Hvad er Viaplay og hvordan virker det

Hvad er Viaplay? – Viaplay er en online filmstreamingtjeneste hvor du, via et abonnement, kan se film og serier på en computer, smartphone og tablet. Enkelte Smart TV bl.a. Samsung, LG og Panasonic tilbyder, at du kan installere en app på TV’et, så du også kan se Viaplay der. Alternativt kan du bruge en Chromecast eller Apple TV til at vise filmen på TV’ets store skærm.

Læs med og bliv klogere på Viaplay her.

Hvad er streaming?

Streaming betyder, at du henter indhold, f.eks. en film eller en Tv-serie direkte fra internettet, mens du ser den. Du behøver altså ikke først hente filmen ned – Det hele foregår online.

Det er en stor fordel, at du ikke skal bruge lagerplads på din telefon, tablet eller Tv for at streame film og serier.

Hvis din enhed er koblet til dit trådløse netværk i hjemmet, så kan du bare streame løs. Hvis du derimod bruger dit mobilabonnement, skal du naturligvis sikre dig, at du har rigeligt med data inkluderet i dit abonnement

Hvad er Viaplay?

Viaplay er som sagt en filmtjeneste, hvor du kan se en masse film og serier. Du betaler et månedligt abonnement, og så kan du se alle de film, du har lyst til.

Filmene er delt op i kategorier som er fordelt på Serier, Film, Sport, Børn og endelig en kategori der kaldes Store (butik)

De forskellige kategorier er opdelt i underkategorier, som gør det lettere at finde den genre du vil se. Det er f.eks. action, komedie, drama, dokumentar osv.

I den online Viaplay butik kan du købe og leje film. Mange nyere film starter som købe- eller lejefilm, inden de måske senere bliver tilgængelige i det almindelige abonnement. Andre film kan af rettighedsmæssige årsager ikke streames, men skal købes eller lejes.

En lejefilm kan afspilles ligeså mange gange du vil i 48 timer, mens en købefilm bliver liggende under dit brugernavn, og kan ses når du ønsker det.

Hvordan virker Viaplay?

Som nævnt kan du afspille indhold fra Viaplay på computer, smartphone og tablet eller f.eks. Apple Tv.

Ved afspilning på computer (PC eller Mac), skal du gå ind på Viaplay hjemmeside Viaplay.dk og logge dig på med dit brugernavn og password. Når du er logget ind, finder du blot den film du vil se, og klikker på den for at starte afspilningen.

Viaplay anbefaler at du bruger Google Chrome, Safari, Edge eller Mozilla Firefox browsere.

På smartphones skal du først hente og installere Viaplays app. Her skal du også logge ind, før du kan vælge en film.

Hvis du ikke når at se en film færdig, kan du fortsætte senere. I toppen af computerskærmen eller app’en, er der et menupunkt der hedder Se videre. Her ligger de film du er i gang med at se, så du kan fortsætte, hvor du slap.

Hvor mange kan se Viaplay samtidig?

Du kan streame 2 film samtidig på forskellige enheder. Hvis du f.eks. ser én film, kan dine børn se en anden på samme tid.

Hvis du prøver at logge på en 3. enhed, vil du blive bedt om at logge af en af de andre enheder, før du komme videre.

Kan du se Viaplay i udlandet?

Du kan logge ind på din konto i de skandinaviske lande, Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Hvis du skal på ferie i udlandet, kan du bruge Viaplays offline funktion. Med offline kan du downloade film til din mobil eller tablet, og afspille dem i 30 dage.

Offline funktionen har endvidere den fordel, at du ikke behøver at være på internettet, for at se en film. Det er praktisk i udlandet, hvor det kan være meget dyrt at streame film med et mobilabonnement.

Læs mere om Viaplay offline her

Hvor meget data bruger Viaplay?

I app’en kan du vælge at afspille film osv. i forskellige kvaliteter. Afspilning i høj kvalitet bruger mere data, end afspilning i lav kvalitet.

Du kan vælge blandt 4 forskellige kvaliteter:

  • Højest – Bruger 2,5Gb i timen
  • Høj – Bruger 1,8Gb i timen
  • Middel – Bruger 500Mb i timen
  • Lav – Bruger 150 Mb i timen

Hvis du afspiller film via dit mobilabonnement, skal du sikre dig, at du har data nok til rådighed

Hvad koster Viaplay?

I skrivende stund koster et Viaplay abonnement fra 149 kr. pr. måned, og den første uge er gratis.

Derudover kan du købe særskilte abonnementer til sport, som er noget dyrere.

Hvad er Viaplay – Du kan læse mere om Viaplays indhold og funktioner samt tilmelde dig på Viaplay.dk

Læs mere om streaming

Hjælp mig med at dele artiklen