Fjerne adgangskode i Windows – Sådan gør du

Hvis du vil fjerne din adgangkode i Windows, findes der et fif til let at gøre det. Det kræver dog at du kender din adgangskode i Windows, så uvedkommende ikke kan slå adgangskontrollen fra.

Du skal naturligvis være klar over, at hvis du fjerner adgangskoden, så vil alle der har adgang til din computer kunne starte den op, og få adgang til dine filer.

Hvis du ikke gemmer vigtige dokumenter eller andre følsomme ting computeren, men f.eks. udelukkende bruger den til spil og til at gå på nettet, så sker der ikke så meget ved at fjerne koden, blot du er bevidst om risikoen.

Fjerne adgangskode i Windows

Sådan fjerner du din adgangskode i Windows

 • Brug Windows tastaturgenvejen og tryk Windowstast+R
 • Skriv Netplwiz i feltet og trykke Enter
 • Fjern fluebenet i “Brugere skal indtaste et brugernavn og kodeord for at benytte denne computer
 • Indtast adgangskoden

Fjerne adgangskode i Windows

Fremover når du starter computeren, vil du ikke blive spurgt om adgangskode.

 

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

6 kommentarer til “Fjerne adgangskode i Windows – Sådan gør du

 1. windows-password er der altså ikke for at beskytte ens data, det er der for at holde styr på konti, altså “hvem må hvad” .
  Langt de fleste private brugere sidder og surfer efter “gratis ting” og den slags, fra admin-kontoen ! det er hul i hovedet at windows ikke for længst har tvunget brugerne til at have mindst 2 konti .
  En “fjende” der har fysisk adgang til din windows-box kan altid komme forbi dit windows-password, fex med kon-boot .
  Den eneste måde man kan sikre sine data bare nogenlunde er ved at kryptere dem, og selv der er det sådan at (gentagen) fysisk adgang oftest er lig med “game over” ..

  • Hej Mikkel

   Jeg er helt enig i, at man skal kende risikoen. Der er vist ikke ret mange “almindelige” mennesker, der bruger 2 konti. Det vil bestemt kunne forhindre mange problemer, men kan give en del ekstra arbejde til administratoren, der skal på banen hver gang der skal installeres programmer eller ændres i konfigurationen.

   God dag til dig.

   Hilsen Stig

 2. Tak for anvisningen vedrørende adgangskoder.
  Efter opgradering til Windows 10, måtte jeg oprette en adgangskode til Microsoft.
  Det var vældig irriterende. Brugte jeres anvisning, hvilket nu har resulteret i, at jeg ikke kan opgraderer fx Java, da en boks siger jeg skal angive admin. kode. Fint der ikke nogen steder hvor jeg kan indskrive en kode.. Kan altså heller ikke få adgang ved skrive Netplwiz, så jeg kan ændre i indstillingerne. Hvad gør jeg?

  • Hej

   Det er korrekt, at du skal have administrator rettigheder på computeren for at installere programmer. Du kan skifte bruger ved at klikke på Windows ikonet i nederste venstre hjørne, og dernæst på dit brugernavn øverst.

   Hvis du har opgraderet til Windows 10 fra en anden Windows version, så prøv at bruge det oprindelige brugernavn og adgangskode.

   Du kan læse mere om Windows 10 brugerkonti her.

   Hilsen Stig

 3. Hej Stig. Nu har jeg afprøvet dit råd, jeg kan logon med Microsoft og min gamle udgave af logon.
  Ikke nogen af dem giver mig admin rettigheder. Er godt klar over at jeg fik lukket mig selv ud da jeg brugte Netplwiz. Den kommando har ikke adgang mere. Har du flere god råd til, hvordan jeg igen kan overtage min egen pc. Java står og råber efter mig, at den vil opdateres, når jeg prøver så kommer der en boks, hvor jeg skal skrive admin. koden, som i øvrigt er den samme jeg bruger når jeg åbner pcen. Den boks har ikke noget jeg kan skrive i. Kan jeg med sende skærm print? Det gør jeg på faceb. hilsen og foreløbig tak.

Skriv en kommentar