Der findes en masse Instagram apps og værktøjer, som kan booste din Instagram profil og samtidig gøre livet lidt lettere for dig.
Dette er 5. og foreløbig sidste del i Instagram artikelserien, der primært har handlet om at skaffe flere følgere på din Instagram profil.
Denne artikel handler om forskellige Instagram apps og værktøjer du kan bruge. Dels for at få flere følgere, men og for at gøre “arbejdet” med Instagram lettere og mere overskueligt.
Hvis du endnu ikke har læst de forgående artikler, så kan du finde dem her:
- Del 1 – Lav den perfekte Instagram profiltekst
- Del 2 – Billeder på Instagram
- Del 3 – Billedtekster og Hashtags på Instagram
- Del 4 – Bliv en god følger på Instagram
Som nævnt findes der mange apps og andre programmer til Instagram. Jeg vil koncentrere mig om dem jeg selv bruger, og har erfaring med.
Klik og se indholdsfortegnelsen:
Opdatering på forsøget med min egen Instagram
Jeg har brugt min egen Instagram profil @runnersbychoice til at teste de idéer og tiltag, som jeg har fundet rundt om på nettet.
Målet var at fordoble antallet af følgere, hvilket faktisk har vist sig at være forholdsvis let. Jeg har koncentreret mig om at få “rigtge” følgere der liker, kommenterer og som selv lægger billeder op. Altså dem man kan kalde “kvalitetsfølgere”.
Mit udgangspunkt var:
- 100 opslag
- 189 følgere
- 272 personer som jeg følger
P.t. er status:
- 174 opslag
- 421 følgere 🙂 🙂 🙂
- 517 personer som jeg følger
På 2 måneder har jeg mere end fordoblet antallet af følgere. Den vigtigste indsats har helt klart været at være mere aktiv på Instagram, hvilket naturligvis giver mere synlighed.
Derudover har jeg brugt de tips der nævnes i artiklerne, så hvis du endnu ikke har læst dem, så brug de links der ligger øverst i artiklen.
Instagram har virkelig vundet min interesse, så jeg fortsætter naturligvis med at lægge billeder op på min profil. Hvis jeg kommer på flere spændende tips og tricks, kommer der måske en artikel mere. Du er meget velkommen til at skrive en kommentar, hvis du selv har nogle Instagram tips du vil dele.
Billederne på min egen profil handler løb, styrketræning og fitness. Hvis du også interesserer dig for løb og motion, så er du meget velkommen til at følge mig – RunnersByChoice.
Hvis du skriver at du har fundet mig her igennem, så skal jeg nok følge tilbage 🙂
Instagram apps og værktøjer
Som nævnt findes der et hav af apps, og det kan være ret tidskrævende at finde frem til noget der fungerer. Her vil jeg beskrive de Instagram apps og værktøjer som jeg selv bruger, og som jeg synes fungerer for mig.
Followers
Denne app har jeg brugt i lang tid, og det et mit vigtigste værktøj i forhold til at få overblik over mistede følgere.
Som udgangspunkt følger jeg altid tilbage på dem, som begynder at følge mig, medmindre det er tydeligt at profilen er spam eller fuldstændig uinteressant.
Mange er kun ude efter at du skal følge dem, hvorefter de sletter dig igen. Den slags personer er jeg ikke interesseret i fortsat at følge, og her er denne app virkelig genial. Den fortæller hver gang du har mistet en følger, og så kan du jo vurdere om du vil slette vedkommende.
App’en viser også hvem jeg følger, som ikke følger tilbage, og hvem som følger mig, hvor jeg ikke følger tilbage.
De vigtigste informationer app’en viser er:
- Samlet antal følgere og antallet af dem du selv følger
- Nye følgere
- Personer der ikke længere følger dig
- Hvem du følger som ikke følger dig
- Hvem der følger dig, som du ikke følger tilbage på
- Hvem der blokerer dig
- Hvem der har slettet kommentarer og likes
- Dine bedste følgere
- Spøgelsesfølgere
- Og et par andre ting
App’en er som udgangspunkt gratis, men der skal tilkøbes ekstra funktioner for at kunne bruge alle funktionerne.
Der findes mange andre apps, der kan det samme som Followers, så prøv dig frem og find din favoritapp.
Noter
Note app’en på min iPhone bruger jeg til at notere hashtags.
Jeg har oprettet 3 noter med forskellige hashtags, som jeg ofte bruger i forskellige situationer. Som du måske har læst i 3. del i serien, så er hashtags vigtige for at dine billeder bliver fundet.
I stedet for at prøve at huske hvilke hashtags der skal bruges, kopierer jeg dem bare fra Noter, og sætter dem ind i opslaget. Det er super nemt og tidsbesparende.
På den måde kan du også let eksperimentere med nye hashtags, og du behøver ikke at kunne huske dem alle i hovedet.
Der findes en del apps, der er beregnet til netop denne funktion bla. Instatag og Tagsdock og sikkert mange andre. De er aldrig faldet i min smag, men måske virker de for dig.
InstaQuote
Hvis du skriver citater på Instagram, er InstaQuote uundværlig. Du kan vælge imellem forskellige skrifttype, baggrunde og farver.
Boomerang
Laver små videosekvenser der bliver ved med at kører i ring. Med lidt fantasi kan man lave mange sjove videoer.
Collage
App der sætter dine billeder op som en collage i mange forskellige udformninger. Du vælger blot den opdeling af billederne du vil have og vupti, så har du en billedcollage, lige til at smide på Instagram.
Snapseed
App til billedredigering med rigtig mange funktioner som f.eks. justering af lys og kontrast, beskæring, indsættelse af tekst og en masse andre funktioner til optimering af billeder.
WorkoutSnap
Mest til os motionstosser, men en smart app til at lægge træningsdata ind over et billede.
Kan synkronisere med bl.a. Strava og RunKeeper, så træningsdata automatisk hentes ind, eller du kan vælge at indtaste dine data selv.
Online værktøjer til Instagram
Canva.com – Fantastisk side til at lave opslag, collager og meget mere. Canva.com er et super værktøj, der kan bruges til meget andet end Instagram posts.
Du kan lave bannere, plakater og meget mere. Det er næsten ikke til at forstå at dette værktøj er gratis.
Later.com – Med Later.com kan du planlægge, hvornår du vil poste dine opslag. Hvis du f.eks. har erfaring for, at dine opslag får flest likes på bestemte tidspunkter af døgnet, eller hvis du vil planlægge nogle opslag mens du er på ferie, så kan du bruge denne side.
Hvilke Instagram apps og værktøjer bruger du
Det var de Instagram apps og værktøjer jeg selv bruger. Jeg håber du finder nogle af dem brugbare, og husk at skrive en kommentar, hvis du kender andre tools, vi bør kende.
OG husk at læse de øvrige artikler i serien 🙂