Vælg mapper der skal synkronisere med Google Drev

Senest opdateret:

Annonce

Vælg selv hvilke mapper du vil synkronisere med Google Drev og din computer.

Google Drev (Google Drive) er Google’s online lagerplads på nettet, hvor du kan opbevare alle mulige forskellige slags filer.

Det kan være formålstjenligt at have dokumenter og billeder liggende på nettet. Dels har du adgang til dem, alle steder du kan komme på internettet, og dels er du sikker på at du altid har en backup af filerne, hvis din computer brænder sammen eller bliver stjålet.

Gem filerne lokalt på din computer

Google Drev kan ligeledes installeres på din computer, så du kan synkronisere computeren og dine online drev med hinanden. På den måde er filerne du arbejder med altid opdateret, og du har stadig dine dokumenter liggende lokalt på computeren.

Lokale filer er meget hurtigere at åbne og lukke, og det er hurtigere at flytte dokumenter. Ligeså snart du gemmer et dokument på computeren bliver det automatisk overført til dit “lager” på nettet.

Placeringen af Google drev mappen som standard sat til C:\Brugere\(dit-navn)\Google Drev. Du kan selv ændre placering af Google Drev mappen, hvis du ønsker det.

Google Drev har opdateret det gamle program til synkronisering omkring årsskiftet 2017/2018. Hvis du endnu ikke har installeret opdateringen, så kan du hente den her – Google Backup og synkronisering

Vælg mapper der skal synkronisere med Google Drev

Der kan dog være filer, som du af en eller anden grund kun vil have liggende på nettet. Jeg har f.eks. en masse E-bøger, lydbøger og film, som jeg kun bruger meget sjældent.

Hvis jeg skulle gemme de filer på min bærbare computer, skulle jeg bruge ca. 100Gb ekstra plads. Derfor har jeg valgt, at jeg udelukkende vil have filerne liggende på nettet. Når jeg skal bruge en bog eller en film, kan jeg hurtigt downloade den jeg skal bruge.

Som standard synkroniserer computeren alle de mapper du har oprettet i Google Drev, men du kan selv fravælge de mapper, der ikke skal gemmes på computeren.

I proceslinjen skal du finde ikonet Backup og synkronisering via Google.

Højreklik på ikonet og vælg Indstillinger -> Præferencer.

Backup og synkronisering af mapper på Google Drev

 

I dette billede kan du fravælge de mapper, du ikke vil have synkroniseret og gemt på din computer. Alle filer og dokumenter ligger stadig i Google Drev på nettet, så du kan altid få adgang til dine ting.

Annonce

Andre artikler om Google

Du vil måske også kunne lide disse artikler om Google:

Annonce

27 kommentarer til “Vælg mapper der skal synkronisere med Google Drev”

 1. Hej Helpdesk

  Jeg har et spørgsmål, jeg håber, I kan hjælpe mig med. Mit Google drev spejler drevets indhold med en mappe på mit c-drev (google drev mappen). Det vil jeg gerne have den til at holde op med, da det betyder, at min pc er propfyldt med indhold fra googledrev. Jeg vil selv bestemme, hvad der skal ligge på drevet og manuelt overføre billeder etc. til drevet, uden at det spejler indholdet til mit c-drev.

  Men hvordan fortæller jeg Google, at den skal holde op med at lægge indholdet på mit Google c-drev?
  Den besked I skriver her på sitet med “Højreklik på mappen -> Vælg Google Drev -> Præferencer.” fungerer ikke. Jeg får nemlig ikke den viste popup frem, når jeg højreklikker, men en anden popup uden disse muligheder.

  Jeg håber, I kan hjælpe.
  På forhånd mange tak.

  Venligst
  Maria

  • Hej Maria

   Du kan prøve at finde Google Drev ikonet i din proceslinje. Klik på ikonet, klik på de 3 prikker i øverste højre hjørne og vælg Præferencer. Det skulle også åbne menuen med mappeindstillingerne.

   Hilsen Stig

 2. Hej helpdesk
  Jeg har ikke Google drev på min stifinder.
  Hvordan finder jeg den?
  Jeg har fra Google drev kørt hente drev til PC uden held. HELP!

  Jeg vil gerne oploude alle mine mapper da jeg gerne vil have min pc lagt ned og geninstalleret med Windows 10.

  Jeg bliver rigtig glad hvis nogen kan hjælpe mig.
  Ernst

  • Hej Ernst

   Først skal du hente og installere Google Drev. Det kan du hente her

   Log på Google Drev med dit brugernavn og password.

   Herefter skulle du kunne se Google Drev i din stifinder. Du skulle også få et ikon på dit skrivebord, hvor du kan åbne Google Drev.

   Hilsen Stig – Helpdesken.dk

 3. Hej Stig.

  Jeg har installeret Google Drev utallige gange i håb om at det skulle virke.
  Jeg har i forvejen ikonet på skrivebordet.

  Jeg har også mapper oprettet på mit drev.
  Jeg har også automatisk uploading af billeder fra mit D drev til Google.

  Det jeg ønsker er:
  At jeg kan arbejde i Word, Exel osv. og derefter via stifinder gennem det i google drev.

  At få uploaded alle eksisterende filer på mit A og C drev til Google.

  Jeg vil have Windows 10 langt ind, men inden da, vil jeg have sikret mine dokumenter.

  • Hej Ernst

   Jeg har sendt dig en mail med en lidt mere uddybende forklaring.

