Windows 7 Systemgendannelse

Systemgendannelses funktionen i Windows 7 kan muligvis redde din computer efter et chrash. En gang imellem sker det, at nogle af Windows systemfiler går i stykker og bevirker, at PC’en kører dårligt, eller ofte går ned. Det kan blandt andet ske i forbindelse med opdatering fra Windows Update, installation af programmer, eller hvis der på anden måde er blevet foretaget ændringer i systemfilerne.

Heldigvis findes der ofte en hurtig løsning på problemerne, så inden du går i panik og geninstallerer Windows 7 fra bunden, så prøv at lave en systemgendannelse. En systemgendannelse berører kun Windows systemfiler, så de dokumenter der ligger på PC’en, vil ikke tage skade ved en eventuel gendannelse. Det betyder også, at en systemgendannelse ikke vil kunne redde filer eller dokumenter, der fejlagtigt er blevet slettet. Til det skal du bruge en backup løsning, som vi ikke skal komme nærmere ind på i dette indlæg.

Aktiver Systemgendannelse inden du får brug for den

For at kunne benytte systemgendannelse, er det selvfølgelig en forudsætning, at funktionen er aktiveret, inden ulykken sker. Systemgendannelse er som standard altid aktiveret, men for en sikkerheds skyld bør det kontrolleres, inden man får brug for det.

Aktiver / Deaktiver systemgendannelse
Klik på Windowsknappen i nederste venstre hjørne -> Kontrolpanel -> System og sikkerhed -> System -> Systembeskyttelse

Windows 7 Systemgendannelse

I dette eksempel er beskyttelse slået til, og Windows vil automatisk oprette gendannelsespunkter ved større ændringer i systemet. En større ændring kan f.eks. være en systemopdatering, eller installering af et program. Hvis der ingen ændringer sker, oprettes der automatisk et gendannelsepunkt hver syvende dag. Du kan til en hver tid selv oprette et gendannelsespunkt ved, at klikke på knappen Opret.

Klik på knappen Konfigurer og der åbnes et nyt vindue

Windows 7 Systemgendannelse

Hvis markeringen står i Gendan systemindstillinger og tidligere versioner af filer, som vist her, er systembeskyttelse aktiveret. I dette vindue kan man vælge at deaktivere systembeskyttelse, men så frasiger man sig altså muligheden for, at lave en gendannelse på et senere tidspunkt.

Kør gendannelse

Har uheldet været ude, og man vil forsøge sig med en systemgendannelse, åbnes vinduet Egenskaber for system som vist herover.

Klik på knappen Systemgendannelse

Windows 7 Systemgendannelse

Windows foreslår det nyeste gendannelsespunkt. Ved at flytte markeringen til Vælg et andet gendannelsespunkt, åbnes et vindue med ældre gendannelsespunkter. Der kan være gavnligt, hvis det er nødvendigt at gå længere tilbage. Ved at klikke på Søg efter påvirkede programmer, vil du kunne se, hvilke programmer der er installeret eller ændret, efter gendannelsespunktet er oprettet. Disse programmer skal derfor muligvis, installeres igen efter gendannelsen.

Klik på Næste -> Udfør for at starte systemgendannelsen. PC’en vil genstarte efter systemgendannelsen og fortælle om gendannelsen er gennemført uden fejl.

Windows 7 Systemgendannelse

Et super værktøj som mange før eller siden, vil kunne få gavn af at kende.

I tilfælde af at PC’en slet ikke kan starte op, er det muligt at køre systemgendannelse ved at boote op på Windows installations cd’en. Det kommer jeg ikke nærmere ind på her, men måske i et senere indlæg.

Kan du lide artiklen, så del den gerne:
RSS
Facebook
Google+
http://helpdesken.dk/windows-7-systemgendannelse/
Twitter

Andre læste også disse artikler

Få Post-it sedler på skærmen med Sticky Note Få Post-it sedler på Windows 7 skærmen med Sticky Note. I Windows 7 er der installeret et smart lille program der hedder Sticky Notes. Med Sticky N...
Fantastisk tip til markering af mange filer i Wind... Hvis du skal markere mange filer eller mapper i Windows Stifinder / Denne Computer, i forbindelse med flytning, sletning og kopiering, så kender du si...
Sådan viser du billeder i Outlook 2010 Hvorfor viser Outlook ikke automatisk billeder i nye e-mails? Af sikkerhedsmæssige årsager henter Outlook 2010 ikke automatisk billeder ind i emails....
Outlook e-mail signatur med Facebook, Twitter og L... Kunne du tænke dig at få en flot Outlook afsender signatur med links til dine sociale medier, så dine kontakter altid kan finde dig? Så læs videre he...
Kopier nemt skærmudsnit med Windows 7 klippeværktø... Det er ofte nyttigt, at kunne kopiere en del af en internetside, eller en del af et dokument. Tidligere var det kun muligt at kopiere hele skærmen med...

En tanke om “Windows 7 Systemgendannelse

 1. Hej 🙂
  Jeg søger “lidt” hjælp. Jeg forsøger at oprette et Gendannelsespunkt i Windows 7, men jeg får en denne besked:
  Gendannelsespunktet kunne ikke oprettes af følgende årsag:
  Adgang nægtet. (0x800700005) Prøv igen.
  Jeg er strandet og ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg vil jo meget gerne have muligheden for at have et Gendannelsespunkt .
  Hvad gør jeg ???
  Med venlig hilsen
  Jan Janell

Skriv en kommentar