Optimering af WordPress databasen

Ved at lave en optimering af WordPress databasen sikrer du, at den svarer så hurtigt som muligt, og dermed loader siderne optimalt.

En WordPress database bruges bl.a. til at gemme indlæg, sider, kommentarer, kategorier, tags og brugere. Hver gang et indlæg eller en side vises for dine besøgende, skal der hentes data fra databasen.

Man behøver heldigvis ikke at være databaseekspert for at bruge WordPress, og man behøver ikke at rode direkte i databasen for at optimere den.

Hvis du vil vide lidt mere om hvordan databasen fungerer, findes der denne udmærkede artikel Beginner’s Guide to WordPress Database Management with phpMyAdmin

MEGET VIGTIGT – Husk altid at tage backup af databasen, inden du begynder at optimere. Hvis noget går galt, skal du kunne genskabe databasen.

Hvis din side er meget langsom, vil jeg foreslå at du læser disse artikler:

Optimering af WordPress databasen med WP-Optimize

WP-Optimize er et plugin der bruges til optimering af WordPress databasen, ved at lave en grundig oprydning.

WP-Optimize er et meget populært plugin, og er i skrivende stund downloadet over 1,7 mill. gange.

WP-Otimize har en rating på 5 stjerner, hvilket må siges at være meget fint.

Funktioner i WP-Optimize

  • Slet automatisk gemte versioner af indlæg (post revisions). I eksemplet herunder er der 34 post revisions i min database. Hver gang du redigerer et indlæg “Auto-gemmer” WordPress indholdet, så du altid kan gå tilbage til en tidligere version af indlægget. Det er en nyttig funktion, men det betyder, at databasen bliver fyldt op med gamle indlægsversioner. Hvis du redigerer et indlæg 10 gange, vil du have 10 forskellige versioner af samme indlæg i databasen
  • Slet indlæg der er lagt i papirkurven. Databasen bliver med tiden  fyldt med indlæg du har smidt i papirkurven
  • Slet spamkommentarer og kommentarer i papirkurven
  • Slet kommentarer der endnu ikke er godkendt. Funktionen er slået til som standard, men almindeligvis vil man formentlig ikke slette kommentarer, der ikke er godkendt, medmindre der er tale om spam. Husk at slå den fra, hvis du ikke vil slette dem
  • Transient options, pingbacks og trackbacks er ikke valgt i standardopsætningen, men de kan vælges til, hvis det ønskes. Transient er en metode som nogle plugins bruger til at gemme data, så de hurtigt kan hentes, og derved ikke behøver at bruge tid på opslag i databasen. Transients gemmes med en udløbsdato, og burde derfor forsvinde af sig selv. Nogle gange slettes de ikke som planlagt, og optager i stedet plads i databasen. Brug kun disse tre muligheder, hvis du er helt sikker på, hvad du gør
  • På Settings siden kan indstille oprydningen til at køre automatisk hver dag, hver uge, hver 14. dag eller hver måned
  • Spørgsmål til WP-Optimize kan stilles via deres support

Her ser du et skærmbillede fra WP-Optimize. Du kan se at databasen før oprydning fylder 8,9 Mb.

Optimering af WordPress databasen med WP-Optimize

Lær mere om WordPress og beskyt din computer

Husk også at tjekke de andre IT produkter jeg har samlet på Helpdesken.dk/shoppen

WordPress manualen

WordPress manualen WordPress Manualen lærer dig at lave din egen hjemmeside eller webshop med WordPress. Manualen er for både begyndere og let øvede.
WordPress Manualen er på mere end 180 sider, og den guider dig på en grundig og lærerig måde igennem processen med at lave din egen hjemmeside eller webshop.
Manualen starter med at forklare hvad Wordpress egentlig er, og forklare hvordan du køber et domænenavn og vælger det rigtige webhotel.
Du guides igennem opsætningen af en hjemmeside og du bliver sat ind i plugins, SEO og sikkerhed.
Et helt afsnit fortæller om hvordan du laver en webshop med det gratis plugin Woocommerce.

199,00

Til shop

Norton Security

Norton Security De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at beskytte sin computer imod skadelig virus. Norton Security beskytter derudover også mod malware og sikrer dine personlige data, hvilket bl.a. forebygger identitetstyveri og økonomisk kriminalitet.
Norton Security beskytter ikke kun din computer, men også dine andre enheder som smartphone og tablets (iOS og Android), så du trygt kan anvende dem på internettet og du ved at både ud og din familie er sikret på den bedst tænkelige måde.
Omfatter 25 GB sikker lagringsplads i skyen for din pc med mulighed for at tilføje mere plads, når du får behov for det

389,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

Skriv en kommentar