   Håber du får det til at virke.

   God søndag

   Stig – Helpdesken.dk

 4. Hej Stig.

  Det ikon du viser, er ikke det som er på mit skrivebord. Det har ikke mappen sig . Når jeg søger som du har foreslået, ender jeg i samme blindgyde, nemlig på den side, hvor jeg har alle mine mapper. Men jeg får IKKE et ikon med Google drev på min stifinder. Jeg kan fortsat ikke finde ud af hvordan jeg kan få mine mapper og dokumenter fra mit C og D drev uploaded på Google Drev – Jo hvis jeg tager een fil af gangen.
  Det billede du viser af din side, er anderledes end min. Findes der forskellige versioner ?? jeg spørger bare. For mig føles det hele mystisk.
  Tak for at du gider bruge tid på mig.
  Ernst

 5. Hej// Jeg arbejder i en lille virksomhed med en afdeling i Aalborg og en i Aarhus.
  Jeg har oprettet en DREV konto (Fællesdrev) som jeg så har delt mellem 3 andre DREV kontier. (en konti til hver af os på kontoret)

  Tanken var, at vi havde et fælles drev hvor vi alle arbejdede i, herunder samme filer og mapper.
  Jeg opdager nu, at DREV ikke synkronisere vores filer, det vil sige at fællesdrevet ikke virker som hensigten.

  Gør jeg noget forkert eller kan man ikke bruge DREV som fællesdrev?

  vh Tommy

  • Hej Tommy

   Du og dine kollegaer kan dele mapper, dokumenter og filer mellem jer. Der er ikke tale om et fællesdrev i “gammeldags” forstand, men om at ejeren af mapperne og filerne giver andre tilladelse til at arbejde med dem.

   Prøv at se denne Youtube video, der på en super god måde forklarer hvordan det virker. Videoen er på engelsk, men let at forstå.

   Synkroniseringen skulle gerne ske helt af sig selv, men som han nævner i videoen skal man opdatere sin browser før det virker.

   Stig – Helpdesken.dk

 6. Hej

  Når jeg højreklikker på ikonet Google Drev får jeg ikke mulighed for at vælge præferencer? Jeg har haft Google Drev i mange år, siden marts har jeg ikke kunne synkronisere?

  • Hej Mads

   Jeg synes også lige min drillede lidt, indtil jeg åbnede Google Drev som er installeret på computeren, så kom “Præferencer” frem igen.

   Du kan evt. også prøve at geninstallere Google Drev. Det skulle der ikke ske noget ved.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 7. Hej.

  Jeg har en googlekonto gennem mit arbejde. Jeg vil gerne overføre alle min dokumenter til en anden googlekonto. Hvordan gør jeg det?

  • Hej Helle

   Jeg vil umiddelbart tro, at den letteste måde er at downloade alle dine dokumenter og derefter uploade dem til den nye konto.

   Marker alle dine mapper og filer i roden af den oprindelige konto, højreklik på markeringen og vælg download. Filerne bliver komprimeret i en zipfil, og kopieret ned på din computer. Inden du uploader filerne til din nye konto, skal du først pakke zipfilen ud. Hvis du bruger Windows, kan du højreklikke på zipfilen og vælge Udpak alle.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 8. Jeg vil gerne ha’ min Iphone uploader mine billeder automatisk til mit Google Drev (som den gør nu) men når jeg så sletter billeder på min Iphone skal de blive liggende på mit Google Drev, er det muligt (altså at synkronisere uden at synkronisere 🙂 )

  • Hej Sv. Erik

   Hvis du sletter billederne fra din kamerarulle, så skulle de gerne blive liggende på Google Drev. Hvis du derimod sletter billederne i Google drev app’en, så bliver de slettet helt.

   Hilsen
   Stig – Helpdesken.dk

 9. Jeg har problemer med at synkronisere mellem min Iphone og google drev. Der er både forsinkelser på flere dage/uger, og den udelader også fotos. Er der en måde jeg kan aktivere synkroniseringen?

  • Hej Mette

   Jeg har selv samme problem. Synkroniseringen starter kun, når man åbner Google Drev app’en på iPhone’en.

   Så vidt jeg kan Google mig frem til, findes der ikke en løsning på problemet.

   Hilsen Stig – Helpdesken.dk

 10. Søgefunktionen på Google drevet på min PC fungerer ikke. Drevet er downloadet og jeg kan bruge søgefunktionen på nettet, men ikke den søgefunktion, som stifinderen tilbyder, på trods af at der står “Søg i Google Drev”.

 11. Jeg benytter Google drev og Google-synkronisering af mine billeder. De bliver ikke gemt i fuld opløsning, så de tæller, så vidt jeg forstår, ikke med i mit lagerforbrug.
  Jeg har nogle få større filer gemt på mit Google drev, i alt knap 8 GB. Alligevel melder Google, at mit lager er fyldt op, at jeg har brugt 19,6 GB ud af 15 GB.
  Hvad går der galt? (Jeg har tømt papirkurven).

 12. jeg har en “E:” drev som jeg gerne vil synkroniserer med Google Drev, men det kan jeg øjensynlig ikke – jeg skal tage alle undermapper enkeltvis, og huske at synkroniserer hvis jeg opretter en ny – kan det være rigtigt ?
  (når jeg højreklikker kommer Google Drev ikke frem på listen, på E)

Skriv en kommentar