Overføre billeder fra mobil til PC og Mac

Når jeg skal overføre billeder fra mobil til PC eller Mac computer, har jeg tidligere brugt iTunes til at flytte indholdet fra min iPhone. Personligt synes jeg, at iTunes er et super besværligt program at bruge, og jeg kan aldrig huske hvordan man gør, fra gang til gang.

Der findes heldigvis andre, og meget lettere, måder at overføre billeder på. I App butikkerne ligger der en hel del forskellige apps, der trådløst kan sende billeder fra mobil og tablet til computeren og omvendt.

Brug Photo Transfer App til iPhone og Android

Jeg har fundet en app der hedder Photo Transfer App, som er utrolig let at bruge. App’en findes i en gratis version, og i en betalingsversion, og den kan bruges til både iOS og Android.

Med Photo Transfer App er det lettere end nogensinde, at overføre billeder fra mobil til computer og omvendt.

I gratis versionen er der begrænsninger i antallet af billeder du kan overføre, og det er ikke muligt at overføre billeder i fuld opløsning.

Du kan dog sagtens bruge gratis versionen til at teste om app’en er noget for dig, inden du køber Pro versionen. Det koster p.t. 59 kr. at opgradere til Pro.

Overføre billeder fra mobil til PC – Eller omvendt

Første gang du åbner app’en beder den om at få adgang til dine billeder. Når du har accepteret det, kan du tilgå alle dine billeder på computeren gennem din browser.

På få sekunder vælger du de billeder du vil flytte, og sender dem den ene eller den anden vej, helt uden brug af besværlige programmer.

Overførslen sker via dit trådløse netværk, og derfor er det vigtigt, at både computeren og din telefon er på samme trådløse netværk.

På det første billede i app’en, skal du vælge om du vil hente eller sende billeder. Lad os sige at du vil overføre billeder fra mobil til PC, så derfor skal du trykke på Send.

Overføre billeder fra mobil til PC med Photo Transfer App
Overføre billeder fra mobil til PC

På det næste billede vælger du hvor du vil sende billederne hen, f.eks. til en Windows computer.

Der findes et program du gratis kan downloade og installere på PC’en til at overføre billederne med – Du kan finde Photo Tranfer App til Windows og Mac her.

Hvis du vil undgå at installere programmer, kan du sende og hente billeder direkte i din internet browser.

Send billeder fra mobil til den ønskede placering med Photo Transfer App
Send billeder til den ønskede placering

Du skal bare åbne en tom fane i din browser og indtaste den IP adresse, som der er angivet i app’en. Det kan f.eks. være

Indtast IP adressen som der er angivet i app'en og vælg om du vil Downloade eller Uploade billeder
Indtast IP adressen som der er angivet i app’en og vælg om du vil Downloade eller Uploade billeder

Nu kan du i ro og mag vælge de billeder, du vil hente eller sende til telefonen.

Når du sender billeder fra din mobil til computeren, gemmes de i en zip fil. Dvs. at billederne er komprimeret og pakket sammen i én enkelt fil. Filen skal “pakkes ud”, før du kan se billederne. Du kan læse mere om zipfiler og udpakning af filer her

Andre tips om billeder

Hjælp mig med at dele artiklen