Beregn biludgifterne med en biløkonomi app

Beregn biludgifterne med en biløkonomi app

BEMÆRK – Den omtalte app er desværre udgået, og kan ikke længe downloades. I stedet anbefaler jeg at du bruger denne app Drivvo. App’en er på dansk og kan holde styr på din biløkonomi.

En biløkonomi app hjælper dig med at beregne dine samlede biludgifter, ved at holde styr på udgifter til brændstof, forsikring, ejerafgift, reparationer osv.

Alle ved at det er dyrt at være bilejer, men kun få har overblik over de samlede omkostninger. App’en giver dig bl.a. overblik, over hvor langt din bil kører på 1 liter brændstof, og hvor meget din bil koster dig pr. dag, måned og år, inkl. alle udgifter.

Ydermere kan app’en advisere dig, når det er tid til servicebesøg , olieskift, hjulskifte osv. Du kan selv definere hvilke påmindelser du ønsker.

Du skal selvfølgelig selv indtaste data og beløb når du tanker, betaler forsikring osv., men det bliver hurtigt en vane. Faktisk kan der godt gå lidt sport i at holde app’en opdateret og udgifterne nede.

I vores husstand har vi to biler, hvoraf en er købt og en er leaset. Ved hjælp af app’en håber jeg på længere sigt, at kunne beregne hvilken løsning der er billigst.

Dansk biløkonomi app

Biløkonomi holder styr på dine biludgifter

App’en Biludgifter er udviklet af det danske firma BitLizard Software som bl.a. også har lavet apps til CPH Maraton og Sparta.

Jeg har tidligere prøvet andre biløkonomi app’s, men de er sjældent oversat rigtigt, og de passer ikke til danske forhold.

Biludgifter app’en dækker umiddelbart de krav jeg har til en biløkonomi app, og den giver et godt billede over de samlede udgifter, der er forbundet med at være bilejer.

Biludgifter koster 16 kr. og findes til iPhone og iPad. Du kan downloade Biludgifter i App Store

Funktioner i Biludgifter app’en

Når du har downloadet og installeret app’en, skal du oprette dine biler. Du kan oprette et ubegrænset antal biler i app’en.

Der er oprettet en testbil, hvor du kan se mulighederne og de forskellige statistikker. Hvis du vil slette testbilen swiper du mod venstre på bilen og vælger Slet.

Hvis der er flere brugere af bilen, kan I oprette den samme bil på 2 telefoner. Derved kan flere personer indtaste og dele oplysninger.

Opret dine biler

Tryk på plusset i øverste højre hjørne for at oprette en bil.

Indtast oplysningerne du bliver bedt om, og indsæt evt. et billede af bilen. Hvis du har flere biler, er det let at kende forskel, hvis du har et billede på.

Oplysninger som forsikringsselskab og policenummer er måske ikke så relevante, men indtast dem, hvis du mener det giver værdi.

Indtast dit brændstofforbrug

for at app’en kan give dig valide tal, er det selvfølgelig altafgørende at du indtaster alle oplysninger. Min største udfordring i starten var, at huske indtastningen, men efter et stykke tid blev indtastningen en vane.

Tryk på din bil for at indtaste udgifter.

Optankninger har sin egen knap nederst til venstre. Her indtaster du dato, kilometerstand, antal liter, pris pr. liter og evt. dit kørselsmønster (by kørsel, blandet kørsel osv.). Jeg har vænnet mig til at tage kvitteringen med og nulstille triptælleren, så kan jeg altid regne mig frem til kilometerstanden og indtaste oplysningerne, når der er tid til det.

Indtast øvrige biludgifter

Ved at trykke på knappen Udgifter, får du adgang til at indtaste alle øvrige udgifter.

Indtast prisen på udgiften, aktuel kilometerstand og hvilken type udgift der er tale om.

Hvis din type udgift ikke findes, kan du selv oprette den ved at trykke på Ny kategori. Eksempelvis har jeg oprettet en kategori der hedder Leasingydelse og en anden der hedder Bilvask. Du kan oprette alle de kategorier, du har behov for.

Påmindelser

Her kan du f.eks. indtaste hvornår bilen skal til service, og hvornår du skal skifte til vinter- og sommerdæk.

App’en giver dig en påmindelse når tidspunktet eller antallet af kørte kilometer oprinder. Du kan selv vælge hvor lang tid (eller hvor mange km) i forvejen du ønsker at blive påmindet.

Statistik over alle udgifter

beregn biludgifterne med en biløkonomi app - Statistik

Statistikbillederne er naturligvis de vigtigste skærmbilleder, og viser dine samlede biludgifter.

Det første billede viser din brændstoføkonomi, og du kan se hvor mange kilometer bilen kører pr. liter brændstof.

I den viste graf, kan du vælge at se:

  • km/l
  • l/100km
  • kr/km
  • kr/l

Du kan også se hvor mange kilometer du har kørt, mens du har brugt app’en, og det estimerede årlige antal kilometer og udgifter.

I øverste højre hjørne kan du trykke på filterknappen og ændre datointerval og udgiftstyper.

Hvis du swiper til venstre, kommer du over i billedet over de øvrige udgifter. Dette billede giver overblik over udgifter til reparationer, forsikringer osv.

Nederst lægges udgifterne til brændstof og de øvrige udgifter sammen, så du får overblik over de samlede udgifter.

Ændre indstillinger

Ved at trykke på tandhjulet i nederste højre hjørne på den første side i app’en, kan du ændre forskellige indstillinger. Det er tillige muligt at lave backup, og du kan eksportere dine data til f.eks. Dropbox.

Fordele og ulemper ved Biludgifter

Fordele

  • 100% overblik over samtlige udgifter
  • Super værktøj til planlægning af næste års bilbudget
  • Man tænker automatisk mere økonomisk

Ulemper

Der er faktisk ingen ulemper ved denne biløkonomi app, og alt fungerer som det skal.

Hvis app’en skal være helt perfekt, kunne jeg dog godt bruge et par funktioner i forbindelse med køb af bil og billån, som jo også tæller med i de samlede udgifter.

Det kunne være oplysninger om købspris, anskaffelsesdato, låneomkosstninger, renter og værditab.

Derudover kunne man også ønske sig, at det var muligt at taste indtægter i form af kørepenge og kørselsfradrag.

Læs også disse artikler

Her er nogle andre artikler, som du sikkert vil synes om:

Hjælp mig med at dele artiklen