Se og slet browserdata i Microsoft Edge

Senest opdateret:

Annonce

Slet browserdata i Microsoft Edge, hvis du ikke er interesseret i, at andre brugere af computeren kan se hvilke internetsider du har besøgt.

Hvis du bruger en computer på biblioteket, på en internet café eller en anden computer med flere brugere, så er det meget relevant at slette sin historik.

I Microsoft Edge kan du altid aktivere InPrivate browsing, så gemmer browseren ingen historik. Hvis du har glemt at aktivere InPrivate, eller hvis du bare vil se eller rydde op i historikken, så er det ret let.

Hvad er browserdata?

Browserdata eller browserhistorik som det også kaldes, er oplysninger som der bliver gemt på computeren om din færden på internettet.

Browseren husker hvilke hjemmesider du har besøgt, adgangskoder du har indtastet, og oplysninger du har indtastet i formularer.

Oplysningerne gemmes fordi vi ofte vender tilbage til de samme sider igen og igen. Derved kan browseren indlæse siderne hurtigere, næste gang du besøger dem.

Når du indtaster oplysninger i formularer f.eks. dit navn og din adresse, så kan Edge huske oplysningerne. Næste gang du skal bruge dine data i en formular, så du ikke behøver taste det hele igen.

Hver gang du besøger en hjemmeside, hvor du skal logge ind med brugernavn og password, tilbyder Edge at huske dine koder. Næste gang du vender tilbage til siden, så du ikke skal bruge tid på at taste koderne igen.

Det er faktisk ret smart, men også sårbart, specielt hvis man deler sin computer med andre.

Slet browserdata i Microsoft Edge

Slet browserdata i Microsoft Edge

For at se eller slette browserdata i Microsoft Edge, skal du klikke på knappen “Hub” (den med stjernen og de tre streger). Derefter skal du klikke på ur symbolet.

Du kan også hente browserhistorikken frem ved at trykke Ctrl+H

Her kan du gennemse de sider du har været inde på og slette siderne enkeltvis, ved at klikke på krydset ud for den side du vil fjerne.

Som nævnt gemmes der meget mere end bare en oversigt over de besøgte sider. Hvis du vil gå mere grundigt til værks med din oprydning, så skal du klikke på Ryd hele oversigten, for at slette hele historikken.

På Microsofts hjemmeside kan du se præcis hvilke data, der bliver slettet på din computer ved en oprydning – Browserdata i Microsoft Edge

Annonce

Se fremgangsmåden i denne præsentation

Hop tilbage til forsiden og se mange flere spændende Computer Tips

Annonce

Skriv en kommentar