Søg
Close this search box.
Trådløs opladning af mobiltelefon

Hvordan virker trådløs opladning af mobiltelefon

Hvordan virker trådløs opladning af mobiltelefon og andre elektroniske enheder, og hvor kan man købe en trådløs oplader? Læs med og se hvorfor trådløs opladning er så smart, og hvad en god trådløs oplader koster.

Trådløs opladning af din smartphone er en supersmart funktion, og den trådløse oplader kan bruges på tværs af alle mobiltelefoner, uanset mærke, bare telefonen har mulighed for wireless opladning indbygget.

Du behøver ikke længere være afhængig af at have det rigtige ladestik, når du mangler strøm. Du lægger bare din mobil på den trådløse oplader, ligemeget om det er en iPhone, Samsung eller et andet mærke, og inden længe er din telefon fuldt opladet.

Langt de fleste telefoner (og andre elektroniske apparater der kan oplades trådløst), anvender den såkaldte Qi standard. Derfor kaldes en trådløs oplader også ofte for en Qi oplader.

Bemærk at din mobiltelefon skal være forberedt til trådløs opladning, for at du kan bruge funktionen. Hvis du gerne vil oplade en ældre smartphone via trådløs teknologi, så gå til afsnittet “Trådløs opladning af ældre mobiltelefoner” længere nede på siden.

Hvordan virker trådløs opladning af mobiltelefon

Trådløs opladning fungerer ved, at du sætter stikket til opladeren i stikkontakten (den del er desværre endnu ikke trådløs)

Derefter lægger du din telefon på laderen, som kan være en fald plade eller en stander, og derefter begynder telefonen at oplade.

Den trådløse opladning kaldes for induktionsopladning, og virker ved hjælp af magnetisme. Den trådløse oplader danner et magnetfelt, som opfanges af den indbyggede teknik i din smartphone, når telefonen kommer tæt nok på laderen.

Ved hjælp af spoler i både lader og telefon, er det muligt at genere strøm til at oplade batteriet. Der er ingen strøm direkte mellem oplader og telefon, og du kan derfor ikke få stød på enhederne.

Du har måske undret dig over hvorfor din smartphone har glasbagside. Årsagen er, at trådløs opladning ikke fungerer igennem ledende magnetiske materialer som f.eks. visse former for metal.

Placér telefonen korrekt på QI laderen

Telefonen skal ligge ret præcist på laderen for at fungere.

Hvis din telefon vibrerer, når du får en besked eller en notifikation, så kan telefonen forskubbe sig på laderen, så den ikke længere oplader.

Hvis det bliver et problem, at telefonen flytter sig, så kan du eventuelt slå vibratorfunktionen fra.

Virker trådløs opladning igennem mit cover

Medmindre dit cover er meget tykt eller lavet af magnetisk materiale, så kan du sagtens oplade mobilen, selvom du har cover på.

Den trådløse opladning fungerer fint gennem covers af plastic, læder og aluminium. Jeg har selv et ret tykt cover af læder, men opladningen fungerer uden problemer.

Hvis opladningen driller, så prøv at fjerne dit cover, og test om det giver nogen ændring.

Pas på dine kreditkort når du oplader trådløst

Som nævnt fungerer trådløs opladning ved hjælp at magnetisme.

Hvis du har et cover hvor du kan opbevare dine kreditkort, så skal du fjerne kortene, inden du lægger telefonen på opladeren, da magnetismen kan ødelægge magnetstriben på dine kreditkort.

Trådløs opladning af ældre mobiltelefoner

iPhone var længe om at indføre den trådløse opladningsteknologi, som først kom med iPhone 8, mens f.eks. Samsung var noget tidligere på banen.

Hvis du har en ældre telefon uden Qi, men gerne vil kunne benytte dig af trådløs opladning, skal du bruge en Qi modtager.

Qi modtageren er en tynd “plade” som kobles til opladestikket, og gemmes bag telefonens cover.

Når du lægger telefonen på ladestationen sker opladningen igennem Qi modtageren.

Køb din QI modtager hos Incover.dk (annoncelink)

Flere artikler med tips til mobiler

Nu ved du hvordan trådløs Qi opladning virker, og hvorfor jeg synes det er så smart. Hvis du vil læse flere artikler med tips til mobiltelefoner, så er her et par forslag.