Sådan laver du billig trådløs overvågning

Med gode og forholdsvis billige kameraer kan du lave trådløs overvågning af huset eller lejligheden, når du ikke er hjemme. Du kan også lave trådløs overvågning af sommerhuset eller ferielejligheden i udlandet, og for en beskeden investering, kan du købe kameraer og lave overvågningen selv.

Overvågningen består af nogle små webkameraer med WiFi tilslutning, der kan tage billeder eller optage video og lyd, når der registreres bevægelse.

Du kan til enhver tid logge på dine kameraer, og se hvad der sker i rummet, hvor kameraet er monteret.

Udover overvågning i forbindelse med indbrud, kan du også bruge løsningen som babyalarm til børneværelset, når du skal holde øje med de mindste. Løsningen kan også bruges, hvis du vil tjekke op på kæledyrene, mens du er på arbejde.

HUSK – Hvis du vil overvåge fremmede personer i dit hjem, f.eks. en barnepige eller lignende, så skal vedkommende give sit samtykke. Husk også dit kamera ikke må pege på offentlige steder som f.eks. en vej, parkeringsplads eller lignende.

Trådløs overvågning med gode billige kameraer

Hvis du vil opsætte din egen løsning med trådløs overvågning af et eller flere rum, så findes der flere gode og forholdsvis billige løsninger.

De trådløse kameraer kræver ikke tilslutning til en computer, men løsningen kræver, at der er internet adgang. Det letteste er at bruge en trådløs WiFi forbindelse, men flere kameraer kan også tilsluttes med netværks, hvis du foretrækker den løsning.

Er der styr på internetforbindelsen, så kan du sætte din overvågningsløsning op på få minutter.

Kameraerne kan betjenes via en computer, tablet eller mobiltelefon, så du har altid mulighed for at tilgå dem – uanset hvor i verden du befinder dig.

Nem opsætning

Selve opsætningen af kameraerne foregår ved, at kameraet tilsluttes strøm og til dit trådløse netværk. Selve installeringen er lidt forskellig fra model til model, men er i langt de fleste tilfælde meget simpel.

Overvågningskameraerne installeres via en app, der er gratis og som følger med kameraet. Du skal oprette en konto i app’en, og når kontoen er oprettet, kan du tilgå alle dine kameraer i app’en og mange gange også via en hjemmeside.

Billige overvågningskameraer

Der findes flere forskellige producenter af trådløse overvågningskameraer. Priserne starter fra nogle få hundrede kroner pr. kamera og opefter, og selv de billigste modeller har funktioner, der fuldt ud rækker til almindeligt brug.

Nogle kameraer har indbygget infrarøde LED lamper, der gør det muligt, at kameraet også kan bruges i mørke, og flere løsninger tilbyder bl.a. mulighed for, at du kan modtage notifikationer, når kameraet registrerer bevægelse eller lyd.

Start i det små og udvid senere

En fordel ved de trådløse overvågningskameraer er, at du ikke behøver købe alt udstyr på én gang. Start evt. med et enkelt kamera, og få lidt erfaring med, hvordan det virker. Du kan altid bygge ud med flere kameraer på et senere tidspunkt.

Hvis du vil se et bredt udvalg af kameraer, så tjek Proshop.dk (annoncelink). Her kan du også se specifikationer og priser på de enkelte kameraer.

Lignende artikler på Helpdesken.dk

Hjælp mig med at dele artiklen