Hvad er Apple CarPlay – Få svaret nu

Hvad er Apple Carplay – Hvis du er i gang med en bilhandel, kan det være du støder på begrebet “Apple CarPlay” på listen over standardudstyr. Har du ikke tidligere stiftet bekendtskab med denne moderne teknologi, så læs endelig videre.

Apple CarPlay er kommet for at blive, og det vil uden tvivl blive en fast del af fremtidens biludstyr. Det er en god idé altid at tjekke, at Apple CarPlay fremgår af din slutseddel, når du køber en bil, så du er garanteret denne smarte teknologi.

Hvis du ikke helt ved, hvad en slutseddel er, og hvordan du læser den, kan du lære mere om det på https://nembilhandel.dk/slutseddel

Hvad er Apple CarPlay?

Apple CarPlay er din co-driver og hjælpende hånd, når du er på farten. Med Apple CarPlay kan du nemlig både ringe, sms’e og høre musik uden at fjerne blikket fra vejen.

Det er helt klart en kæmpe fordel for bilister efter den nye lovgivning om håndholdte mobiltelefoner trådte i kraft. Du risikerer ikke et klip i kørekortet, men kan samtidig udnytte køretiden til fulde på en fornuftig og sikker måde.

Apple CarPlay styres ved hjælp af din stemme, så du behøver ikke slippe hænderne fra rattet. Gennem stemmestyring kan du bruge alle din iPhones standard applikationer (apps), hvis blot den er tilkoblet din bils infotainmentsystem.

Udseendemæssigt ligner Apple CarPlay dit normale Apple interface, som du kender det fra din iPhone, så det er hurtigt og nemt at gå til.

Apple har på forhånd udvalgt de apps, som de mener, er de mest gængse og anvendte, men du kan altid tilføje dine egne yndlingsapps til din bil.

Hvilke funktioner har Apple
CarPlay?

Gennem Apple CarPlay kan du få hjælp af Siri gennem stemmestyring til at bruge de mange applikationer fra din iPhone.

Hvis du får en sms, mens du kører, kan du bede Siri om at læse beskeden op for dig. Har du brug for at svare med det samme, kan Siri også klare det for dig. Du skal blot, med en klar og tydelig stemme, sige “Svar” og derefter begynde at citere det, du ønsker, Siri skal skrive for dig og afslutte med at sige “Send”.

Kan du også godt lide at høre musik på turen? Hvis du ingen radioforbindelse har eller bare er træt af at høre på radioens udvalg, kan du sætte din yndlingsmusik på via Apple CarPlay. Du skal blot bede Siri om at afspille det musik, du har liggende på din telefon, og så vil det blive afspillet gennem bilens anlæg. Du kan også høre lydbøger, podcasts eller musik, som kræver netværk, hvis blot du giver Siri besked.

Hvis stedsansen halter, og du har brug for hjælp til at finde vej, kan du også bruge Apples Kort-app via Apple CarPlay. Apples Kort kan både navigere dig, ligesom den kan holde dig opdatere omkring trafikforhold, forventet ankomst og nærmeste benzintank, hvis tanken er ved at være tom. Skal ruten ændres, imens du kører, så får du bare Siri til at hjælpe dig.

Til slut kan Apple CarPlay naturligvis også hjælpe dig med at tale i telefon. Du kan både svare på modtagende opkald, aflytte din telefonsvarer eller ringe op. Siri gør arbejdet for dig og din samtale vil blive afspillet over bilens anlæg, så du ikke behøver at holde mobilen til øret. Nemmere, og mere sikkert, bliver det ikke.

Sådan tilsluttes din iPhone til
Apple CarPlay

At tilkoble din iPhone til Apple CarPlay er ganske simpelt og kræver kun få steps. Start med at tænde bilen, hvor Apple CarPlay er installeret.

Dernæst skal du tilslutte din iPhone, og dette kan gøres på to måder. Hvis din bil har Apple CarPlay installeret med USB-kabel, skal du tilslutte din iPhone til bilens USB-port. Har bilen trådløs Apple CarPlay, skal du blot sørge for, at bilen er indstillet til trådløs eller Bluetooth-forbindelse, og dernæst holde stemmekommandoknappen på rattet nede.

På din iPhone går du ind i Indstillinger > Generelt > Apple CarPlay > Tilgængelige biler og finder din bil.

Nu skulle din iPhone gerne være forbundet med bilens Apple CarPlay, og du kan benytte Siri og de mange funktioner. Løber du ind i problemer, så tjek bilens brugermanual eller kontakt Apple Support.

Andre har også læst disse artikler

Nu fik du svar på spørgsmålet “Hvad er Apple Carplay”. Hvis du har lyst til at læse nogle andre artikler der er relateret til biler og gadgets, så er her et par forslag:

Hjælp mig med at dele artiklen