Vælg et hastighedsoptimeret WordPress tema

Senest opdateret:

Annonce

Et hastighedsoptimeret WordPress tema er en vigtig faktor hvis din hjemmeside skal være hurtig og loadhastigheden i top.

Temaet skal være af god kvalitet og være kodet med henblik på hastighed.

Man kan sagtens finde gode gratis temaer, men man skal være opmærksom på, at kvaliteten ofte ikke er særlig god.

Andre vigtige faktorer for en hurtig WordPress side er optimering af billeder, et godt WordPress webhotel og at have styr på sine plugins.

Vælg et hastighedsoptimeret WordPress tema

Det kan være svært at bedømme kvaliteten på et tema, men du kan prøve at køre en speedtest med Pingdom Website Speed Test på temaets demoside.

Testen giver en indikation af temaets hastighed, og du kan se hvor mange filer der skal loades, for at vise temaet. Jo flere filer der skal hentes, jo langsommere vil temaet loade.

Efterhånden som du begynder at installere plugins og widgets og lægge indhold og billeder på, vil hastigheden helt naturligt blive påvirket, men testen på demosiden er en udmærket guideline.

Premium eller minimalistisk tema?

Mange temaer leveres med en masse forskellige funktioner, som f.eks. knapper til deling på sociale netværk, sliders der kører billeder hen over skærmen og forskellige widgets, som kan bruges i sidemenuen.

I nogle tilfælde kan det være praktisk at have funktionerne, men de er med til at trække sidens loadhastighed ned.

Jeg er selv blevet forblændet af temaer med alverdens funktioner, for senere at opdage, at jeg slet ikke har brug for funktionerne.

Mange temaer henter mange CCS og JS filer og mange billeder (det kan du se i Pingdom testen), hvilket er også med til at trække hastigheden ned.

I stedet for at vælge et stort Premium tema, kan du vælge et minimalistisk hastighedsoptimeret WordPress tema, som er optimeret til at loade hurtigt, og derefter installere de plugins der dækker de ekstra funktioner, du vil have på siden.

Plugins trækker også hastigheden ned, men på denne måde kan du selv vælge hvilke, og hvor mange du vil bruge. Til de fleste funktioner findes der mange plugins at vælge imellem. Prøv dig frem, og find de hurtigste.

En anden fordel ved at have funktionaliteten i plugins og ikke indbygget i temaet er, at du kan skifte tema, uden at miste funktioner.

Hvis du har flere forskellige temaer at vælge imellem, så prøv at aktivere dem, et efter et, og kør en Pingdom test på dem alle. Det vil give et klart billede af hvor stor forskel der er på loadhastighederne.

Annonce

Slet gamle temaer

Slet gamle temaer du ikke længere bruger. Jeg tror ikke det påvirker hastigheden at have dem liggende, men de optager plads på serveren, og hvis du tager backup af themes mappen, vil din backup være længere tid om at køre.

Lær mere om WordPress og beskyt din computer

Husk også at tjekke de andre IT produkter jeg har samlet på Helpdesken.dk/shoppen

WordPress manualen

WordPress manualen WordPress Manualen lærer dig at lave din egen hjemmeside eller webshop med WordPress. Manualen er for både begyndere og let øvede.
WordPress Manualen er på mere end 180 sider, og den guider dig på en grundig og lærerig måde igennem processen med at lave din egen hjemmeside eller webshop.
Manualen starter med at forklare hvad Wordpress egentlig er, og forklare hvordan du køber et domænenavn og vælger det rigtige webhotel.
Du guides igennem opsætningen af en hjemmeside og du bliver sat ind i plugins, SEO og sikkerhed.
Et helt afsnit fortæller om hvordan du laver en webshop med det gratis plugin Woocommerce.

199,00

Til shop

Norton Security

Norton Security De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at beskytte sin computer imod skadelig virus. Norton Security beskytter derudover også mod malware og sikrer dine personlige data, hvilket bl.a. forebygger identitetstyveri og økonomisk kriminalitet.
Norton Security beskytter ikke kun din computer, men også dine andre enheder som smartphone og tablets (iOS og Android), så du trygt kan anvende dem på internettet og du ved at både ud og din familie er sikret på den bedst tænkelige måde.
Omfatter 25 GB sikker lagringsplads i skyen for din pc med mulighed for at tilføje mere plads, når du får behov for det

389,00

Til shop
Annonce

Skriv en kommentar