Få flere følgere – Bliv en god følger på Instagram

Bliv en god følger på Instagram

Bliv en god følger på Instagram og få selv flere følgere.

Nu er vi nået til 4. del i artikelserien om Instagram, og om hvordan du får flere følgere på din egen Instagram profil.

4. Del handler om at få følgere, ved selv at være en god følger på Instagram. Du bliver en god følger ved at følge andre, skrive gode kommentarer og like andres billeder.

Hvis du endnu ikke har læst de forgående artikler, så kan du finde dem her:

Ved at være en god og interesseret følger på Instagram, kan du score mange likes og få mange nye følgere.

Opdatering på casen om min egen Instagram

Som du måske har læst tidligere, så bruger jeg min egen Instagram som grundlag for artiklerne. Her tester jeg de forskellige idéer til at få flere følgere og likes, og vurderer hvordan man får flest “kvalitetsfølgere”.

Mit mål er at fordoble antallet af de følgere jeg havde, inden jeg begyndte at arbejde målrettet på min profil.

Mit udgangspunkt var:

 • 100 opslag
 • 189 følgere
 • 272 personer som jeg følger

P.t. er status:

 • 164 opslag
 • 386 følgere 🙂 🙂 🙂
 • 470 personer som jeg følger

På ca. 1½ måned har jeg fordoblet antallet af følgere, blot ved at benytte Instagram mere aktivt, og følge nogle få råd som alle kan bruge.

Jeg stopper selvfølgelig ikke her, men fortsætter og ser hvad det kan føre til.

Det startede som et forsøg, men jeg må indrømme, at jeg er blevet stor fan af Instagram. Tidligere brugte jeg mest Facebook, men jeg synes efterhånden de fleste opslag på FB er delinger og uinteressante kommentarer. På Instagram er hvert eneste opslag unikt, og hvert billede fortæller sin egen lille historie, hvilket tiltaler mig meget.

Min egen profil handler primært om løb, styrketræning og fitness. Hvis du også interesserer dig for nogle af disse områder, eller måske bare motion generelt, så er du meget velkommen til at følge mig – På Instagram hedder jeg RunnersByChoice.

Jeg lover at følge tilbage på alle relevante profiler 🙂 Skriv evt. en kommentar om, at du har fundet mig her igennem.

Hvad er en god følger på Instagram

Efterhånden som din profil bliver mere populær, vil du opleve at rigtig mange “underlige” profiler begynder at følge dig. De håber at du vil følge tilbage, og så sletter de dig efter nogle få dage eller uger.

Den slags Instagram profiler er lette at spotte, og dem følger jeg aldrig tilbage på. De forsvinder lige så hurtigt som de kommer, og den eneste skade de gør, er at drille antallet af reelle følgere.

Gode følgere er personer som deler din interesse, og som tager sig tid til at like dine billeder, og måske endda skrive en kommentar til dine opslag.

Den slags følgere skal man passe godt på, og det gør man bedst ved selv at blive en god følger.

Gode følgere får automatisk også mange nye følgere, fordi de engagerer sig, og viser oprigtig interesse.

Der findes mange personer på Instagram, som har flere tusinde følgere, men kun får ganske få likes på deres billeder. Det kan godt være, det ser godt ud med mange følgere, men hvis de ikke kigger på dine billeder, er det jo ret ligegyldigt.

Likes og kommentarer på Instagram

Likes og kommentarer kan både give dig nye følgere, og hjælpe dig til at bevare de følgere du allerede har.

Alle ved hvor fedt det er, at de billeder man lægger op får mange likes, og hvis nogen tager sig tid til at skrive en kommentar, så er det bare endnu bedre.

Man husker helt automatisk personer der skriver en kommentar, og hvis det er en man ikke “kender” i forvejen, så klikker man ofte forbi deres profil for at se, om det kunne være interessant at følge personen.

Skriv gode kommentarer

For at gøre opmærksom på dig selv, kan du kommentere på andres billeder. Det kan være ret grænseoverskridende at skrive kommentarer til vildt fremmede mennesker, men langt de fleste elsker kommentarer til deres opslag, og svarer gerne tilbage.

Undlad at spamme andres profiler med kommentarer, men skriv hvis du synes et billede er flot eller spændende.

Når du kommenterer skal du være oprigtigt interesseret, og undlade at kommentere med et enkelt ord. Kommentarer hvor der bare står Fedt, Great eller Flot virker spamagtige og uinteressante. Omvendt skal din kommentar heller ikke være så lang, at man ikke gider læse den.

Husk at læse billedteksten inden du kommenterer. En kommentar der ikke harmonerer med teksten er kikset, og giver ingen goodwill.

Du kan også forsøge at stille et spørgsmål til billedet, hvilket giver personen der har lagt billedet ud en følelse af at være interessant. Andre der besøger samme opslag, kan se du har kommenteret, og vil måske finde dig spændende og begynde at følge dig.

Prøv at være opfindsom når du kommenterer. “Sikke et flot billede” er ikke en dårlig kommentar, men med lidt fantasi kan man gøre den meget mere interessant.

Når nogen kommenterer på dine egne billeder, så husk at svare tilbage, så vedkommende ved, at du sætter pris på kommentaren.

Skriv ikke negative kommentarer. Ingen gider involvere sig med en brokkerøv, og du får helt sikkert ingen følgere ved at skrive negative kommentarer. Gå videre til et billede du synes om, og skriv en kommentar til det i stedet.

Like andres billeder

Bliv en god følger på Instagram ved at like og kommentere på andres billeder
Bliv en god følger på Instagram ved at like og kommentere på andres billeder

Når du liker andres billeder viser du engagement og interesse, og samtidig gør du også opmærksom på dig selv.

Hvis du klikker på søgefunktionen (Luppen), får du automatisk vist billeder i din egen genre.

Hvis du “Liker” alle dem der er relevante for dig, vil dem der har lagt billederne op kunne se at du har liket, og det vil helt sikkert give nogle følgere. Husk at følge tilbage, da risikoen for at de dropper dig igen, ellers er stor.

Du kan også søge efter personer, tags og steder. Jeg søger ofte efter tagget “løb” for at finde billeder som jeg interesserer mig for, og så er det bare at “like” løs.

Hvis du vil udvide følgerskaren til udlandet, kan du søge efter det samme ord på andre sprog f.eks. #running, #löpning, #laufen osv.

Følgere fra udlandet kan sagtens være gode følgere, men der er rigtig mange falske profiler, og profiler der kun ønsker at du skal følge dem, hvorefter de sletter dig igen.

Efterhånden som du liker og kommenterer andres opslag, vil dit navn blive genkendt, og andre vil være mere tilbøjelige til at følge dig.

Bliv en god følger på Instagram – Konklusion

At være en god følger på Instagram skaber opmærksomhed om din egen profil, og giver dine følgere en følelse af engagement og interesse.

En god følger får flere nye følgere, og holder på de eksisterende følgere.

 • Overvind dig selv og begynd at kommentere
 • Undgå at spamme med for mange kommentarer
 • En god følger viser interesse
 • Skab engagement og dialog
 • Undgå “en stavelses” kommentarer
 • Undgå negative kommentarer
 • Svar tilbage på alle kommentarer
 • Like billeder der interesserer dig
 • Stil gerne et spørgsmål for at skabe dialog

Næste artikel om at få flere følgere på Instagram

Nu ved du hvordan du bliver en god følger på Instagram. Den næste artikel, som er den sidste, jeg har planlagt i serien, kommer til at handle om apps og tools til Instagram.

Gå til del 5 – Instagram apps og værktøjer

Hjælp mig med at dele artiklen