Windows Systemgendannelse, sådan gør du

Funktionen systemgendannelse i Windows kan muligvis redde din computer efter et nedbrud.

En gang imellem sker det, at nogle af Windows systemfiler går i stykker hvilket bevirker, at PC’en kører dårligt, eller ofte går ned.

Det kan blandt andet ske i forbindelse med opdatering fra Windows Update, installation af programmer, eller hvis der på anden måde er blevet foretaget ændringer i systemfilerne.

Heldigvis findes der ofte en hurtig løsning på problemerne, så inden du går i panik og geninstallerer Windows fra bunden, så prøv at lave en systemgendannelse.

En systemgendannelse berører kun Windows systemfiler. De dokumenter der ligger på computeren, vil ikke tage skade ved en gendannelse.

Det betyder, at en systemgendannelse ikke vil kunne redde filer eller dokumenter, der fejlagtigt er blevet slettet. Til det skal du bruge en backup løsning eller et program til at finde slettede filer.

Aktiver Systemgendannelse inden du får brug for den

For at kunne benytte systemgendannelse, er det selvfølgelig en forudsætning, at funktionen er aktiveret, inden ulykken sker.

Systemgendannelse er som standard altid aktiveret, men for en sikkerheds skyld bør det kontrolleres, inden man får brug for det.

Klik på Windowsknappen i nederste venstre hjørne -> Kontrolpanel -> System og sikkerhed -> System -> Systembeskyttelse eller skriv blot System i søgefeltet.
Windows Systemgendannelse
I dette eksempel er beskyttelse slået til, og Windows vil automatisk oprette gendannelsespunkter ved større ændringer i systemet.

En større ændring kan f.eks. være en systemopdatering, eller installering af et program.

Hvis der ingen ændringer sker, oprettes der automatisk et gendannelsepunkt hver syvende dag. Du kan til en hver tid selv oprette et gendannelsespunkt ved, at klikke på knappen Opret.

Klik på knappen Konfigurer og der åbnes et nyt vindue.
Windows Systemgendannelse
Hvis markeringen står i Gendan systemindstillinger og tidligere versioner af filer, som vist her, er systembeskyttelse aktiveret. I dette vindue kan man vælge at deaktivere systembeskyttelse, men så frasiger man sig altså muligheden for, at lave en gendannelse på et senere tidspunkt.

Kør gendannelse

Har uheldet været ude, og man vil forsøge sig med en systemgendannelse, åbnes vinduet Egenskaber for system som vist herover.

Klik på knappen Systemgendannelse


Windows Systemgendannelse
Windows foreslår det nyeste gendannelsespunkt.

Ved at flytte markeringen til Vælg et andet gendannelsespunkt, åbnes et vindue med ældre gendannelsespunkter. Det kan være gavnligt, hvis det er nødvendigt at gå længere tilbage for at løse problemet.

Ved at klikke på Søg efter påvirkede programmer, vil du kunne se, hvilke programmer der er installeret eller ændret, efter gendannelsespunktet er oprettet.

Disse programmer skal derfor muligvis, installeres igen efter gendannelsen.

Klik på Næste -> Udfør for at starte systemgendannelsen.

PC’en vil genstarte efter systemgendannelsen og fortælle om gendannelsen er gennemført uden fejl.


Windows Systemgendannelse
Et super værktøj som mange før eller siden, vil kunne få gavn af at kende.

I tilfælde af at PC’en slet ikke kan starte op, er det muligt at køre systemgendannelse ved at boote op på Windows installations cd’en. Det kommer jeg ikke nærmere ind på her, men måske i et senere indlæg.

Køb Microsoft Office 365 til din computer

Office kan købes som en licens til en enkelt computer, eller som en licens til 5 brugere, så hele familien kan bruge Office.

Office 365 kan installeres på PC, Mac, tablet og mobil, og licensen er inkl. alle opdateringer, så du altid har den nyeste version.

Klik her og se flere lækre IT produkter samlet her på Helpdesken.dk

Office 365 – 1 bruger licens

Office 365 – 1 bruger licens Office 365 Personal – 1 års licens til 1 PC/Mac, 1 tablet og 1 smartphone.
Komplet Office 365 med alle opgraderinger inkluderet, så du altid er sikret den seneste version. Office 365 er tilpasset til hver enkelt enhed, så du har adgang til at se og redigere dine filer alle steder fra.
Der følger 1 TB lagerplads på OneDrive med i prisen. Det er nok til at gemme 1 mill. dokumenter, 100 videoer, 10.000 sange og 70.000 billeder – samtidig, hvilket skulle dække de fleste personers behov for plads.
Hvis du har brug for mere end 1 licens til Office 365, så findes der også en 5 bruger licens, så alle i familien kan få installeret Office

399,00

Til shop

Office 365 – 5 bruger licens

Office 365 – 5 bruger licens Office 365 Home, 5 bruger licens – 1 års licens på op til 5 PC/Mac, 5 tablets og 5 smartphones.
Komplet Office 365 med alle opgraderinger inkluderet, så du altid er sikret den seneste version. Office 365 er tilpasset til hver enkelt enhed, så du har adgang til at se og redigere dine filer alle steder fra.
Der medfølger 1 TB lagerplads pr. bruger på OneDrive. Det er nok til at gemme 1 mill. dokumenter, 100 videoer, 10.000 sange og 70.000 billeder – samtidig, hvilket skulle dække de fleste personers behov for plads.
Hvis du ikke har behov for 5 licenser, så findes der også en 1 bruger licens

599,00

Til shop

Hvis du kan lide artiklen, så del den gerne:

En kommentar til “Windows Systemgendannelse, sådan gør du

 1. Hej 🙂
  Jeg søger “lidt” hjælp. Jeg forsøger at oprette et Gendannelsespunkt i Windows 7, men jeg får en denne besked:
  Gendannelsespunktet kunne ikke oprettes af følgende årsag:
  Adgang nægtet. (0x800700005) Prøv igen.
  Jeg er strandet og ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg vil jo meget gerne have muligheden for at have et Gendannelsespunkt .
  Hvad gør jeg ???
  Med venlig hilsen
  Jan Janell

Skriv en kommentar