Søg
Close this search box.
Sådan laver du din egen 404 Side i Wordpress

Sådan laver du din egen 404 Side i WordPress

En 404 side i WordPress er den side du kommer ind på, hvis du forsøger at klikke dig ind på en side, som ikke findes på din hjemmeside. Det kan være en side du har slettet, eller et link til en side, der er skrevet forkert.

En ukendt side giver en såkaldt 404 error, eller på dansk, en 404 fejl i din browser, og fortæller brugeren, at siden ikke findes.

Alle servere har en standard 404 side, og mange WordPress temaer har også en indbygget 404 side. Fælles for dem er dog, at de ofte er grimme, og ikke fortæller brugeren, hvorfor de er endt på 404 siden.

Selvom den besøgende er kommet til en ukendt side, vil du sikkert gerne beholde vedkommende på din hjemmeside. Det kan du bl.a. gøre med en oplysende 404 side. Der er specielt to ting dine besøgende hader – Det er indhold der ikke kan findes og en langsom hjemmeside.

Lav din egen 404 side i WordPress

Hvis du vil lave en lidt smartere 404 side i WordPress, end den standard side som dit tema tilbyder, så kan det gøres på forskellige måder.

Der findes plugins, som sender dine besøgende til en bestemt side, i tilfælde af en 404 fejl. Prøv blot at skrive 404 på din plugin side i WordPress kontrolpanelet, så er der flere at vælge imellem.

Der findes en anden, meget let metode, hvis du ikke vil bruge et plugin. Du behøver ikke kunne kode, du skal bare kopiere koden, der er vist her på siden.

Find 404.php filen

Som nævnt følger der en 404 side med de fleste WordPress temaer, og det er den vi skal have fat i.

Du skal kigge i dit temas mappe efter en fil, der hedder 404.php.

Inden du starter, skal du sørge for, at lave en sikkerhedskopi af din 404.php fil. Du skal redigere i filen, og i tilfælde af at noget ikke virker efter hensigten, kan du altid uploade din oprindelige 404.php fil igen.

Hvis dit tema ikke har en 404.php, så kan du selv oprette en, og uploade den til din temamappe. Hvis du vil rette filen i din editor, f.eks. Notepad++, og uploade den på din side, så kan du gøre det. Ellers er det lettest at rette i filen ved, at logge ind  på dit WordPress kontrolpanel og vælge Udseende -> Editor.

I højre side af skærmen kan du se hvilke filer dit tema består af, og her ligger din 404.php fil. Navnet på filen er 404-skabelon. Når du klikker på 404-skabelon, kan du se den kode som filen indeholder i det store billede i midten af skærmen.

Ved hjælp af de to nedenstående kodestumper, kan du sende den besøgende til forsiden, eller til en anden specifik side, i tilfælde af, at den side som de forsøger at tilgå, ikke findes.

Jeg vil foreslå at du opretter et childtheme, og laver ændringerne der. Så undgår du at rettelserne overskrives, når der kommer opdateringer til dit tema

Led brugeren til forsiden ved 404 fejl

Hvis du vil sende dine besøgende til forsiden på din blog, når de forsøger at tilgå en side der ikke findes, så skal du erstatte koden i din 404.php fil, med denne kode.

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: ".get_bloginfo('url'));
exit();
?>

Led brugeren til en bestemt side ved 404 fejl

Hvis du hellere vil lede brugeren til en bestemt side, så skal du bruge denne kode.

<?php
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: ".get_bloginfo('url')."/DinSidesNavn");
exit();
?>

Hvis du vælger den sidste løsning, kan du lave en side i WordPress, der fortæller brugerne, hvorfor de er havnet der.

Hvis du mangler idéer til en god 404 side, så prøv at lave en Google billedsøgning på “404 not found”, så kommer der en masse billeder, der kan bruges som inspiration. Herunder har jeg også samlet et par 404 sider fra danske hjemmesider.

Denne løsning giver efter min mening den bedste brugeroplevelse, da du her kan fortælle, hvorfor brugeren er sendt videre til 404 siden.

Eksempler på danske hjemmesiders 404-sider

Her kan du se et par eksempler på kreative 404 sider.

E-conomic's 404 side
E-conomic’s 404 side
inetdesign 404 side
inetdesign 404 side
Sydtrafiks 404 side
Sydtrafiks 404 side

Hvis du vil lære mere om WordPress

Hvis du vil lære mere om WordPress, kan du med fordel læse de øvrige artikler om WordPress her på siden.

Jeg kan også anbefale at læse WordPress manualen (annoncelink)