Hvad er Dropbox og hvad bruges Dropbox til

Hvad er Dropbox og hvad kan Dropbox bruges til? Det får du svar på her sammen med 7 konkrete eksempler på Dropbox funktioner.

Hvad er Dropbox

Hvad er Dropbox
Hvad er Dropbox

Dropbox er et sted på internettet, hvor du gratis kan gemme dine dokumenter, billeder osv. I stedet for at gemme dine filer lokalt på computeren, gemmer du dem hos Dropbox. Gemme filer i skyen, som det populært kaldes.

Dropbox kan sammenlignes med en ekstern harddisk eller et USB stick, som ligger på nettet. Du kan oprette mapper til dine filer, præcis som på et almindeligt drev.

Der findes flere tilsvarende tjenester på nettet som f.eks. Microsoft OneDrive, Google Drev, Apple iCloud og adskillige andre. Dropbox er en af de mest populære tjenester i denne katagori.

En fordel ved ikke at gemme filer lokalt på din egen computer er, at du kan se dine filer fra alle computere der har internetadgang.

Hvis du er på familiebesøg og lige ville vise feriebillederne fra Gardasøen, så låner du en computer og logger på Dropbox. Herefter har du adgang til alt det du har liggende.

En smart funktion er, at man kan installere Dropbox på sin egen computer. Dvs. at du har dine filer liggende både på computeren og hos Dropbox. Når du opretter et nyt dokument eller retter i en eksisterende fil, bliver ændringen automatisk sendt til Dropbox.

På den måde har du altid en sikkerhedskopi af dine filer liggende hos Dropbox. Der er langt den letteste måde er lave backup på.

Du kan installere Dropbox på både Windows og Mac computere. Derudover findes der en app til smartphones, så du også har adgang til dine filer fra telefonen.

Hvor meget plads får man hos Dropbox

Når du opretter en konto hos Dropbox, får du 2 GB gratis plads. Du har mulighed for at optjene op til 16 GB, ved at henvise andre til Dropbox.

Hvis du f.eks. opretter en konto ved at klikke på dette link – Opret Dropbox konto – Får vi begge 500 MB ekstra plads.

Hvis du har brug for yderligere plads, kan du opgradere din konto mod betaling, og få alt den plads du behøver.

Hvem har adgang til mine filer hos Dropbox

Kun de personer der kender dit brugernavn og din adgangskode, kan se hvad du har liggende hos Dropbox.

Det er muligt at dele dokumenter, billeder og andre filer du har liggende. Du bestemmer selv hvad du vil dele, og hvem du vil dele med.

Et eksempel kunne være at du vil dele dine feriebilleder med venner og famile. Det kan også være du vil dele en skoleopgave eller arbejdsopgave, som I er flere der arbejder sammen om.

Hvad kan man ellers bruge Dropbox til

Nu blev du forhåbentlig lidt klogere på spørgsmålet – Hvad er Dropbox, og nu får du 7 helt konkrete eksemplet på, hvad du kan bruge Dropbox til.

Dropbox har mange andre funktioner som man kan drage fordel af, og du er meget velkommen til at skrive i kommentarfeltet, hvis du har gode tips.

Automatisk synkronisering af dine billeder

Funktionen Kameraoverførsler i Dropbox mobil app’en, sender automatisk billederne fra din mobil til din Dropbox. Første gang du aktiverer Kameraoverførsler, sendes alle billeder fra telefonen til Dropbox.

Herefter sendes billederne enkeltvis, hver gang du tager et nye billede. Du bestemmer selv om du også vil sende videoer til Dropbox. Videoer fylder noget mere end billeder, og tager længere tid at overføre.

Du kan også vælge, om du kun vil overføre når du er koblet op på et trådløst netværk (standard indstillingen), eller du også vil sende billeder, når du er på mobilnetværket. Hvis du bruger mobildata, skal du sikre dig, at dit mobilabonnement har tilstrækkelig data inkluderet.

Kameraoverførsel er en super lækker funktion, der kan spare meget tid med at overføre billeder.

Scanne dokumenter fra Dropbox app’en

Fra app’en kan du scanne dokumenter ved hjælp af din telefons kamera, og sende de scannede dokumenter til en mappe i Dropbox.

Anmode andre om at dele filer med dig

Ved at logge på Dropbox i en browser, kan du bede andre om at dele en fil med dig.

Ved hjælp af et link du sender i f.eks. en mail, kan andre sende filer direkte ind i den mappe du ønsker på Dropbox.

Funktionen hedder Filanmodninger, og ligger i menuen til venstre.

Adgang til Dropbox filer når du er offline

Du kan få adgang til udvalgte filer, selvom du ikke har adgang til internettet. Hvis du f.eks. skal ud og flyve og gerne vil arbejde på nogle dokumenter i flyet, kan du vælge at gøre de pågældende filer og dokumenter tilgængelige når du er offline.

Dokumenterne bliver gemt på din mobil eller tablet.

Backup af WordPress hjemmesider

Hvis du har en WordPress hjemmeside, kan du lave en backup af filer og database og gemme det hele på Dropbox.

Det hele foregår automatisk ved hjælp af et plugin du installerer på WordPress. Jeg bruger selv den løsning her på Helpdesken.dk, og det fungerer perfekt.

Backup af data

Flere programmer og apps tilbyder at gemme data på Dropbox, så du altid har en kopi et sikkert sted. Bl.a. har jeg skrevet en artikel om en app til beregning af biludgifter, som tilbyder at gemme data direkte i din Dropbox.

Når du lægger nye oplysninger ind synkroniserer app’en automatisk med Dropbox. På den måde er dine data altid i sikkerhed, selvom du mister din telefon eller tablet.

Gemme Microsoft Office dokumenter i Dropbox

Hvis du har installeret Dropbox på din computer, findes der en indstilling der hedder Vis Dropbox som lagerplacering i Microsoft Office. Vis du slår indstillingen til, kan du gemme direkte i din Dropbox fra Word, Excel og alle de andre Office programmer.

Hvad er Dropbox – Læs mere

På Dropbox’ hjemmeside findes der mange flere tips og tricks til Dropbox – Dropbox hjælpecenter

Flere tips til Dropbox

Her er nogle af de øvrige artikler her på Helpdesken.dk, der handler om Dropbox.

Hjælp mig med at dele artiklen