Opret CVR nemt og hurtigt

I Danmark er det som udgangspunkt et krav at have et CVR-nummer for at drive virksomhed, da nummeret bruges til at identificere virksomheden. CVR-nummeret modtager man, når virksomheden bliver registreret ved Erhvervsstyrelsen.

Hvor hurtigt du modtager dit CVR-nummer, afhænger af hvilken virksomhedstype, du opretter.

Identifikationsnummer

Et CVR-nummer kan sammenlignes med et CPR-nummer. CVR-nummeret er unikt for den enkelte virksomhed og er en entydig identifikation af virksomheden, hvor CPR-nummeret identificerer personer. Nummeret anvendes som identifikation overfor bl.a. offentlige myndigheder, samarbejdspartnere, kunder, leverandører og SKAT.

CVR er en forkortelse for Det Centrale Virksomhedsregister, som er et offentligt tilgængeligt register, hvor alle danske virksomheder er registreret. Selve CVR-nummeret er på otte cifre og søger du på et CVR-nummer i registret, vil du få oplysninger om virksomhedens navn, adresse, branchekode og størrelse. Samme nummer benytter du også, når du skal oprette en bankkonto til virksomheden, tegne forsikringer, sende fakturaer osv. Desuden anvendes det som din virksomheds momsnummer. Det Centrale Virksomhedsregister kan tilgås af alle via Virk.dk.

Hvis du driver virksomhed i Danmark, er det et krav at have et CVR-nummer. Hvis din virksomhed omsætter for mindre end 50.000 kr. om året, behøver du dog ikke have et CVR-nummer.

Fremgangsmåde

Inden du stifter virksomhed, er det vigtigt at overveje, hvilken virksomhedstype, du ønsker at stifte. Der findes flere forskellige virksomhedsformer, som du kan stifte, eksempelvis en enkeltmandsvirksomhed, et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Hvor lang tid behandlingen af din registrering tager, afhænger af hvilken virksomhedsform, du vælger. Hvis du vælger at stifte et kapitalselskab, går der typisk 1-2 dage, før du modtager et CVR-nummer, hvorimod hvis du vælger at stifte en enkeltmandsvirksomhed, kan det tage op til to uger. Behandlingstiden afhænger af, at der ikke er fejl eller mangler i de oplysninger, du angiver til Erhvervsstyrelsen. Så snart, du har valgt den ønskede virksomhedsform, skal du registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen.

Legal Desk kan hjælpe dig

Hos Legal Desk kan du nemt få hjælp til oprettelse af CVR nr. Samtidig undgår du også unødig ventetid, da Legal Desk sørger for at registrere din virksomhed hos Erhvervsstyrelsen, så du kan få dit CVR-nummer. Det eneste du skal gøre er at udfylde en formular online, hvorefter du modtager selskabsdokumenterne, som du underskriver med NemID/MitID. Når dokumenterne er underskrevet, kan Legal Desk sende din virksomhed til registrering hos myndighederne, som kvitterer med et CVR-nummer, når registreringen er gennemført. Når du har modtaget dit CVR-nummer, kan du gå i gang med at drive din virksomhed.

Hjælp mig med at dele artiklen