iPhone stavekontrol

Slå iPhone stavekontrol fra og til – Sådan gør du

iPhone stavekontrol og autokorrektur – Nogle elsker det, mens andre hader det som pesten.

iPhone stavekontrol eller iPhone ordbog, som den også kaldes, kan være en stor hjælp, når man skriver en SMS, og er i tvivl om hvordan et ord staves.

Omvendt har de fleste sikkert også prøvet, at sende en besked med et ord som absolut ikke giver mening, eller som i værste fald giver beskeden en helt anden betydning, end det var hensigten.

Hvis du irriterer dig over stavekontrollen eller autokorrekturen, så kan du slå begge dele fra i indstillingerne på din iPhone.

Slå iPhone stavekontrol og automatisk rettelse af ord fra

  1. Gå ind i Indstillinger
  2. Vælg Generelt
  3. Scroll ned og tryk på Tastatur
  4. Udfør stavekontrol og Automatisk rettelse vil som standard være slået til. Skyd knappen til venstre for at slå funktionerne fra

Du kan godt have stavekontrollen slået til, men automatisk rettelse slået fra. Derved har du stadig ordbogen, men ordene bliver ikke rettet automatisk.

Hvis du vil benytte stavekontrol og automatisk rettelse igen, så går du ind samme sted, og skyder knappen mod højre igen.

Indstillinger for iPhone stavekontrol og autokorrektur
iPhone stavekontrol og autokorrektur

iPhone stavekontrol sjov

Som nævnt kan stavekontrollen medvirke til både sjove og pinlige SMS’er. Faktisk findes der en hel hjemmeside med eksempler ord der er rettet til noget helt andet, end det der var tiltænkt.

Du kan se de mange sjove eksempler på Buzzfeed.com

Flere iPhone tips

Her er et par andre artikler med tips til iPhone, som du måske har lyst til at læse. Klik her hvis du vil se alle artikler om mobil og tablet.