og slette noterne efterhånden som de bliver uaktuelle eller skal opdateres.

I de nyeste versioner kan du endda gemme dine Sticky Notes på dine Microsoftkonto, så du nemt kan synkronisere noterne mellem forskellige enheder – det er da smart.

Kom i gang med Sticky Notes – Huskesedler på skærmen

Programmet åbnes lettest ved at skrive Skicky Notes i søgefunktionen. Hvis du ikke allerede har programmet installeret, kan det hentes gratis i Microsoft Store – Klik her

Opret din første note

Når Skicky notes er åben, oden første note er oprettet, er du i gang. Du opretter en ny note ved at klikke på plusset i øverste venstre hjørne på en eksisterende note, og du kan slette en note ved at klikke på de 3 prikker i toppen af noten.

Der findes ingen Gem knap i Sticky Notes. Teksten gemmes automatisk når du klikker uden for noten.

Det er muligt at kopiere tekst fra noten, eller indsætte tekst fra et andet dokument (Copy/Paste).

Du kan trække noten til en hvilken som helst placering på skærmen, og størrelsen på noten kan ændres ved at trække i siderne eller hjørnerne.

Noter kan altid klikkes op foran andre åbne programmer ved, at klikke på Sticky Notes ikonet i taskbaren.

Når du slukker for computeren, gemmes de noter du har stående, og de kommer automatisk frem på skærmen, når computeren bliver tændt igen.

Formatere tekst i noterne

Det er ikke umiddelbart muligt at ændre skrifttypen, men hvis du copy/paster tekst fra f.eks. Word, bevares den skrifttype der er brugt der.

Ved hjælp af ikonerne i bunden af noten kan du:

  • Lave ord og sætninger fed, kursiv, understreget og gennemstreget.
  • Indsætte punktopstillinger til at lave lister
  • Indsætte billeder der er gemt på din computer.

Ændre farve på noten

Ved at klikke på de tre prikker øverst på noten, kan du vælge mellem 7 forskellige farver. Du kan sagtens have forskellige farver på de enkelte noter, så du lettere kan kende forskel.

Sådan bruger du Sticky Notes på flere enheder

Oprindelig var Sticky Notes kun en funktion der virkede på en computer. Nyere versioner kan synkroniseres og bruges på tværs af forskellige enheder og på internettet, hvilket giver en fleksibel og tilgængelig brug af noterne. For at få adgang til dine Sticky Notes på andre enheder, skal du være logget ind på samme Microsoft-konto på alle enheder. På Windows 10 kan du logge ind direkte i Sticky Notes-appen for at synkronisere dine noter.

For iPhone- og iPad-brugere er Sticky Notes tilgængelige gennem OneNote-appen, som kan downloades fra iOS App Store. Android-brugere kan også finde deres noter i OneNote eller via Microsoft Launcher for en mere integreret oplevelse. På internettet er dine noter tilgængelige på OneNote-webstedet, og ændringer synkroniseres automatisk med Outlook på din computer. Søgefunktionen inden i Sticky Notes gør det nemt at finde specifikke noter, hvilket gør det til et ideelt værktøj for dem, der jævnligt bruger noter til arbejde og personlige påmindelser.

5 ofte stillede spørgsmål om Sticky Notes

Kan du gendanne slettede Sticky Notes?

Ja, i nogle tilfælde kan du gendanne slettede noter. Windows 10 gemmer en version af dine noter i en skjult mappe på din computer, som du kan få adgang til. Det er dog vigtigt at bemærke, at denne metode ikke altid er pålidelig, og det er bedst at synkronisere dine noter for at forhindre tab af vigtig information.

Hvordan synkroniserer du Sticky Notes på tværs af dine enheder?

For at synkronisere dine Sticky Notes skal du logge ind med din Microsoft-konto på de enheder, hvor du vil have adgang til dine noter. Sørg for, at du har aktiveret synkronisering i appens indstillinger, og at du er online, så dine noter kan synkronisere.

Kan du bruge Sticky Notes i offline-tilstand?

Ja, du kan bruge Sticky Notes i offline-tilstand. Noterne gemmes lokalt på din enhed, så du kan oprette og redigere noter uden en internetforbindelse. Når du går online igen, vil dine ændringer blive synkroniseret, hvis du har aktiveret synkronisering.

Er det muligt at formatere tekst i Sticky Notes?

Ja, det er muligt at formatere tekst i Sticky Notes. Du kan bruge genvejstaster til at gøre tekst fed, kursiv eller understreget, samt ændre tekstfarve og størrelse. Dette kan hjælpe dig med at organisere dine noter og gøre vigtige oplysninger mere fremtrædende.

Hvordan fastgør du en note til skrivebordet, så den altid er synlig?

Du kan ikke fastgøre en note til skrivebordet, så den altid er synlig over andre vinduer. Men du kan lade en note være åben på skrivebordet, mens du arbejder med andre programmer. Du kan også fastgøre dine vigtigste noter til Start-menuen for hurtig adgang.

“Gammeldags” post-it

Du kan selvfølgelig også bare fortsætte med at bruge de gode gammeldags gule sedler, som du kan skrive på, og klistre på skærmen.

De gule sedler findes da heldigvis stadig, og de elektroniske sticky notes kommer nok aldrig til at tage helt over.

Andre artikler med Windows tips

Hjælp mig med at dele artiklen