Hvad er Viaplay og hvordan virker det

Hvad er Viaplay? – Viaplay er en filmstreamingtjeneste hvor du, via et abonnement, kan se film og serier på en computer, smartphone og tablet.

Enkelte Smart TV bl.a. Samsung, LG og Panasonic tilbyder, at du kan installere en app på TV’et, så du også kan se Viaplay der.

Alternativt kan du bruge en Chromecast eller Apple TV til at vise filmen på TV’ets store skærm. Læs mere om Chromacast længere nede i teksten.

Hvad er streaming

Streaming betyder at du henter indholdet, f.eks. en film direkte fra internettet, mens du ser den. Du behøver altså ikke først hente filmen ned, det hele foregår online.

Det er en stor fordel, at du ikke skal bruge lagerplads på din telefon eller tablet for at streame film og serier.

Hvis din enhed er koblet til dit trådløse netværk i hjemmet, så kan du bare streame løs. Hvis du derimod bruger dit mobilabonnement, skal du naturligvis sikre dig, at du har rigeligt med data inkluderet i dit abonnement

Hvad er Viaplay

Viaplay er som sagt en filmtjeneste, hvor du kan se en masse film og serier. Du betaler et månedligt abonnement, og så kan du se alle de film, du har lyst til.

Filmene er delt op i kategorier som er fordelt på Serier, Film, Sport, Børn og endelig en kategori der kaldes Store (butik)

De forskellige kategorier er opdelt i underkategorier, som gør det lettere at finde den genre du vil se. Det er f.eks. action, komedie, drama, dokumentar osv.

I Store kan du købe og leje film. Mange nyere film starter som købe eller lejefilm, inden de måske senere bliver tilgængelige i det almindelige abonnement. Andre film kan af rettighedsmæssige årsager ikke streames, men skal købes eller lejes.

En lejefilm kan afspilles ligeså mange gange du vil i 48 timer, mens en købefilm bliver liggende under dit brugernavn, og kan ses når du ønsker det.

Hvordan virker Viaplay

Som nævnt kan du afspille indhold fra Viaplay på computer, smartphone og tablet.

Ved afspilning på computer (PC eller Mac), skal du gå ind på Viaplay hjemmeside Viaplay.dk og logge dig på med dit Brugernavn og password. Når du er logget ind, finder du blot den film du vil se, og klikker på den for at starte afspilningen.

Viaplay anbefaler at du bruger Google Chrome, Safari, Edge eller Mozilla Firefox browsere.

På smartphones skal du først hente og installere Viaplays app. Her skal du også logge ind, før du kan vælge en film.

Hvis du ikke når at se en film færdig, kan du fortsætte senere. I toppen af computerskærmen eller app’en, er der et menupunkt der hedder Se videre. Her ligger de film du er i gang med at se, så du kan fortsætte, hvor du slap.

Hvordan fungerer Chromecast

Chromecast

Ved hjælp af en lille dims der sættes ind i TV’et, en Chromacast, kan du afspille indhold fra Viaplay (og mange andre tjenester), og få vist indholdet på din TV skærm.

Det er bare bedre at se en film eller en fodboldkamp på en stor skærm, fremfor på en smartphone.

En Chromecast er forholdsvis billig, og det fungerer upåklageligt. Klik på linket herunder for at læse mere.

Læs mere om hvordan man bruger en Chromecast

Hvor mange kan se Viaplay samtidig

Man kan streame 2 film samtidig på forskellige enheder. Hvis du f.eks. ser én film, kan dine børn se en anden på samme tid.

Hvis man prøver at logge på en 3. enhed, vil du blive bedt om at logge af en af de andre enheder, før du komme videre.

Kan man se Viaplay i udlandet

Du kan logge ind på din konto i de skandinaviske lande, Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hvis du skal på ferie i udlandet, kan du bruge Viaplays offline funktion. Med offline kan du downloade film til din mobil eller tablet, og afspille dem i 30 dage.

Offline funktionen har endvidere den fordel, at du ikke behøver at være på internettet, for at se en film. Det er praktisk i udlandet, hvor det kan være meget dyrt at streame film med et mobilabonnement.

Læs mere om Viaplay offline her

Hvor meget data bruger Viaplay

I app’en kan du vælge at afspille film osv. i forskellige kvaliteter. Afspilning i høj kvalitet bruger mere data, end afspilning i lav kvalitet.

Du kan vælge blandt 4 forskellige kvaliteter:

  • Højest – Bruger 2,5Gb i timen
  • Høj – Bruger 1,8Gb i timen
  • Middel – Bruger 500Mb i timen
  • Lav – Bruger 150 Mb i timen

Hvis du afspiller film via dit mobilabonnement, skal du sikre dig, at du har data nok til rådighed

Hvad koster Viaplay

Hvad er Viaplay
Hvad er Viaplay

I skrivende stund koster et Viaplay abonnement 99 kr. pr. måned, og den første måned er gratis.

Derudover kan du købe særskilte abonnementer til sport.

Hvad er Viaplay – Du kan læse mere om Viaplays indhold og funktioner samt tilmelde dig på Viaplay.dk

Læs mere om streaming