Photomath matematik app løser dine regnestykker

Photomath matematik app kan hjælpe dig med at løse både simple og avancerede matematikopgaver. Du skal bare rette telefonens kamera mod en matematikopgave, og straks efter kommer resultatet frem på skærmen. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre virker det. Hvis du hellere selv vil indtaste opgaven i app’en, så er der også mulighed for det.

Matematikopgaverne kan være opgaver i en bog eller håndskrevne notater, og du får tilmed alle mellemregningerne med. Mellemregningerne hjælper dig til at forstå, hvordan resultatet fremkommer. Det hele foregår på dansk – eller på 30 andre sprog.

App’en er meget populær, og er i skrivende stund downloadet mere end 100. mill. gange. På Photomath hjemmeside fremgår det, at app’en løser mere end 1,2 mia. opgaver hver måned.

Jeg ville ønske jeg havde haft Photomath da jeg gik i skole – App’en er simpelthen genial.

Matematik app løser dine regnestykker – Sådan kommer du i gang

Start med at hente Photomath ned på din telefon.

Det kan du gøre her Photomath til iPhone og Photomath til Android

Når Photomath er installeret, åbner du blot app’en, og retter kameraet mod et regnestykke, så opgaven vises inden for scannefeltet på skærmen.

Scannefeltet kan gøres større eller mindre ved at trække i det med fingerne, ligesom når du zoomer på et billede.

Her er nogle eksempler fra Photomath’s hjemmeside, som du kan teste app’en på.

Det er muligt at ændre på tallene i regnestykket ved at trykke på “Edit” knappen.

Hvis resultatet ikke vises på skærmen efter få sekunder, så prøv at finde et sted med bedre lys, eller tryk på lysikonet i højre hjørne for at tænde lommelygten.

Du kan finde flere eksempler på matematikopgaver her. Der er også vist eksempler på mere avancerede matematikopgaver.

En af de virkelig gode funktioner er muligheden for at se mellemregninger. Ved mere avancerede regnestykker, f.eks. ligninger, kan du trykke på knappen “Vis løsningstrin”, og se alle mellemregningerne der kræves for at komme til resultatet.

Du får desuden en animeret vejledning i, hvor du skal løse opgaven. Du får altså ikke bare resultatet, men også mulighed for at lære, hvordan opgaven skal løses – Lidt ligesom en online matematiklærer.

Photomath gemmer tidligere beregninger. Hvis du vil se en tidligere scannet opgave, så kigger du bare i historikken.

Hvilke matematikopgaven kan app’en løse?

Photomath kan løse en lang række almindelige og avancerede regnestykker, som f.eks. almindelige regnestykker med plus, minus, gange og dividere og mere indviklede opgaver med ligninger, brøker, kvadrat- og kubikrødder og mange flere. Se listen over matematikopgaver der kan løses

App’en kan ikke løse opgaver, der er skrevet med tekst.

Photomath på YouTube

Her kan du se den officielle præsentation af Photomath app’en.

Der findes flere anmeldelser osv. på YouTube. Bare søg efter Photomath.

Andre artikler på Helpdesken.dk du måske vil læse

Hjælp mig med at dele artiklen