Lav mapper på iPhone til dine apps

Hvis du har mange apps installeret, kan du lave mapper på iPhone og iPad-skærmen for at holde dem organiseret og let tilgængelige. Ved at organisere dine apps i mapper, kan du spare tid og gøre det lettere at finde de enkelte apps, når du skal bruge dem. Denne guide viser dig, hvordan du nemt opretter og administrerer mapper på din iPhone og iPad, så du kan tilpasse din skærm til dine ønsker og behov.

Det kan være ret uoverskueligt at finde en app, hvis du har 4-5 skærmbilleder der er fyldt op. I mapperne kan du samle dine apps, så de er lettere at finde.

Du kan lave så mange mapper du vil, og du kan frit navngive mapperne.

Jeg har f.eks. valgt at lave en mappe der hedder Økonomi til netbank, Mobilepay, e-Boks, pensionsapp og betalingsservice. En anden mappe hedder Musik og TV som indeholder Spotify, Youtube og TV apps.

På den måde får jeg samlet alle mine apps på 2 skærmbilleder, og det giver langt bedre overblik.

Sådan laver du mapper på iPhone til dine apps

Start med at finde 2 apps, som du gerne vil have til at ligge i den samme mappe.

Hold fingeren på den ene app, indtil du får krydset frem i hjørnet (ligesom når du skal slette en app). Nu trækker du den ene app over på den anden, og slipper den.

Navngiv mappen med et sigende navn, så du ved, hvad den indeholder. Nu ligger mappen på skærmen.

Du kan trække alle de apps ind i mappen som du ønsker, og hvis du fortryder, så kan du trække dem ud igen. Når du trækker den sidste app ud af mappen, bliver mappen automatisk slettet.

Flytte og omdøbe mapper på iPhone

Du kan flytte mappen til en anden placering ved at holde fingeren på mappen, til den begynder at “ryste”, og trække den til en anden placering eller en anden skærm.

Du kan give mappen et nyt navn ved at holde fingeren nede, og derefter trykke hurtigt på mappen. Slet det oprindelige navn og indtast det nye.

I videoen her kan de se hvordan du trækker de forskellige apps over i en mappe, og hvordan du trækker en app ud igen.

Hvis du vil vide hvordan jeg har optaget skærmen på min iPhone, så læs artiklen om at optage iPhone skærmen og gemme optagelsen som video

Tips til Organisering

Organisering af dine apps i mapper på iPhone og iPad vil ikke alene spare dig tid, men også gøre din digitale oplevelse mere behagelig. Her er nogle effektive tips til, hvordan du bedst kan organisere dine apps i mapper:

  1. Kategoriser efter formål: Gruppér lignende apps sammen. For eksempel kan alle dine sociale medie-apps gå i én mappe, mens produktivitetsapps som kalender og notesblok kan samles i en anden.
  2. Prioriter hyppighed af brug: Placer de apps, du bruger mest, i mapper på din startskærm. Mindre anvendte apps kan placeres på efterfølgende skærme eller i en “Sjældent brugt” mappe.
  3. Navngivning af mapper: Giv dine mapper klare og beskrivende navne. Det gør det nemmere at finde, hvad du leder efter.
  4. Farvekoordinering: Nogle foretrækker at organisere baseret på app-ikonernes farver for en mere æstetisk tiltalende skærm.
  5. Sæsonbetonede eller temabaserede mapper: Overvej at oprette mapper baseret på sæsoner eller specifikke temaer. For eksempel kan rejseapps samles i en “Ferie” mappe.
  6. Begræns antallet af apps per mappe: For at undgå overfyldte mapper, så prøv at holde antallet af apps i hver mappe til et håndterbart niveau.
  7. Regelmæssig evaluering: Gennemgå og opdater dine mapper regelmæssigt. Det er især vigtigt, da dine app-brugsvaner kan ændre sig over tid.

Ved at bruge disse tips kan du effektivt minimere rod og maksimere produktiviteten. Med velorganiserede mapper bliver det nemmere at finde, hvad du har brug for, og din iPhone eller iPad bliver mere tilpasset dine personlige behov og daglige rutiner.

Flere tips til iPhone og iPad

Her er et par andre artikler med tips til Iphone og iPad, som du måske vil finde spændende.

Hjælp mig med at dele artiklen