Sådan får du linjenumre i Word dokument

Det er ikke ofte man har brug for linjenumre i Word dokumenter, men hvis du har brug for at nummerere linjerne i et dokument, kan det let lade sig gøre.

Linjenummerering kan f.eks. være en fordel, når du redigerer i et dokument, eller hvis du har behov for at henvise til specifikke linjer.

Få linjenumre i Word

Åbn dokumentet hvor du vil indsætte linjenummerering -> vælg fanen Sidelayout -> klik på Linjenumre

I Office 365 hedder fanen ikke Sidelayout, men blot Layout

Sådan får du linjenumre i Word dokument

I rullepanelet kan du se de forskellige valgmuligheder.

Blandt andet kan du vælge om nummereringen skal være fortløbende, eller om den skal starte forfra på hver side.

Ønsker du at starte med et andet tal end 1, kan du klikke på Indstillinger for linjenummerering -> knappen Linjenumre i rullepanelet, og rette det i feltet Begynd med.

Hvis du ikke vil have linjenumrene med i den færdige version af dit dokument, kan du fjerne dem ved at markere teksten og vælge Ingen i rullepanelet Linjenumre.

Hvis du vil sætte linjenumre i en eksisterende tekst, skal du først markere teksten i dokumenter. Det gøres lettest ved at trykke på Ctrl+A.

Eksempelteksten på billedet (Lorem ipsum…) er indsat med kommandoen =Lorem()

Har du købt den seneste Office 365

Her kan du købe den nyeste version af Office 365, som findes i to version, alt efter hvor mange personer der skal bruge Officepakken.

Ellers tjek de seneste priser hos e-gear.dk (annoncelink)

Flere tips til Microsoft Office

Her på Helpdesken.dk kan du finde en masse andre tips til Microsoft Office programmerne. Her er nogle links til artikler, som du måske vil have lyst til at læse:

Hjælp mig med at dele artiklen