Smart røgalarm med Wi-Fi og app

Få en Netatmo smart røgalarm der advarer dig om røgudvikling, også når du ikke er hjemme. Det er rigtig praktisk, at en røgalarm har en høj hyletone når den sporer røg, men hvad nu hvis du ikke er hjemme, når banden bryder ud?

En “smart røgalarm” er tilkoblet hjemmets Wi-Fi, altså det trådløse netværk, og derfor kan alarmen sende et signal (en notifikation) til din mobiltelefon, hvis der registreres røg og alarmen går i gang. På den måde kan du hurtigt reagere, selvom du ikke er hjemme. Røgalarmen vil stadig udsende en høj hyletone, som advarer de personer der eventuelt er i boligen.

Effektiv Netatmo smart røgalarm

Netatmo er en intelligent røgalarm der giver besked til din smartphone i det øjeblik den opfanger røg. Derved er det ikke kun personerne i hjemmet der bliver advaret, men også alle med app’en installeret på telefonen. Det betyder at du kan reagere på en brand, selvom du ikke er hjemme.

Røgalarmen kan monteres enkeltvis, eller du kan montere flere røgalarmer på det samme Wi-Fi netværk. Hvis du har mere end én alarm, vil du kunne se dem alle i app’en.

Se en præsentation af Netatmo smart røgalarm på Youtube.

Udstyr til “Det smarte hjem”

Udtrykket “Smart Home“, “Det smarte hjem” eller “Det intelligente hjem” har du sikkert hørt flere gange de seneste år. Antallet af smart udstyr du kan bruge i hjemmet vokser, og markedet er nærmest eksploderet med smarte enheder og dimser.

For billige penge kan du købe smart udstyr, der kan tænde og slukke for lyset, regulere varmen, tænde for kaffemaskinen og meget mere.

Fælles for udstyret er, at du kan kommunikere med enhederne via internettet. Ofte er det sådan, at du laver nogle særlige indstillinger, som automatisk går i gang på bestemte tidspunkter. Det kan f.eks. være robotstøvsugeren der automatisk starter hver dag, mens du er på arbejde, kaffemaskinen der starter på et bestemt tidspunkt hver morgen eller lyset der tændes inden børnene kommer hjem fra skole.

Røgalarmen er altså kun en enkelt af de smarte enheder, men absolut en af de mest praktiske og nødvendige.

Hvis strømmen eller internetforbindelsen i boligen ikke virker, vil du ikke modtage besked på telefonen. Røgalarmen vil dog stadig gå i gang hvis det brænder, så personerne i hjemmet bliver advaret.

5 grunde til at du skal købe en smart røgalarm fra Netatmo

  • Udvidet sikkerhed – Beskyt dit hjem og dine kære – Også når du ikke selv er hjemme
  • Vær tryg – Tag trygt hjemmefra i forvisning om at du bliver advaret i tilfælde af brand
  • Smart app – Brug app’en til at deaktivere en alarm og tjekke status på funktionerne
  • Nem montage – Der skal ikke trækkes kabler eller andet. Alarmen skal bare skrues op
  • Ingen batteriskift – Du bliver ikke vækket af en bippende alarm der mangler batteri

Den smarte røgalarm giver ekstra tryghed, når du ved, at du altid er beskyttet og bliver adviseret i tilfælde af brand. Du kan også have alarmer på forskellige lokationer, hvis du ønsker det. Det kan f.eks. være i sommerhuset, i værkstedet eller måske hos dine gamle forældre – Mulighederne er mange.

Du har sikkert prøvet, at din røgdetektor er gået i gang pga. røg i køkkenet. Med en “gammeldags” røgalarm kan du ikke gøre andet end at skynde dig at lufte ud, så alarmen stopper med at hyle. Hvis det samme sker med en smart røgalarm, kan du let afbryde alarmen i app’en.

Selve monteringen er ligeså nem som en almindelig røgalarm. Du finder de mest optimale steder for placeringen af røgalarmen, og skruer alarmen fast. Alarmen kører på batteri, så der skal ikke trækkes kabler eller lignende.

Batteriet i Netatmo røgalarmen skal aldrig skiftes ud. Netatmo anbefaler, at du udskifter dine røgalarmer, når de bliver 10 år gamle, så du sikrer at de fungerer fejlfrit. Derfor er batteriet i Netatmo røgalarmen designet til at kunne holde i mindst 10 år. Derefter skal du udskifte alarmen. Til gengæld slipper du for at bruge tid og penge på udskiftning af batterier i alle disse år.

Køb Netatmo smart røgalarmen her

I øjeblikket kan du købe Netatmo brandalarmer hos Proshop.dk (annoncelink)

Få svar på dine spørgsmål om Netatmo Smart røgalarm

Hvordan advarer Netatmo røgalarmen ved registrering af røg?

Når alarmen registrerer røg, går alarmens hyletone i gang med 85dB. Samtidig sendes en besked til de mobiltelefoner der er tilkoblet alarmen.

Jeg har flere røgalarmer – Hvordan ved jeg hvilken der er udløst?

Du navngiver hver alarm – F.eks. “Stue 1. sal”. Navnet på den alarm der er udløst, kan ses i app’en.

Hvad sker der efter 10 år når batteriet ikke virker mere?

Når batteriet er slidt efter ca. 10 år, modtager du en besked i app’en. Derefter er du nødt til at udskifte røgalarmen.

Hvad kan man se i Netatmo Security app?

– App’en kører regelmæssige tjek af internetforbindelsen og alarmerne, for at sikre at der er forbindelse. Du får besked hvis der registreres fejl.
– Røgalarmer skal kontrolleres med mellemrum. I app’en kan du opsættes en advarsel, der vises når det er tid til kontrol.
– Du kan slukke røgalarmens hyletone, f.eks. ved fejlalarm.
– Hvis du har andre Netatmo sikkerhedsprodukter, er det den samme app, der bruges til dem.

Hvor placeres røgalarmerne mest optimalt?

Hovedstadens Beredskab har udgivet en vejledning, der viser hvordan du skal placere røgalarmerne – Se vejledningen her.

Hvor kan man købe en Netatmo røgalarm?

Den kan købes mange forskellige steder på nettet og i elektronik varehuse. F.eks. på Proshop.dk (annoncelink)

Andre artikler om Smart Home produkter

Hjælp mig med at dele artiklen