Plugins dræber WordPress load hastighed

For mange plugins på din hjemmeside trækker WordPress load hastighed ned, og giver dine besøgende en dårlig oplevelse af din side. I værste fald bliver brugerne utålmodige og klikker væk fra siden.

Når du begynder at arbejde med din sides loadhastighed, er oprydning i plugins er et let sted at starte og du bør kun benytte de plugins der er nødvendige for, at din side kan fungere som den skal.

Hvis du har været for grundig med oprydningen, så kan du jo altid installere de slettede plugins igen.

Her får du et par råd til at rydde op i dine WordPress plugins og hvordan du undgår at vælge plugins der sinker indlæsningen af din side.

Husk altid at måle WordPress load hastighed både før og efter optimering, så du kan se om din indsats har haft effekt. Du kan måle load hastigheden på Pingdom Website Speed Test

Slet plugins og få bedre WordPress load hastighed

Gennemgå alle dine plugins og behold kun dem, der er absolut nødvendige for funktionaliteten på din side.

Du skal selvfølgelig vurdere hvad der kan undværes, men som udgangspunkt skal du fjerne alt overflødigt. Prøv at fjerne dig fra den tankegang at intet kan undværes, og spørg i stedet dig selv, om dine plugins reelt giver værdi for dig og dine besøgende på hjemmesiden.

Slet også deaktiverede plugins. Når et plugin er deaktiveret, burde det ikke have indflydelse på sidens hastighed, men jeg har alligevel hørt om tilfælde hvor deaktiverede plugins driller, så slet dem helt. Plugins er tillige en potentiel sikkerhedsrisiko, også de deaktiverede, så der er ingen grund til at gemme på plugins, der ikke bliver brugt. Du kan notere hvilke plugins du sletter, så du kan finde dem igen, hvis du fortryder.

En anden fordel ved at rydde op i antallet af plugins er, at der ikke skal bruges tid og ressourcer på at lave opdateringer og tage backup af plugins, du ikke anvender.

Temaer bruger plugins

Mange temaer kræver forskellige plugins for at alle funktioner fungerer.

Det er imidlertid ikke sikkert at disse funktioner bruges lige præcis på din side, så slet dem der ikke skal bruges.

Bedst er det at vælge et tema, der slet ikke skal bruge plugins for at fungere. Eksempelvis kommer mange temaer med forskellige sliderplugins, der kan “slide” et antal billeder over skærmen. Hvis man ikke bruger sliderfunktionaliteten, så kan du roligt slette dem også.

P3 (Plugin Performance Profiler)

WordPress load hastighed P3 performance profiler

Ved hjælp af et plugin der hedder P3 (Plugin Performance Profiler), kan du scanne dine installerede plugins, og se hvilke der tager flest ressourcer.

Hvis et plugin tager mange ressourcer og er længe om at loade, så kan man i mange tilfælde finde et andet plugin, med de samme funktionaliteter. Ofte må man prøve sig lidt frem, for at finde et alternativ.

Et konkret eksempel er et lightbox plugin jeg havde installeret, som i flg. P3 var næsten et halv sekund om at loade. Ved at søge lidt i plugin biblioteket fandt jeg et tilsvarende plugin, som loader så hurtigt, at P3 slet ikke registrerer det.

Når vi nu er i gang med at rydde op i plugins, så husk at slette P3, når du er færdig med at bruge det.

Desværre understøtter P3 i skrivende stund ikke den nyeste version af PHP. Det betyde, at plugin’et ikke virker, hvis dit webhotel kører PHP 7. Jeg håber der kommer en opdatering der løser problemet, da det virkelig er et super plugin.

Pas på tredjepartsindhold

Plugins der loader indhold fra tredjepart, f.eks. Facebook, Adsense, Vimeo, Youtube osv. skal bruges med forsigtighed, da de er nogle af de helt store syndere i forhold til hastighed.

Du skal ikke have mange af den slags ressourcekrævende plugins, før det trækker væsentligt ned på din sides loadhastighed.

Gode råd når du vælger WordPress plugins.

Her har du nogle gode råd, når du skal vælge hvilke plugins, du vil bruge på din side. Generelt set kan dårligt kodede plugins skade din side, både hvad angår hastighed, men i høj grad også sikkerhed.

 • Gå efter populære plugins med mange downloads
  • Det sikrer at det pågældende plugin er gennemprøvet
 • Vælg plugins der regelmæssigt bliver opdateret
  • Plugins skal løbende opdateres, så de hele tiden er kompatible med den sidste version af WordPress. Det sikrer stabilitet og sikkerhed.
 • Læs kommentarerne til plugin’et
  • Hvis et plugin ikke performer ordentligt, så er der som regel nogen der har kommenteret det. Hvis et plugin har for mange negative kommentarer, så vælg et andet
 • Test gerne forskellige plugins med samme funktionalitet, og vælg det der performer bedst
  • Ofte findes der mange forskellige plugins, der dækker de samme funktioner, men der kan være stor forskel i loadtiden på de enkelte plugins

Vælg et godt WordPress webhotel

En anden vigtig faktor når du arbejder på hastigheder og loadtider, er dit valg af webhotel. Det kan du læse mere om her – Valg af WordPress Webhotel

Jeg håber overstående kan hjælpe med at få bragt din WordPress load hastighed ned, så dine besøgende får den bedste oplevelse.

Lær mere om WordPress

Lær mere om WordPress med WordPress manualen (annoncelink)

Wordpress manualen - Den komplette guide til WordPress
WordPress manualen